III. évf. 62. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Kornélia és Frigyes nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Keddre felszakadozik a felhőzet, az ország nagy részén napos időre számíthatunk, a felhőátvonulásokból csupán északon, északkeleten fordulhat elő néhol egy-egy zápor, a hegyekben hózápor. Erős, helyenként viharos lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Lehűlés veszi kezdetét, hajnalban -1, +5°C, délután 6-11°C várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Nézz bátran szembe önmagaddal és vállald azt ami vagy nem kell folyton mások szavára hallgatni , csak egy a lényeg légy kiegyensúlyozott és boldog ! A többi már nem lényeg!” /Monika Ozsvárt/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Halak és a sport (február 20. – március 20.)

Tűz, föld, levegő, víz – a négy őselem. Az, hogy melyik elemhez tartozó jegyben születtél, megmutatja, hogy milyen mozgásforma való neked. Hozd magad formába asztrogimnasztikával!
Ki nem állhatja, ha sürgetik; az erőszakos sportok sem vonzzák. A rendszeresség és a rutinszerűség nem felel meg ösztönösségen és gazdag fantázián alapuló jellemének. Nem kedveli az előre meghatározott programokat és az intenzív edzéseket. Szeret a hullámokra hagyatkozni.
A víz az éltető eleme, élvezi a vízi sportokat: úszás, vitorlázás, evezés, búvárkodás. A sportban a megújulást és az örömöt keresi, és ha nem leli, abbahagyja.

Napi érdekesség a római életről

A pannóniai hölgyek csak a római császárkor későbbi századaiban kezdték el nagyobb számban a fülbevaló viselését. A hosszú ideig megőrzött bennszülött női viselethez ”nem illett”, így csupán a római módi teljes térhódítása után terjedt el. E tárgyak formája és kivitelezése általában egyszerű, csupán néhány fő alaptípusba sorolhatók. A legegyszerűbb darabok a késő római korra (Kr. u. 4–5. század) jellemző sima, nagyon vékony aranyhuzalból készült karikák. Esetenként a zárt karikát csupán ráforrasztott ovális alakú, kissé meghajlított lapocskával díszítették. Gyakoribb és dekoratívabb megoldás volt arany és bronz ékszeren is a karika spirálisan meghajlított dróttal történő díszítése. Már a kora- császárkorban is viselték a csavart aranydrótból készült csüngővel díszített fülbevalókat.. Látványosabbak a sima karikáról lelógó, granulációval vagy ékkőberakással díszített, nagyméretű, több oldallapú vagy csonkakúp alakú, és az ún. Hercules-buzogány alakú csüngők. Sokkal változatosabbak a nyitott végű, S-formájú akasztóval készült darabok. A legegyszerűbb típusnál csupán kis arany félgömböcske vagy drágakővel díszített csonka-kúp van a beakasztó kampó végére forrasztva. A fülbevalók készítésénél is előszeretettel használták fel a hengeres és hasábos, általában hexagonális smaragd gyöngyszemeket vagy az azt helyettesítő üvegpasztát. A gyöngy befoglalására két aranycsíkot kereszt alakban összeforrasztottak, s két vagy négy oldalról a gyöngyszemre hajlították. 

Környékbeli programajánló

Savoyai Kastély és Árpád szobor

Cím: Ráckeve, Kossuth Lajos u. 95. A legelső világi barokk kastély Magyarországon. Savoyai Jenő herceg építtette a bécsi  Belvedere építészének, J.L. Hildebrand tervei alapján, 1702-1750. között. A kastély melletti kis téren áll Szász Gyula alkotása, az egyetlen vidéki Árpád-szobor, amelyet a millenniumi ünnepségek során 1897-ben avatták fel.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Stoits Viola recepciós munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Havas-1-600

Napi wellness ajánlatunk

Vulcanus, a tűz istenének lávaköves masszázsa

A masszázs forró kövek által történik, melyek gyógyító hatását már évezredekkel ezelőtt ismerte az orvoslás tudománya. A masszírozás nem kézzel, hanem vulkáni eredetű kövekkel történik. Sima, lapos köveket helyeznek a testfelületre, melyet előzőleg felhevítettek 50-60 fokos hőmérsékletűre, majd óvatosan az izmokba nyomják a köveket. Jótékony hatása mellett, már az élmény maga is felemelő. speciális illóolajokkal történik, ezáltal kombinálva a masszázst és az aromaterápiát. Masszázs célja elsősorban életenergiával tölt fel, harmonizálja a testet és a lelket, kiváló stressz oldó hatása van. További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –                Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00      Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00      Tavaszköszöntő reggeli torna Annával
11.00 – 12.00      Aquafitness Annával
12.00 – 15.00      Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30      Nordic Walking „Egészségmegőrző outdoor tréning” Annával
15.00 – 15.30      Personal transformation – Sikertippek! (étkezési-, mozgási-, öltözködési tanácsadás) Annával
16.00 – 17.00      Core training Annával – alakot formál, gerincet erősít
18.00 – 20.30      Vacsora az étteremben
18.30 –  19.30     Pilates Petrával
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest