III. évf. 64. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Adorján és Adrián nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Csütörtökön borult idő lesz, de északon előbukkanhat rövid időre a nap. Az ország déli felén többfelé lehet eső, amit estétől néhol havas eső válthat fel. Erős, olykor viharos lesz az ÉK-i szél. Gyengül a nappali felmelegedés: 5 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„A szabadság soha nem korlátlan vagy abszolút; aki teljesen szabad, az szeretet nélkül él. Ha valakit csak a saját kívánságai irányítanak, és másokkal nem törődik, hamarosan saját vágyainak a rabságában találja magát.” /Gary Chapman/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Halak a szerelemben (február 20. – március 20.)

Ragaszkodó és megbocsátó. Jó baráságra is törekszik. Kedves, figyelmes. Romantikus beállítottságú, szeret álmodozni, ábrándozni. Nem ritka a plátói szerelem sem kapcsolataiban, mert ez fantáziáján kívül idealizmusát is kielégíti. Lehet poétikus, lírai szeretõ, de a házasság pénzügyi vonatkozásait illetõen nem nagyon gyakorlatias. Egy erõsebb pertnert igényel. A Halak nõ házias és kitûnõ családanya. Szem elõtt tartja a közös boldogságot, a család jövõjét. Ha szerelmi csalódás éri, válságba jut és látványosan szenved. Szexualitásában is kettõsséget mutat: idealisztikus, de emellett érzékisége is fejlett. Szexuális élete szorosan összefügg azzal a személlyel, akit szeret. Erõs vágy él benne a gyermek iránt. Házasságban a személyes szerep, a gondoskodás és áldozatkészség szorosan összekapcsolódik.

Napi érdekesség a római életről

Ma a a toga a legismertebb és a legjellegzetesebbnek tartott római ruhadarab. Bár már a rómaiak maguk is a rómaiság jelképeként kezelték – Vergilius is joggal beszél gens togatáról, hiszen togát csak a polgárjoggal rendelkezők viselhettek –, mégsem mondhatjuk, hogy általánosan elterjedt, mindennapi viselet volt a római birodalomban, mert már a Kr. u. 1. századi Italiában sem hordták a városoktól távol eső vidéki településeken, Iuvenalis szerint pedig sok helyütt csak temetések alkalmával kerülnek elő a togák. Kialakulásakor valószínűleg praktikus és kényelmes lepel, takaró lehetett, azonban az idő előrehaladtával egyre nagyobb méretet ért el, így viselése a nagy anyagmennyiségből adódóan egyre kényelmetlenebbé, nehézkesebbé vált, hiszen a toga redőit nem lehetett ruhakapcsoló tűvel, fibulával letűzni. Ehhez járult az a tény is, hogy togát jó minőségű, természetes fehérségű gyapjúból kellett szőni, ami igen sokba került. Ezen kívül speciális alkalmakra más színű toga is készülhetett: így sötét színű, barna, szürke vagy fekete toga pulla gyász alkalmával és hófehér toga candida állami tisztséget megpályázók számára.

Környékbeli programajánló

Lórév – Zichy Ödön kápolna

Gróf Zichy Ödön (Bécs, 1809. szeptember 25. – Lórév, 1848. szeptember 30.) (kivégezték) 1844-ig Fejér vármegye főispáni helytartója volt. A szabadságharc idején, 1848. szeptember végén Jellasics megbízásából Roth osztrák tábornokkal akarta felvenni a kapcsolatot, ám Görgey Artúr előőrsei Adonynál elfogták. Zichyt a haditörvényszék hazaárulásért halálra ítélte és Lóréven, a Csepel-szigeten (a mostani kompkikötő közelében) felakasztották.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Bucsi Barbara Kitti felszolgáló munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Havas-1-600

Napi wellness ajánlatunk

Kagylóba zárt szépség

Egy igazi kényeztetés! Az egész testfelület masszázsa mellett nagy figyelmet fordítunk a hajas fejbőr masszírozására, az arcbőr szépítésére, puhítására, pakolással és relaxációs masszázzsal.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00                 Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Nordic walking – Frissítő séta a Kék Duna mentén – Lyubival
15.00 – 15.30     HajÁszkodás – tanácsadás Lyubival
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest