III. évf. 61. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Lujza és Henriett nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Hétfőn hidegfront érkezik: országszerte megnövekszik a felhőzet, többfelé várható eső, intenzívebb zápor. Délen kiadósabb mennyiség eshet. A szelet többfelé erős, a Dunántúlon és a frontvonal mentén viharos lökések kísérhetik. Hajnalban 1-6, napközben 9-14 fokra készülhetünk.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Egy másodperc alatt fel lehet villantani egy barátságos mosolyt.  Egy perc alatt a mosoly másokra is átragad. Egy óra alatt belefárad a képed. Ha egy napig mosolyogsz, a többiek irigyek lesznek. Egy hét alatt a mosoly hétköznapivá válik. Egy hónapnyi mosolyt nem hisz el senki sem. Egy egész évig csak az amerikaiak mosolyognak…” /Timo Parvela/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Halak, mint vezető (február 20. – március 20.)

A Halak vezetőként kedves és megértő, de sokszor hiányzik belőle a kellő határozottság. Nemigen alkalmas erre a tisztségre, ami viszont nem azt jelenti, hogy bizonyos területen nem juthat el a ranglétra csúcsáig. Ha főnök lesz belőle, akkor igen bölcsen és tapintatosan vezet, szelídségével azonban nem szabad visszaélni, mivel önérzete igen fejlett és előbb vagy utóbb meglehetősen keményen reagál a szabályok bármilyen megszegésére. Olykor gyenge oldalai is megmutatkoznak, lehet rendkívül rugalmas, de a jel kettősége következtében kemény és ellentmondást nem tűrő típusával is találkozhatunk, akinél nincs helye a vitáknak. Válsághelyzetekben igen hatékonyan mozgósítja erőit, és sikerrel tesz eleget vezetői hatáskörének. Valósággal megdöbbentő támadó szelleme, amelyről egyébként csak ritkán tesz bizonyságot. Vezetői elvei inkább az ösztönösségen, semmint szigorú szervezési kritériumokon alapulnak.

Napi érdekesség a római életről

A rosszabb minőségű olíva olajat mécsesekbe töltötték, a római világ lakóházaiban, szentélyeiben és a fürdőiben ez volt a legfontosabb világítóeszköz. Mattingly kísérletei azt bizonyítják, egy liter olajjal 134 órán keresztül tudtak világítani. A jellegzetes római olajmécsesek a virágzó távolsági kereskedelem következtében nemcsak a birodalom, hanem még a távoli India területére is eljutottak. Az olaj feldolgozása során keletkező olaj-habot (amurca) alkalmazták fabútorok fényesítésére, elefántcsont-szobrok repedezése ellen védőanyagként, bronztárgyakon rozsdásodás ellen, mechanikus szerkezetek olajozásához és bőrök ápolásakor is: „Felfőzött olajhabbal kend be a kocsitengelyt, szíjakat, lábbelit, bőröket: mindent jobb állapotban tartasz vele.” Olajhabot kentek a szekrény aljára a molyok távoltartására és a juhok bőrére rühesedés ellen. Az olívaolaj minden népréteg számára fontos volt a mindennapi élet során, a politikusok már nagyon korán felismerték az ingyen olajosztás népszerűséget hozó hatását a fővárosi plebs körében. Kr. e. 213-ban már Scipio is ezt tette, ajándékosztással kedveltette meg magát a rómaiakkal.

Környékbeli programajánló

Tűztorony-kilátó

2009. júniusában megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a Ráckeve régi városházi épületének tornyában található Tűztorony-kilátó. A Ráckevei-kistérségben egyedülálló élményt biztosító kilátó szeretettel várja az idelátogató vendégeket, de természetesen a környezetünkben és városunkban élők számára is különleges élményt jelent a közel 40 méteres magasságból megtekinteni a pazar körpanorámát.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Zsivnovszki Gergely recepciós munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Havas-1-600

Napi wellness ajánlatunk

Mercurius svéd masszázsa

A masszázs folyamatok a testre korlátozódnak le, azon belül is az izmok, inak és ízületek működésének a normalizálására. A masszázs elősegíti a testnedvek és a vérkeringés optimalizálását, az izmok ellazulását, a merev, összetapadt izomrostokat szétválasztja.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –                Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00      Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00      Ébresztő! Vitalizáló jóga Annával a fitness teremben
11.00 – 12.00      Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00      Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30      Mandalázás Annával a fitness teremben/Hajszobrászat Lyubival
15.00 – 16.00      Római ízvilág bemutató
16.00 – 17.00      Szauna program
17.00 –  18.00     Beach body training Annával a fitness teremben
18.00 – 20.30      Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00      Filmvetítés
           23.00      Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest