III. évf. 77. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Sándor és Ede nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerdán folytatódik a jórészt napos, csapadékmentes idő, de időnként gomolyfelhők megjelenhetnek az égen. Ugyanakkor hűvösebb légtömegek érkeznek felénk, így mérséklődik a nappali felmelegedés, 9-13 °C várható a kissé szeles időben. Hajnalban többfelé gyengén fagyhat.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Légy hasonló az égen szálló madárhoz…, aki a törékeny gallyon megpihenve átéli az alatta tátongó mélységet, mégis vígan énekel, mert bízik szárnyi erejében.” /Victor Hugo/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A halak (február 20. – március 20.)

Ne akarjon a mai napon olyan munkákat végezni, ami összpontosítást igényel. Talán a fáradtság, talán a belső egyensúly hiánya miatt, de képtelen koncentrálni arra, amit csinál. Úgy érzi, a véleményével magára maradt, nem talál sehol megértést. Ne is keressen, mozduljon inkább ki a négy fal közül. Miután letudta a kötelezettségeit, töltse az idejét azzal, hogy önmaga útját keresi és igyekszik megtalálni az elveszett belső egyensúlyát.

Napi érdekesség a római életről

A római sport

A királykor és a köztársaság idején sportversenyekre elsősorban az ünnepi játékok keretében találtak alkalmat. Az idők folyamán egyre szaporodott az ünnepek, és ezzel együtt a játékok napjainak száma.

Rómában már i. e. 500-ban voltak archaikus ünnepek. Ide sorolható a Consualia, melyet Consus isten és az Equirria, melyet Mars tiszteletére alapított Romulus, valamint az Equus October, amely a háborús időszakot zárta le. Ezeken az ünnepeken lóversenyek voltak műsoron, de az atlétikai küzdelmek sem hiányozhattak. A Capitolium lakói rendezték a ludi Capitolinit.

Voltak olyan játékok, melyekre ötévenként kerítettek sort, mint a ludi Taurei, vagy rendkívüliek, mint a ludi saeculares. Ezen kívül rendeztek játékokat Iuppiter tiszteletére, ez volt a ludi Magni, vagy Romani, és a ludi plebei.

Ha a játékok megrendezésébe valamilyen hiba csúszott pl. ledőlt egy szobor, ami az isteneknek nem tetszett volna, ún. tisztítást kellett végezni, végül pedig meg kellett a játékokat ismételni, ez volt az instauratio.

A népszerűség növelése céljából, amit a rendezvények meghosszabbításával érhettek el, egyes magistratusok néha szándékosan okoztak hibákat. Emellett volt a revocatio, mikor technikai okokból ismételték meg a kocsiversenyek egy-egy futamát. Azonban nemcsak az ünnepnapok száma emelkedett, hanem a III. században jelentek meg a látványosságok újabb fajtái, a gladiátor- és állatviadalok.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Bucsi Barbara Kitti felszolgáló munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Détár Enikő Húsvétkor Ráckevén

Napi wellness ajánlatunk

Szépség masszázs Venus istennő módjára

A bőr feszesebbé, rugalmasabbá válik, méregteleníti a szöveteket. Antioxidáns, hidratálja és táplálja a bőrt. A csokoládéban található kakaóvaj puhítja, táplálja és védi a bőrt.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
06.00 –  12.00    Piaclátogatás (egyénileg)
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Hair Style – Divatos tavaszi frizurák! Szín-, fazon viselet  tanácsadás Lyubival a fodrászatban
15.00 – 15.30     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben
16.00 – 17.00     Szauna program Lyubival
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20:00 – 22:00     Filmvetítés az I. emeleti Orchidea termünkben
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest