III. évf. 78. szám – online kiadás

Kék Duna Post

teteje-1-650

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma József és Bánk nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Csütörtökön is alapvetően napos idő várható, de már erőteljesebb gomolyfelhő-képződésre készülhetünk, és az ország keleti felén szórványosan zápor is kialakulhat. Keleten, északkeleten élénk, helyenként erős lehet az északkeleti szél. Hajnalban -4 és +1, nappal 9 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Tudd, hogy mi tesz boldoggá, és tarts ki mellette mindenáron – akkor is, ha mások támadnak érte, ha egyedül maradsz, ha senki sem támogat. Igen, nehéz lesz. Támadni fognak, magadra is maradhatsz. De tudod, az az élet, amit megedzenek, nagy dolgokra képes. Az, amelyik mindent kibír, a nehéz leckéket is megoldja, mert tudja, képes rá.” / Oravecz Nóra/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A halak (február 20. – március 20.)

A Nap a Halak jegyében áll – ön érzi az ebből fakadó erőt, és ettől javul is a közérzete. A Nap a legszebb jellemvonását hozza előtérbe, ilyen a barátság, a nagyvonalúság, és a feltétel nélküli szeretet. Ezen a héten a szerda és a csütörtök lesz az Ön legszebb napja.

Napi érdekesség a római életről

Női viselet – A stola és a palla

A kései köztársaságkorban a stolát ugyanúgy a római asszonyok szimbólumának tekintették, mint a férfiak esetében a togát. A köztársasági időkben és a Iulius-Claudius dinasztia alatt minden olyan asszonynak joga volt viselni, aki egy római polgárral törvényes házasságban élt, a Flavius-kortól azonban elsősorban a római senatorok feleségei hordták.

Az írott források a ruhadarab két jellemző tulajdonságáról emlékeznek meg: a stola félig takarja viselőjének lábfejét, és jellemzők rá azok az institának nevezett pántok, amelyek a vállakon láthatók.

A stolához viselt palla többek között a pompeii Misztériumok villájában talált Livia-szobor festése alapján szintén vörös színű lehetett, négy oldalát pedig bíborszínű szegély keretezte. A szegényes adatokból kiindulva egyelőre eldönthetetlen, hogy minden stolát viselő nő öltözete ezeket a színeket mutatta-e, vagy a sok különböző színű közül csak a pirosra vonatkozóan rendelkezünk Stola és a Palla információval.

A palla viselésének fontosságát jelzi egy Valerius Maximus által ránk hagyományozott anekdota, amely szerint a Kr. e. 2. századi Rómában egy bizonyos Sulpicius Gallus azért vált el feleségétől, mert az asszony a palla fejrevonása nélkül hagyta el otthonát, így az utca népe is láthatta azt, amit a férj szerint csak neki lett volna szabad látnia.

Környékbeli programajánló

Ráckevei Hajómalom

Magyarország első rekonstruált és egyben működő hajómalmát a ráckevei Duna parton tekinthetik meg, amely a lakosság közösségi összefogásának köszönhetően 2007 és 2010 között épült fel. A ráckeveiek kedve a Hajómalom újbóli megépítésére a “Jelképünk volt és lehetne” gondolat mentén éledt fel, melynek köszönhetően a ráckevei vízimolnárság hagyományai felélesztésre kerültek.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Kalmár Lászlóné Vera mosodás munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Détár Enikő Húsvétkor Ráckevén

Napi wellness ajánlatunk

Aesculapius gyógyító masszázsa

A gyógymasszázs során kimondottan a célzott területet kezelik. Élénkíti a vérkeringést és a sejtek anyagcseréjét, erősíti az immunrendszert, enyhíti az izomfájdalmakat, lazítja az izmokat, erősíti az izomzatot, növeli a teljesítőképességet és a koncentráló képességet, fájdalomcsillapító. A gyógymasszázs nemcsak a test fizikai szinten történő javulását idézheti elő, hanem jótékonyan hat az idegességből eredő fejfájásra, illetve nyugtató hatással is bír.

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Nordic Walking – Frissítő séta a Kék Duna mentén Lyubival
15.00 – 15.30     HajÁszkodás – tanácsadás Lyubival a fodrászatban
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
           23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest