III. évf. 50. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Zsuzsanna és Eliza nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Csütörtökön több lesz a felhő fölöttünk, emellett azonban hazánk nagy részén több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. A nyugati-délnyugati szél csak helyenként élénkülhet meg. Hajnalra hazánk nagy részén -2 és -7, északkeleten helyenként -8, -10 fok köré csökken a hőmérséklet, míg napközben 6-9 fok várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Adj lehetőséget a dolgoknak, hogy megtörténjenek! Adj lehetőséget a sikernek, hogy bekövetkezzék! Lehetetlen megnyerni a versenyt, ha nincs bátorságod odaállni a rajthoz, lehetetlen bármiben is győznöd, ha nincs bátorságod harcolni. Nincs tragikusabb, mint az olyan ember élete, aki megálmodott valamit, akiben ott él a becsvágy, de aki állandóan csak vágyakozik, reménykedik, és sosem ad lehetőséget az álmának, hogy megvalósuljon. Egy pislogó álmot dajkál, de nem tesz semmit, hogy a parázs lángra lobbanjon…” /Richard M. DeVos/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Vízöntő lelki tulajdonságai (január 21. – február 19.)

Finom, előkelő, félelem nélküli, szeretetreméltó egyéniség, emellett eléggé hajthatatlan. Erős esztétikai és művészi érzékkel van megáldva. Eredeti, néha egyenesen zseniális. Nyílt, becsületes, jólelkű, részvétteljes, segítőkész. Modora szimpatikus, tapintatos, lekötelező, híve minden intellektuális és etikai haladásnak, kulturális törekvésnek. Ösztönösen helyes az emberismerete. Minden típus közül a legemberségesebb. Szimpátia és antipátia erősen befolyásolják. Érdeklődik az okkultizmus, az asztrológia, a metafizika és a pszichológia iránt, erősen foglalkoztatja az ember jellembeli tulajdonságainak megismerése. Nem képes olyan emberek között élni, akik nála emberileg alacsonyabb szinten állnak. Korlátok nélkül tudja magát átadni egy eszmének.

Napi érdekesség a római életről

A római ember a hasznosat össze tudta kapcsolni a kellemessel fürdéskor is. A fürdők kezdetben, amíg nem építettek nyilvánosakat, inkább csak tisztálkodási és egészségügyi szükségleteket elégítettek ki. Aki csak tehette, lakásában biztosította ezeknek minden kényelmét. A rómaiak a szabadban való fürdéssel, a tengerrel általában nem voltak jó viszonyban, strandra nem jártak, és nem úsztak a mi korunk sportjához hasonlóan. Fürdőiket fedett épületekben rendezték be meleg és hideg vízzel, lég- és gőzfürdővel. A szükséges hőenergiát fafűtéssel biztosították az épület alá helyezett kemencékből. A fürdő kiváló alkalmat nyújtott a megpihenésre, de a társas együttlétre is a rómaiaknak, akik sohasem voltak foglalkozásuk rabjai, és nem sajnálták az időt a test és szellem felüdítésére. Ez a közös fürdés és szórakozás a mai ember számára már kissé különös. Még különösebb, hogy a gazdag emberek magánfürdőinek örömeiről nemegyszer írók és költők is megemlékeztek (Statius, Martialis stb.). A közfürdők (balneae) az i. e. I. században terjedtek el. Ezeket élelmes vállalkozók építették, és üzemeltetésükből nagy jövedelmeket szereztek. I. e. 33-ban még nem kevesebb, mint 170 fürdő között válogathattak a Város (Róma) lakói, s szerény belépődíj ellenében megtalálhatták bennük kellemes társalgási lehetőségeiket és egyéb szórakozásaikat.

Környékbeli programajánló

Lórév – Zichy Ödön kápolna

Gróf Zichy Ödön (Bécs, 1809. szeptember 25. – Lórév, 1848. szeptember 30.) (kivégezték) 1844-ig Fejér vármegye főispáni helytartója volt. A szabadságharc idején, 1848. szeptember végén Jellasics megbízásából Roth osztrák tábornokkal akarta felvenni a kapcsolatot, ám Görgey Artúr előőrsei Adonynál elfogták. Zichyt a haditörvényszék hazaárulásért halálra ítélte és Lóréven, a Csepel-szigeten (a mostani kompkikötő közelében) felakasztották.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Viski Gábor felszolgáló munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Havas-1-600

Napi wellness ajánlatunk

Vulcanus, a tűz istenének lávaköves masszázsa

A masszázs forró kövek által történik, melyek gyógyító hatását már évezredekkel ezelőtt ismerte az orvoslás tudománya. A masszírozás nem kézzel, hanem vulkáni eredetű kövekkel történik. Sima, lapos köveket helyeznek a testfelületre, melyet előzőleg felhevítettek 50-60 fokos hőmérsékletűre, majd óvatosan az izmokba nyomják a köveket. Jótékony hatása mellett, már az élmény maga is felemelő. speciális illóolajokkal történik, ezáltal kombinálva a masszázst és az aromaterápiát. Masszázs célja elsősorban életenergiával tölt fel, harmonizálja a testet és a lelket, kiváló stressz oldó hatása van. Pozitív hatásai leginkább a vérkeringésben érzékelhetők. Javítja a nyirokkeringést is.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Nordic walking – frissítő séta Lyubival
15.00 – 15.30     Hajászkodás-tanácsadás Lyubival a fodrászat és szépségszalonban
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
            23.00     Wellness részleg zárása

Kérjük, szavazzon Ön is szállodánkra, az Ön szavazata is számít!

hirlevelbe1

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest