III. évf. 70. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Szilárd és Konstantin nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerdán egy hidegfront miatt már több felhő lesz felettünk, elsősorban a Dunántúlon, később északon és a Duna-Tisza közén eső, zápor is kialakulhat. A Dunántúlon, majd északkeleten is feltámad az északnyugatira forduló szél. Hajnalban -3, +2, napközben 10-15 fokra számíthatunk.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Az életben nem könnyű erősnek lenni. Az út, amit végigjárunk tele van fájdalommal és szenvedéssel, de mindig van kiút. Egy elágazás, amely minden döntésünk után egy menekülő útvonal lehet, ha jól időzítünk. Csak meg kell találnunk. Ezért ne feledjük, feladni sohasem szabad és sohase veszítsd el önmagad, mert a remény elvesztése és a feladás egyenlő a halállal. Nem, nem a fizikaival, hanem a lelki halállal. És mi arra születtünk, hogy éljünk…” /Senna Hikari Kaien/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A halak (február 20. – március 20.)

Van-e összefüggés a csillagok állása és a lakberendezés között? Az asztrológusok különböző megfigyeléseikre támaszkodva megállapították, hogy az egyes csillagképek szülöttei más-más stílusú enteriőrben érzik jól magukat. A Halak érzékeny, befelé forduló, akinek kiemelten fontos a feltöltődését biztosító, megfelelően alakított otthoni környezet. Tárgyaihoz bensőséges kapcsolat fűzi. Kedvence a tenger színét idéző kékeszöld, melyet fehérrel és pasztellszínekkel, esetleg rózsaszínnel vegyít. A halak egy csoportja a mediterrán stílust szereti, fehér falakkal, ívesen lekerekített formákkal, puha kárpitos bútorokkal. Másik részük viszont az Ezeregyéjszaka világát keresi, puha pamlagokkal és titokzatos selyempárnákkal. A legtöbb hal fázékony, meleget kedvelő, ezért szereti a puha szőnyegpadlót. Kifejezetten jó érzékkel teremti meg maga körül a béke szigetét.

Napi érdekesség a római életről

Azt hihetnénk, hogy a császárkori Rómában aki csak tehette, fékevesztett nagyevő volt, s rossz véget ért. Valójában a köztársaság korának végétől kezdve a lakoma társadalmi eseménnyé vált mind a felsőbb, mind a középrétegek körében. A fürdő és amfiteátrum látogatása mellett a hosszúra nyúló közös étkezés a társadalmi érintkezés fontos terepe volt. Az extravagáns, végletesen fényűző díszvacsorák, amelyekről antik szerzők tudósítanak, időnként valóban lázba hozták Rómát, de az étkezési kultúra egészének fő jellemzője nem a feltűnési viszketegség és a romlottság, hanem az évszázadokon át tartó finomodás volt. A Kr.u. 1. század első felében élt Apicius szakácskönyve, a De re conquinaria (A konyhaművészetről), Cato De agri cultura (A mezőgazdaságról) című szövege és a Petronius-féle szatirikus leírás is számos információt nyújt arról, honnan is indult el az a nagy ívű folyamat, amely később a reneszánsz Itáliában új lendületet kapva egész Nyugat-Európa konyhaművészetére hatott. A Larousse gasztronómiai enciklopédia – a roppantul büszke francia gasztronómusok Bibliája – így fogalmaz: ”Nyugat-Európa minden országa számára minden konyhaművészet tulajdonképpeni forrása az itáliai konyha”.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Taligás Menyhértné Teri szobaasszony munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Húsvét - Bardóczy Attila

Napi wellness ajánlatunk

Kleopátra kényeztető masszázsa

A vanília aromái hidratálnak antibakteriális hatással bírnak, felpuhítják a bőrt, és gazdagon táplálják, valamint izomlazító hatással rendelkezik.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00                 Wellness részleg nyitása
06.00 – 12.00     Piaclátogatás egyénileg
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Hair style szín, fazon viselet tanácsadás Lyubival a fodrászatban
15.00 – 15.30     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben
16.00 – 17.00     Szauna program Lyubival
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
            23.00    Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest