III. évf. 58. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Ákos és Bátor nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Pénteken borús, rétegfelhős idő lesz. Csapadék azonban már csak elvétve alakul ki. Reggel 0 fok köré süllyed a hőmérő higanyszála, délután 9 fok körüli értékeket mérhetünk.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Nekünk, magyaroknak nem csekély hibánk az, hogy rohanvást szoktunk utazni. A futó ember pedig nem lát semmit, nem hall semmit, nem érez semmit. Csak az álló ember, a nyugodtlelkű és nyugodtszemű, az az öterejű fölfogó, aki az öt érzék képességeivel a tudásának birtokába szedi az utazásban eléje forduló kincseket.” /Gárdonyi Géza/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Halak mint barát (február 20. – március 20.)

A Halak kétféle barátot vonzanak: az egyik csoportba a segítségre, tanácsra szorulók tartoznak, a másikban a hozzájuk hasonló csodabogarak. A komoly, anyagias szemléletű embereket nem kedvelik, ám a spirituális vagy humanitárius fejlődés lehetőségét felcsillantók számára mindig akad hely a szívükben. Barátaik valószínűleg könnyed életvezetésűek, nem csinálnak nagy ügyet egy vendéglői vacsorából vagy más nyilvános költekezésből akkor sem, ha a pénztárcájuk lapos. A Halaknak óriási igényük van az igazi barátságra, ha ráadásul a családi életben sem találják a helyüket, a barátok kedvessége tölti be a hiányérzet miatti űrt a lelkükben. A Halak jegy szülöttei előzékenyek, ott vannak, amikor szükség van rájuk. Vigyázniuk kell, nehogy az erősebb személyiségű ismerősök kihasználják őket.

Napi érdekesség a római életről

A divat bizonyos uralkodók alatt egyre túlfeszítettebbé vált, túlértékelődött, különc, sőt morbid vonásokat is felvett. A római mellszobrokon gyakran látjuk a 25–30 cm magasra feltornyozott hajemeleteket a homlok felett. Iuvenalis mondja: annyi a dísz a fején, oly több emeletnyi toronnyá nő frizurája, hogy Andromachénak véled elölről. Feltűztök hajfonadékokból és szövedékből való szörnyűségeket is, egyszer bőrsisak módján, mintha a fejetek tokja és tarkótok födője volna, máskor meg éppen hátul a nyakatokra, mint valami szónoki emelvényt – szörnyülködik Tertullianus. A divat, a hajviselet az éppen uralmon levő dinasztia népszerűsítését szolgáló propagandának is tekinthető. A provinciákban a császárkultusz keretében elhelyezett, az uralkodót és családját ábrázoló szobrok hajviseletének utánzása polgári kötelesség, a romanizált világhoz való tartozás külsőségekben megnyilvánuló deklarálása.

Környékbeli programajánló

Ráckevei református templom

A ráckevei reformátusság történetének legkiemelkedőbb személye Szegedi Kis István prédikátor, aki minden túlzás nélkül, az egyik legnevesebb magyar kálvinista prédikátornak mondható. Munkásságának jó részét Szegeden, Szolnokon, Cegléden és itt, Ráckevén végezte. Mai napig híres az 1565-ben történt ráckevei pápista-kálvinista hitvita, amikor Szegedi Kis István vitába szállt Panthanus Serphantine, olasz katolikus baráttal, ahol a katolikus szerzetes feldühödötten megadta magát és vitairataival, könyveivel együtt kivonult a templomból.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Taligás Menyhértné Teri, szobaasszony munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Havas-1-600

Napi wellness ajánlatunk

Lucifer pokolian frissítő masszázsa

Célja a vérkeringés fokozása, melynek hatására felgyorsul a különféle lerakódások felszívódása, csökken a lerakódott zsír mennyisége. Megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszülések, letapadások. Fokozódik a nyirokkeringés, változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés. A masszázs segít megteremteni a nyugodt alvás feltételeit, azáltal, hogy csökkenti a vérnyomást, valamint mélyebb és szabályosabb légzést biztosít.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00                 Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     HajÁszkodás – tanácsadás Lyubival a fodrászat és szépségszalonban
15.00 – 15.30     Római Ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben
16.00 – 17.00     Játék korhatár nélkül Lyubival a wellnessben
17.00 – 18.00     Aerobic Katival a fitness teremben
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
            23.00    Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest