III. évf. 63. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Kázmér és Lúciusz nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerdán ismét egyre több felhő érkezik fölénk, melyekből a déli, kora délutáni órákban északon, estétől délen, délnyugaton alakulhat ki kisebb eső, zápor, a hegyekben havas eső, hózápor. A Dunántúlon és északkeleten feltámad, majd estére mérséklődik a szél. Hajnalban -4, +2, délután 6-11 fok valószínű.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Amikor kergetünk egy álmot, annak mindig ára van. Lehet, hogy a szokásainkról kell lemondanunk érte, lehet, hogy más nehézségeken kell keresztülmennünk, az is lehet, hogy csalódnunk kell. De nincs az az ár, ami túl nagy volna egy olyan ember számára, aki nem élt. Mert ez az ember egy napon visszatekint, és hallja, ahogy a szíve azt mondja: “elpazaroltam az életem”… /Paulo Coelho/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Halak (február 20. – március 20.)

A Halak önzetlen, önfeláldozó, igazi jó barát, mindenkin segít, aki rászorul. Társaságkedvező, de nem vágyik arra, hogy az érdeklődés középpontjába kerüljön. Igyekszik a háttérben maradni, de ezzel együtt csak akkor érzi jól magát, ha nagy a nyüzsgés a környezetében. Inkább figyeli az eseményeket, mint irányítja.

Akikkel érdemes barátkoznia: A vizes jegy szülötteivel félszavakból is értik egymást, de a Bakok és a Bikák bizalmába is hamar be tud férkőzni, és a Skorpiókkal is ki tud jönni.

Akiket jobb, ha elkerül: A tüzes Oroszlán, Kos és Nyilas észre sem veszi, mikor okoz fájdalmat. Az együtt töltött idő állandó hadakozással telne.

Napi érdekesség a római életről

A déli, melegebb vidéken élő közösségekhez hasonlóan a római társadalom is nyitottabb volt, a családok részben a közterületeken töltötték idejüket piacon, téren, parkban, részben középületekben, fürdőben, tornacsarnokban, egyesületekben. Mindezek következtében sokszor étkeztek „házon kívül”, a felsorolt helyek mindegyikén árultak ennivalót valamilyen formában, gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt. A városok főutcáit fedett járda szegélyezte, az innen nyíló boltok tabernae nagy részében élelmiszert kínáltak, többnyire meleg ételt. E lacikonyhák pultjait ugyanis thermopoliummá alakították, vagyis dupla kőfal közötti zárt térben bográcsok, vagy üstök, vagy hombárok sorakoztak, a térséget padlófűtéssel melegítették. Így az üstökben lévő forró étel nem hűlt ki, s ugyanígy szolgálták ki a forralt bort is, a rómaiak kedvenc italát. Aquincumban a macellum déli oldalán lévő utcai bolthelyiségek egyikében megőrződött egy lepénysütő kemencéje. A szomszéd utca egyik boltjában azonos méretű cserépüstöket, illetve töredékeit találták; az összeroppant edények hiánytalanul összeállíthatók voltak.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Viski Gábor felszolgáló munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Havas-1-600

Napi wellness ajánlatunk

Pluto sport masszázsa

A test fizika szinten való gyógyítására, kezelésére használt masszázstípus. Intenzívebb, erősebb masszázs technika, amely leginkább a mélyizomzatot célozza meg. Nyugtató hatással bír, csökkenti az izomgörcsöket és a merev izmok okozta fájdalmakat, tökéletes lezárás sporttevékenységek után, vagy ülő munkát végzőknek. Csökkenti az izmok duzzanatát és a sportsérülések utáni gyógyulási időt.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00                 Wellness részleg nyitása
06.00 – 12.00     Piaclátogatás egyénileg
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Hair style szín,fazon viselet tanácsadás Lyubival a fodrászatban
15.00 – 15.30     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben
16.00 – 17.00     Szauna program Lyubival
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
            23.00   Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest