III. évf. 49. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Bernadett és Konrád nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerda hajnalban a fölénk érkező száraz levegőben már keményebb fagyok is előfordulhatnak, a fagyzugos helyeken akár -10 fok körüli értékeket is mérhetünk. Napközben azonban folytatódik a napos, többnyire derült idő, nyugaton, északnyugaton lehetnek felhősebb tájak. Délutánra 4 és 7 közé emelkedik a hőmérséklet.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Az igazi csapatmunka olyan, mint egy nagyszerű zenemű. Szólhat az összes hangszer egyszerre, mégsem versenyeznek egymással. Egyenként különféleképpen hangzanak, különféle dallamokat szólaltatnak meg, különböző időben tartanak szünetet, mégis egy egészként hoznak létre csodálatos hangzást – szinergiát.” /Sean Covey/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Vízöntő (január 21. – február 19.)

Ideális partnere: Az Oroszlán. Az Oroszlán jegy szülöttei csak akkor boldogok, ha körülrajongják őket. Partnerüktől maximális figyelmet és odaadást követelnek, elvárják, hogy mindig teljesítsék kívánságaikat. A szexben szenvedélyesek, de azonnal visszavonulót fújnak, ha úgy érzik, partnerük nem csodálja őket eléggé.

Öltözködési stílusa: Egyéni módon látja a divatot, ruhatára összeállításánál enged kísérletező kedvének. A nők a merész öltözékeket részesítik előnyben, míg a férfiak inkább visszafogottabbak. A nők vonzódnak a türkizkékhez, valamint a zöld különféle árnyalataihoz. A férfiaknak inkább a fekete-fehér összeállítások jönnek be.

Betegségre való hajlama: Leggyengébb testtájéka a bokája, és a kor előrehaladtával vérkeringési problémák is kialakulhatnak. A napi mozgás hiánya csökkentheti energiáját, és gátolhatja keringési rendszerének működését.

Napi érdekesség a római életről

A római vacsorán három – nagyobb lakomákon akár hat-nyolcféle – főétel érkezik. Mi a sült kolbászkákhoz szaftosabb sertéslapockát darálunk le finom lyukú darálón, majd összekeverjük egy borsból, köményből, csomborból, rutából, petrezselyemből készült, babérral ízesített masszával, végül halszósszal ”sózzuk”.

Miután a massza kissé összeért, belekeverünk még zsírt vagy apróra vágott füstöletlen szalonnát, egész borsot. A masszából apró kolbászokat formálunk és megsütjük. Édes-savanyú mártást adunk hozzá, amely olívaolajból, borecetből, sűrített borból, garumból és mézből készül, majd mozsárban zúzott mentalevél, kakukkfű, kevés fahéj, pirított fenyőmag, pisztácia és áztatott mazsola kerül bele. Mindezt kislángon összeforraljuk, kávéskanálnyi (burgonya) keményítőliszttel sűrítjük.

Környékbeli programajánló

Lórév – Zichy Ödön kápolna

Gróf Zichy Ödön (Bécs, 1809. szeptember 25. – Lórév, 1848. szeptember 30.) (kivégezték) 1844-ig Fejér vármegye főispáni helytartója volt. A szabadságharc idején, 1848. szeptember végén Jellasics megbízásából Roth osztrák tábornokkal akarta felvenni a kapcsolatot, ám Görgey Artúr előőrsei Adonynál elfogták. Zichyt a haditörvényszék hazaárulásért halálra ítélte és Lóréven, a Csepel-szigeten (a mostani kompkikötő közelében) felakasztották.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Imre Richárd, rooms division manager munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Havas-1-600

Napi wellness ajánlatunk

Fortuna masszázs szőlőmag olajjal

Szív és érrendszeri betegségek kialakulását megakadályozza, szépít, mivel a bőr felső rétegeit vitaminnal látja el, ezáltal feszesíti a bőrt
További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00                 Wellness részleg nyitása
6.00 –    12.00    Piaclátogatás egyénileg
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Fit Body tréning – Erősítés, alakformálás Annával a fitness teremben
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Mandala készítés + színelemzés Annával a fitness teremben/Hair style szín,fazon viselet tanácsadás Lyubival a fodrászatban
15.00 – 15.30     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben
16.00 – 17.00     Szauna program Lyubival
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
            23.00    Wellness részleg zárása

Kérjük, szavazzon Ön is szállodánkra, az Ön szavazata is számít!

hirlevelbe1

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest