III. évf. 69. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Ildikó és Emil nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Kedden szikrázóan napos idő lesz, fátyolfelhőkkel. 10-15 fok várható délután.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Nagyképűség azt hinnünk, hogy “mi tesszük tönkre a Földet”. A Föld remekül megvolt emberek nélkül, és remekül meglesz azután is, hogy mi eltűntünk. Az emberiség az éghajlat megváltoztatásával vagy az élőhelyek tönkretételével csökkentheti a biológiai sokféleséget, ám a Föld már elszenvedett hasonló csapásokat, és 10-20 millió év alatt mindig meggyógyult. A bolygónkon okozott környezeti károk többsége minden bizonnyal visszafordítható – csak olyan időléptékben, ami számunkra értelmetlenné teszi: már nem lesz ember, aki láthatja.” /John M. Gowdy/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A halak és a barátság (február 20. – március 20.)

A Halak önzetlen, önfeláldozó, igazi jó barát, mindenkin segít, aki rászorul. Társaságkedvező, de nem vágyik arra, hogy az érdeklődés középpontjába kerüljön. Igyekszik a háttérben maradni, de ezzel együtt csak akkor érzi jól magát, ha nagy a nyüzsgés a környezetében. Inkább figyeli az eseményeket, mint irányítja. Akikkel érdemes barátkoznia: A vizes jegy szülötteivel félszavakból is értik egymást, de a Bakok és a Bikák bizalmába is hamar be tud férkőzni, és a Skorpiókkal is ki tud jönni. Akiket jobb, ha elkerül: A tüzes Oroszlán, Kos és Nyilas észre sem veszi, mikor okoz fájdalmat. Az együtt töltött idő állandó hadakozással telne. Ha a barátnője Halak, szerencsés embernek mondhatja magát, mert mindig érezheti a gondoskodását, önfeláldozó szeretetét. Őt nyugodtan fel lehet hívni éjfélkor is, ha valakinek el akarja sírni a bánatát, vagy be akar számolni legújabb hódításáról. És nem kell attól félnie, hogy kifecsegi a rá bízott titkokat, vagy hogy lecsapja a kezéről a legújabb pasiját.

Napi érdekesség a római életről

”Ha az emberek felismernék kínjuk okait, hogy mitől tornyosul elméjükre ez a sok nyomorúság, nem élnének úgy, ahogyan általában élnek: hogy egyikük se tudja, mit akar, és folyton helyet próbál változtatni, mintha így megszabadulhatna terhétől. Egyikük, ki otthon halálra unja magát, [római] házából gyakran indul vidékre, hogy azután félúton hirtelen visszaforduljon, mert érzi: máshol se jobb. Újra nekivág, noszogatja lovacskáit, mintha tűzvész oltására sietne: hajrá, gyorsan a kúriához! De a ház bejáratához érve vagy nagyot ásít, és mély álomba merülve keresi a feledés enyhületét, vagy ismét megfordul, és sietve hajtat vissza a városba. Így menekül minden ember önmaga elől és gyűlöli magát, mert olyan beteg, aki nem ismeri betegsége okát. Mert ha megértené, egyszerre minden mást félretenne, és legelébb a dolgok természetét próbálná megérteni, mivel ami kétes, az nem egyetlen óráig tartó állapota, hanem az örökkévalóság, amelyben a halandó halála után egész idejét tölteni fogja.”

Környékbeli programajánló

Savoyai Kastély és Árpád szobor

Cím: Ráckeve, Kossuth Lajos u. 95. A legelső világi barokk kastély Magyarországon. Savoyai Jenő herceg építtette a bécsi  Belvedere építészének, J.L. Hildebrand tervei alapján, 1702-1750. között. A kastély melletti kis téren áll Szász Gyula alkotása, az egyetlen vidéki Árpád-szobor, amelyet a millenniumi ünnepségek során 1897-ben avatták fel.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Kovács Éva a szobaasszonyok csoportvezetője munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Húsvét - Bardóczy Attila

Napi wellness ajánlatunk

Somnus levendulás álommasszázsa

Enyhíti az izomfájdalmakat, fokozza a testi-lelki frissességet, fertőtlenítő, gyulladás csökkentő hatása van, antibakteriális, feszültségoldó, nyugtató hatású, enyhíti a fejfájást, megszünteti az alvás zavarokat, erősíti az immunrendszert, relaxál, regenerál.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –                Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00      Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00      Tavaszköszöntő! Tartásjavító gerinctorna Annával a fitness teremben
11.00 – 12.00      Aquafitness Annával
12.00 – 15.00      Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30      Nordic Walking – Egészségmegőrző outdoor tréning Annával
15.00 – 15.30     „Personal transformation” + Sikertippek! (Étkezési, mozgási és öltözködési tanácsadás Annával a fitness teremben)
16.00 – 17.00      Stresszoldó meditáció + Imagináció
18.30 –  19.30     Pilátesz Petrával
18.00 – 20.30      Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00      Filmvetítés
           23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest