III. évf. 72. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Krisztián és Ajtony nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Pénteken erősen felhős lesz az ég, inkább csak rövid időszakokra bukkan elő a nap. Szórványosan várható záporeső. A szél fokozatosan mérséklődik. Hajnalban -1, +5, délután 6-12 fok várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„A mosollyal az ember fényt gyújthat önmagában. Reménnyel töltheti el a lényét, és ezt a reményt másokra is átsugározhatja.” /Tisch Ferenc/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A halak (február 20. – március 20.) és a drágakövek

A Halak köve az akvamarin, amit a tenger kövének neveztek egykor és a vihartól védte a hajósokat. A hagyomány a misztikusok és gyógyítók kövének tartja. Javítja az erőnlétet, csökkenti az agressziót, a homlokra vagy a szemekre fektetve élesíti a látást, fejleszti a beleérző-képességet, megvilágosítja a szellemet és bátorságot ad, megakadályozza a torok-, máj- és szembetegségek kialakulását, és enyhíti a fogfájást. Jó hatása van a légutakra és a tüdőre, csökkenti az allergiás eredetű bőrpanaszokat.

A jade finom és lágy kő, békét és harmóniát sugároz arra, aki a közelében tartózkodik. Az ókori Egyiptomban amulettként viselték a jadéból készült figurákat, amelyeknek misztikus erőt tulajdonítottak. Mexikóban a spanyol hódítók csodálkozva tapasztalták, hogy a „bennszülöttek” ezzel a kővel kúrálták a vesebetegségeket. A néphit szerint hosszú életet ad viselőjének, bőséges gyermekáldást biztosít, megkönnyíti a szülést, és megóvja tulajdonosát a balesetektől. Terméketlenség esetén ajánlatos a szexcsakrára helyezni, szüléskor pedig kézben tartani. Egyéb hasznos kövek: holdkő, ametiszt, opál, hematit.

Napi érdekesség a római életről

A fürdőkben használt leggyakoribb felszerelési tárgyak a strigilis, íróvessző, tábla, olajat tartó edény és a tál, amelybe öntötték az olajat. A Pannoniai anyagban is találunk egy teljes palaestra felszerelést, melyet a brigetioi ásatások hoztak felszínre. Ezeket az eszközöket karikára fűzték, részben a könnyebb tárolás, részben kézben történő szállítás érdekében. A trieri Rheinisches Landesmuseum őrzi annak a férfinak sírszobrát, aki jobb kezében karikára fűzött fürdőfelszerelésével indul a fürdőbe, bal vállára törülközőt vetve. Ezek a felszerelések különböző anyagokból készülhettek, megrendelőik anyagi helyzetének függvényeként. Ismerünk ezüst eszközöket (Argentum Balneare) a tehetősebbek készletéből, esetleg alabástromból előállított olajtartót (Alabastra). Epilalashoz csipeszeket vittek magukkal, szükség volt még fülkanalakra, fésűkre, a nők részére hajtűkre.

Környékbeli programajánló

Nagyboldogasszony szerb ortodox templom

Leírás: 1487-ben épült Magyarország egyetlen fennmaradt gótikus szerb temploma. Belső falait késő középkori balkáni stílusú freskók díszítik. A templom szentélyét a hajótól elválasztó ikonosztáz gazdag barokk alkotás, a XVIII. századból származó, magas művészi színvonalú ikonokkal és fafaragványokkal. A különálló harangtornyot 1758-ban építették, mely XVI. századi alapokon nyugvó barokk alkotás.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Bobek Ágnes szobaasszony munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Détár Enikő Húsvétkor Ráckevén

Napi wellness ajánlatunk

Mercurius svéd masszázsa

A masszázs folyamatok a testre korlátozódnak le, azon belül is az izmok, inak és ízületek működésének a normalizálására. A masszázs elősegíti a testnedvek és a vérkeringés optimalizálását, az izmok ellazulását, a merev, összetapadt izomrostokat szétválasztja.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00                 Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
11.00 – 12.00     Aquafitness Annával
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Mandalakészítés + színelemzés Annával ill. HajÁszkodás / Tavaszi hajtrendek, tippek!
15.00 – 15.30     Római ízvilág bemutató Lyubival
16.00 – 17.00     Beach Body Training / Strandformaképző! + Relaxáció Annával
17.00 – 18.00     Aerobic Katival
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest