III. évf. 79. szám – online kiadás

Kék Duna Post

Kék Duna Napi Post

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

Sok szeretettel köszöntjük ma Klaudia és Hubert nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Pénteken sok napsütésre van kilátás, csupán a Dunántúl északkeleti részén képződhet több gomolyfelhő, de csapadék ezekből nem várható. Gyenge, mérsékelt marad a változó irányú szél. Hajnalban hazánk nagy részén fagyni fog, a fagyzugokban -5, -6 fok is lehet, míg délutánra 11 és 14 fok közé melegszik a levegő.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Ha nem bocsátunk meg valakinek, az méregként hat. Keserűséget fecskendez a szívbe és az elmébe, és eltorzítja az ember egész látásmódját. A harag, a neheztelés és a bánat lassan teljesen beárnyékolja, és maga alá temeti a haragtartó személyt. Alattomos kórral fertőzi meg a lelkét, amely azután gonosz érzelmeket és indulatokat táplál benne…” /John F. MacArthur/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A halak (február 20. – március 20.)

Megtörténhet, hogy erőn felül kell vállalnod. Sőt az is lehet, hogy a munkahelyeden most te leszel az utolsó, aki elhagyja a terepet, és megtörténhet, hogy a felettesed nem értékeli az igyekezetedet, az iszonyatosan nagy erőt és energiát, amit a munkába fektetsz. Ne keseredj el, ez a helyzet is elmúlik egyszer. Ha állást szeretnél változtatni, akkor most ne tedd, mert sajnos csöbörből vödörbe kerülhetsz. Sajnos előfordulhat, hogy barátra a te, illetve az ő anyagi helyzetének alakulása miatt féltékennyé válhatsz. Próbáld ezt az érzést száműzni, hiszen a sors neked is kínál jó lehetőséget, amivel az anyagi ügyeidet ráncba szedheted.

Napi érdekesség a római életről

Női viselet – A stola és a palla

A gazdagok házában az asszonyoknak külön rabnője, fodrásznője (ornatrix, tonstrix) volt, aki úrnője haját fésülte, csigákba sütötte, festette és az ősz hajszálakat kicibálta. De jaj volt annak a rabnőnek, aki úrnőjének fájdalmat okozott! Az elkényeztetett úri hölgy a szerencsétlen fodrásznőt tűvel, körömmel, korbáccsal szúrta, karmolta, véresre verte, úgyhogy egy-egy jól sikerült reggeli toilette után a szobaleányok megtépázva, rongyokban, vérezve hagyták magukra illatos, kisütött csigákba rakott, bodorított fürtű asszonyukat. Olyan költők, akik igen fogékonyak voltak a női szépség iránt, mint Ovidius, sőt a komor Iuvenalis is, nem hagyták szó nélkül az elegáns hölgyek, divatos asszonyok kíméletlen, kegyetlen bánásmódját, inkább lemondtak volna szívük hölgyének divatosan pompázó megjelenéséről, ha annak ez az embertelen bánásmód az ára! A régi idők asszonya egyszerűen fésülködött, haját fésűvel a közepén elválasztotta és a hajfonatokat hátul a fejen, vagy a tarkón kontyba kötötte. Ez a hajviselet nagyjából divatos maradt, legfeljebb a homlokot nem hagyták már szabadon, és a fület nem takarták el. A császárkorban divatba jöttek a csigák, néha magasították a homlokot, kétoldalt copfot viseltek. A fényűzés növekedésével elterjedt a parókák viselete, a legkülönfélébb frizurákat készítették el a fodrászok – szőke hajból!

Környékbeli programajánló

Márciusi gyermekprogramok

Helyszín: Skarica Máté Városi Könyvtár, Ráckeve, Kossuth Lajos u. 9.
Márciusi gyermekprogramok minden pénteken 14:00-16:00-ig a Skarica Máté Városi Könyvtárban.
Március 20: Tavaszi hangulat a Gyermekkönyvtárban

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Németh Edit felszolgáló munkatársunkról kattintás után itt olvashat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Détár Enikő a Kék Duna Wellness Hotel****-ben

Napi wellness ajánlatunk

Aesculapius gyógyító masszázsa

A gyógymasszázs során kimondottan a célzott területet kezelik. Élénkíti a vérkeringést és a sejtek anyagcseréjét, erősíti az immunrendszert, enyhíti az izomfájdalmakat, lazítja az izmokat, erősíti az izomzatot, növeli a teljesítőképességet és a koncentráló képességet, fájdalomcsillapító. A gyógymasszázs nemcsak a test fizikai szinten történő javulását idézheti elő, hanem jótékonyan hat az idegességből eredő fejfájásra, illetve nyugtató hatással is bír.

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –              Wellness részleg nyitása
11.00 – 12.00    Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00    Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30    Nordic Walking – Frissítő séta a Kék Duna mentén Lyubival
15.00 – 15.30    HajÁszkodás – tanácsadás Lyubival a fodrászatban
18.00 – 20.30    Vacsora az étteremben
           23.00    Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest