III. évf. 55. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Mátyás nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Kedd hajnaltól fokozatosan beborul ismét az ég, és a Dunántúlon sokfelé, máshol elszórtan számíthatunk esőre, záporra. A keleties szél élénk lesz. Ny-on 4-8, máshol 9 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Úgy vagyunk a távolsággal, mint a jövendővel! Nagy, derengő egész nyugszik a lelkünk előtt, érzésünk elmosódik benne, mint a szemünk, és jaj! Vágyódunk egész lényünket odaadni, egyetlen, nagy isteni érzés minden gyönyörével telítődni. – És jaj! Ha odasietünk, ha az Ott-ból Itt lesz, minden mindig ugyanaz, és benne vagyunk a szegénységünkben, korlátaink rabságában, és lelkünk tovább eped az elillant enyhülésért.” /Johann Wolfgang von Goethe/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Halak nő jellemvonásai (február 20. – március 20.)

A Halak érdekes természetű nő. Ha el akar játszani valamilyen szerepet, bármilyen alakot könnyen magára tud ölteni. Kiváló színészi alakításában csak a nagyon avatott szem képes felfedezni a hamisságot. A Halak nagyon nőies, barátságos és leleményes. Mivel másokkal szemben megértő, igen sok barátja van. Mégis inkább a befolyásos embereket szereti megnyerni, és tudja is, miként férkőzzék a kegyeikbe. Valójában gyengének érzi magát és mindig szüksége van egy segítő kézre, egy támaszra. Lelkileg labilis s folyton elégedetlen és csalódott. Mindig bizonytalan mindenben ezért környezetétől folyton elvárja, hogy igazolják magukat, hogy mindent bizonygassanak. Mások megítélésében a látszat nem hat rá, inkább az érzékeire támaszkodik. Az igazságot ösztönösen megérzi, így nehéz becsapni. Az anyagi problémák nem érdeklik, ha megteheti, szívesen költ ajándékokra, de ha megsértik vagy becsapják, hamar elveszti a józan eszét, nagyon feldühödik, és nem könnyen felejti a sérelmet, bosszút áll. Vonzza az ismeretlen és érdeklődik az okkult tudományok iránt. A sikert mások szolgálatában vagy a művészetben érheti el.

Napi érdekesség a római életről

A ritka és költséges fogásoktól roskadozó lakomázó-asztalok mellett folytatott mértéktelen étkezés szokása számos okra vezethető vissza. Alapját a társas étkezések, a vacsorameghívások (cena) és viszont meghívások szokása képezte. Oly régtől fennálló szokás volt ez, hogy a társadalmi elithez tartozók körében az otthon való esti étkezés szinte szégyennek számított. Így külön szó is volt erre: domicenium. A társas étkezések szokása azonban önmagában még nem váltotta ki a lakoma rendezésében megnyilvánuló szándékolt extrémitást. Nem váltotta ki pusztán a vagyon sem, hiszen a római senator, az ifjabb Plinius, vagy az ismert szatíraíró, a lovagrendű Iuvenalis egyaránt a mértéktartó étkezés híve volt.

Környékbeli programajánló

Lórév – Zichy Ödön kápolna

Gróf Zichy Ödön (Bécs, 1809. szeptember 25. – Lórév, 1848. szeptember 30.) (kivégezték) 1844-ig Fejér vármegye főispáni helytartója volt. A szabadságharc idején, 1848. szeptember végén Jellasics megbízásából Roth osztrák tábornokkal akarta felvenni a kapcsolatot, ám Görgey Artúr előőrsei Adonynál elfogták. Zichyt a haditörvényszék hazaárulásért halálra ítélte és Lóréven, a Csepel-szigeten (a mostani kompkikötő közelében) felakasztották.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Bodor Ferencné Zsuzsa, konyhalány munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Havas-1-600

Napi wellness ajánlatunk

Aesculapius gyógyító masszázsa

A gyógymasszázs során kimondottan a célzott területet kezelik. Élénkíti a vérkeringést és a sejtek anyagcseréjét, erősíti az immunrendszert, enyhíti az izomfájdalmakat, lazítja az izmokat, erősíti az izomzatot, növeli a teljesítőképességet és a koncentráló képességet, fájdalomcsillapító. A gyógymasszázs nemcsak a test fizikai szinten történő javulását idézheti elő, hanem jótékonyan hat az idegességből eredő fejfájásra, illetve nyugtató hatással is bír. További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –                Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00      Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00      Tartásjavító gerinctorna, korrekció és prevenció Annával
11.00 – 12.00      Aquafitness Annával
12.00 – 15.00      Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30      Nordic Walking „Egészségmegőrző outdoor tréning” Annával
15.00 – 15.30      Színtanácsadás –évszaktípusnak megfelelően + Életmódprogram Annával a fitness teremben.
16.00 – 17.00      Törzs és hasizom erősítő + Relaxáció Annával a fitness-ben
18.30 –  19.30      Pilates Petrával a fitness teremben
18.00 – 20.30      Vacsora az étteremben
            23.00      Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest