III. évf. 82. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Emőke nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Hétfőn már mindenhol felszakadozik a felhőzet, az ország nagy részén sok napsütésre van kilátás, csapadék sehol sem várható. Nyugaton megélénkülhet a délies szél. Hajnalban többfelé fagyni fog, a legalacsonyabb hőmérséklet -4 és +2 fok között alakul, délután 10-15 fokot mérhetünk.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„A világ legjobb teniszjátékosai napi öt órát gyakorolnak, hogy tökéletesítsék játékukat.
A zen mesterek szüntelenül elméjük lecsendesítésére törekszenek, a balerina az egyensúlyérzékét fejleszti, a pap állandó lelkigyakorlatot végez.
Minden hivatás végtelen lehetőség a tökéletesség elérésére…” /Irvin David Yalom/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Kos (március 21. – április 19.)

A Kos, mint vezető: A Kos önmagát a legjobb vezetőnek tartja. A beosztottjai már nem annyira. Fáradhatatlan energiája, óriási munkabírása, a célfeladatok vagy rövid távú feladatok elvégzésére kiválóan alkalmas, de környezete nem mindig tud vele lépést tartani. A hosszan tartó feladatokba belefárad. Nincs kellő koncepciója, ebből következik, hogy jobb, ha ezek kidolgozását másokra bízza. Ezek kivárására nincs türelme. Ezért mindenkit sürget, és ezt a környezete nehezen tolerálja.

A Kos, mint beosztott: Attól függően, hogy mennyire érett az életvezetése, meg kell különböztetnünk az állandóan visszabeszélő, mindenbe beleszóló, hepciáskodó Kos-embert a parancsokat gyorsan végrehajtó, jó kezdeményezőkészségű és vállalkozó szellemű, de nem kitartó Kos-embertől. Elsősorban olyan feladatokat lát el az utóbbi, amelyek több-kevesebb önállóságot tételeznek fel. A Kos azt szereti, ha kiadják neki a feladatot, de nem szereti, ha a feladat végzése közben útmutatásokkal, észrevételekkel látják el. Ezeket fölösleges, hátráltató szócsépléseknek tartja.

Napi érdekesség a római életről

Rómában a keleti, főleg indiai hatásra elterjedő divat, a dúsan ékszerezett nő látványa felháborította a régi, mértéktartó életmód híveit. Plinius bosszúsan ír kora új szokásáról, hogy a nők testük minden részét ékszerrel díszítik: Viseljék a nők is karjukon és minden ujjukon, nyakukon, fülükben, hajukban; vegye körül derekukat lánc és lógjon titokban gyöngyökkel teli zacskó aranyzsinóron az úrhölgyek nyakán, hogy álmukban is a magukénak tudhassák gyöngyeiket? Öltsék fel lábukra is, és a stolába öltözött előkelő hölgyek és a köznép között legyenek ők a közbülső réteg, a nők lovagrendje? Petronius Satyricon című művében felsorolja az újgazdag nők ékszereit: karkötők, lábperec, tizenhat karátos arany hajháló, gyöngyfülbevalók. Plinius leír egy olyan fülbevalót, amelyre már két gyöngyöt függesztettek, ez a crotalia. A név hangutánzó szóból ered, arra utal, hogy járás közben, a mozdulatoknál a két gyöngy egymáshoz ütődik, és finom csilingelő hangot ad. A szerző szerint már a szegények is ez után vágyakoznak, és azt mondogatják, hogy a gyöngy a nő lictora az utcán.

Környékbeli programajánló

Tűztorony-kilátó

2009 júniusában megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a Ráckeve régi városházi épületének tornyában található Tűztorony-kilátó. A Ráckevei-kistérségben egyedülálló élményt biztosító kilátó szeretettel várja az idelátogató vendégeket, de természetesen a környezetünkben és városunkban élők számára is különleges élményt jelent a közel 40 méteres magasságból megtekinteni a pazar körpanorámát.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Blaskó Andrea vagyok, 2012 óta dolgozom a szállodában kozmetikus és masszőrként. Kevés a szabad időm, ezért igyekszem ilyenkor minden percet a kislányaimmal együtt eltölteni. Terveim közt szerepel további masszázsfajták elsajátítása. Szeretnék nyugodt légkörben dolgozni a kollégáimmal együtt, hogy a pozitív energiák áramoljanak a vendégek felé is.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Détár Enikő a Kék Duna Wellness Hotel****-ben

Napi wellness ajánlatunk

Kleopátra kényeztető masszázsa

A vanília aromái hidratálnak antibakteriális hatással bírnak, felpuhítják a bőrt, és gazdagon táplálják, valamint izomlazító hatással rendelkezik.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
10.00 –  11.00    Ébresztő! Vitalizáló jóga Annával
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Mandalázás Annával ill. HajÁszkodás Lyubival
15.00 – 15.30     Életmódprogram Annával ill. Római ízvilág bemutató a wellnessben Lyubival
16.00 – 17.00     Szauna program Lyubival
17.00 – 18.00     Power tréning + relaxáció Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
            23.00    Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest