III. évf. 68. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Fanni és Franciska nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Hétfőn folytatódik a kellemes, kora tavaszias idő, a napsütést időnként inkább csak a délnyugati tájakon zavarhatják hosszabb ideig kisebb gomolyfelhők, de csapadék sehol sem várható. Nyugaton és helyenként délnyugaton megélénkülhet a szél. Hajnalban -2, -7°C, nappal 10-15°C között alakul a hőmérséklet.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Ez az otthonom. Másutt senkit sem ismerek. (…) Itt pontosan tudom, kire számíthatok és kire nem. Vannak, akiket éjfélkor is felhívhatok, meg sem kérdezik, miért, és vannak, akiket soha, semmilyen körülmények között nem hagynék cserben. Persze itt is leselkednek az emberre veszélyek, ahogy örömök is érik, de itt legalább ismerem ezeket a veszélyeket meg örömöket, és erre számíthatok…” /Jessica Beck/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Halak (február 20. – március 20.)

Most világossá válhat az Ön számára, hogy megtakarítási és befektetési ügyeit, mivel szolgálhatja a leghatékonyabban. Pénzügyi helyzete feszült pillanatokat hozhat. Valószínűleg le kellene ülnie a pénzügyi tanácsadójával, és tisztáznia kellene egy-két befektetési kérdést. Szüksége lehet az időszak során a múltból fakadó tapasztalataira. Hajlamos inkább az észről gondolkodni, mint a saját eszét alaposan megdolgoztatni. Sőt, kissé nagyobb türelmet kellene tanúsítania mások gyengeségeivel szemben, és nem árt, ha zsebében hordja, a megbocsátási készséget is. Az Ön egyik egészséget érintő sorsterületén a Jupiter áll, az időszak elején szemben a Holddal. Hízásra hajlamosítja e két bolygó szembenállása, ezért az étkezésére különösen figyelnie kellene. A bevitt kalória nem lehetne több, mint amennyit a szervezete el tud használni.

Napi érdekesség a római életről

Egy kiváló művész, mint a Nero korabeli Paris, soha nem követett el hibát. Nem is követhetett, mert az igényes közönség azonnal kifejezte volna nemtetszését, sőt félbe is szakította volna az előadást. Hogy ilyen teljesítményre legyenek képesek, a pantomimus-ok nem hagyatkozhattak pusztán a tehetségükre vagy a felkészültségükre. Valóságos aszkéta életet kellett élniük, s akár a mai kiváló sportemberek, ők is szigorú diétával, torna- és táncgyakorlatokkal igyekeztek testük ruganyosságát és hajlékonyságát megtartani, aminek különösen a női szerepek eljátszásában látták hasznát. Később egy-egy előadáson nőtt a pantomimus-ok és mellékszereplők száma, nők is kaptak szerepeket, és kialakult az ókori balett, amely mintegy előfutára volt a modern balettnek. Az ókori balettek rendszerint mitológiai tárgyat dolgoztak fel, az előadás alapjául meglévő költői művek vagy ilyenekből megírt szövegkönyvek szolgáltak. Kedvenc téma volt Dido és Aeneas szerelme, az istennőknek a mitológiából ismert szépségversenye, Orpheus története stb.

Pylades újításaként az antik balettelőadást halkan zümmögő kórusének, fuvolaszó, majd egész zenekar kísérte sípokkal, lanttal, citerával. Az ütemet a táncosok talpára erősített összeverődő fémlapok, esetleg csengettyűk adták.

Környékbeli programajánló

Ráckevei Hajómalom

Magyarország első rekonstruált és egyben működő hajómalmát a ráckevei Duna parton tekinthetik meg, amely a lakosság közösségi összefogásának köszönhetően 2007 és 2010 között épült fel. A ráckeveiek kedve a Hajómalom újbóli megépítésére a “Jelképünk volt és lehetne” gondolat mentén éledt fel, melynek köszönhetően a ráckevei vízimolnárság hagyományai felélesztésre kerültek.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Kalmár Lászlóné Vera mosodás munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Húsvét - Bardóczy Attila

Napi wellness ajánlatunk

Szépség masszázs Venus istennő módjára

A bőr feszesebbé, rugalmasabbá válik, méregteleníti a szöveteket. Antioxidáns, hidratálja és táplálja a bőrt. A csokoládéban található kakaóvaj puhítja, táplálja és védi a bőrt.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Vitalizáló jóga Annával
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00      Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Mandalázás Annával /Hajszobrászat Lyubival
15.00 – 16.00     A Tarot üzenete Annával/Római ízvilág bemutató Lyubival
16.00 – 17.00     Szauna program
17.00 –  18.00    Power tréning és meditáció Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest