III. évf. 83. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Gábor és Karina nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Kedden is marad a tavaszias időjárás több órás napsütéssel, amit inkább csak északkeleten és délutántól helyenként délnyugaton zavarhat több felhő. Futó zápornak minimális az esélye. A hajnali -4, +3 fokot követően délutánra a többfelé szeles időben 14 és 18 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Meglepődnél, hogy mi történne, ha félretennéd a félelmet, végre elengednéd az elvárásaidat, és csak hagynád, hogy megkapd azt, ami boldoggá tesz. Egy percig sem aggódni, csak élvezni azt, amit az élet a lábaid elé rakott – jutalomként hozta, mert el merted engedni a régit, mit sem törődve azzal, lesz-e vajon folytatás.” / Oravecz Nóra /

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Kos (március 21. – április 19.)

Szerelem: Márciusban a Mars és a Vénusz is a Kos jegyében áll, ebből természetesen a Mars az erősebb, hiszen ő van uralmi helyzetében. Lehetséges, hogy a vadászatot most jobban élvezi, mint a valódi kapcsolatokat? Ha már elnyerte valaki figyelmét, úgy fogja érezni, rögtön tovább kell állnia. Itt is érvényes a mondás: „házi nyúlra nem lövünk”. Ezt tényleg meg kellene jegyeznie, ha nem akar sorozatos problémákat zúdítani a nyakába. Ha megmarad egy kapcsolatban, akkor igyekezzen a kedvese szempontjait is figyelembe venni, ha lehetséges, engedje, hogy ő legyen a főnök.

Üzleti: Az égiek valahol már félretették a pénzt az Ön részére, megkeresheti a jövő hét bármelyik vagy összes napján. Kitűnő az időszak arra nézve, hogy megtanulja, hogyan lehet pénzt keresni, nagyobb vagyonra szert tenni. Sőt az is lehetséges, hogy olyan változások következnek be az Ön életébe, amelyek megszilárdítják anyagi biztonságát. Nyugodtan merjen vállalkozni, és bátran intézze a pénzügyeit. Merészen kockáztathat.

Napi érdekesség a római életről

Édes, mint a méz

A mézet az élet minden területén meg lehetett találni. A konyhaművészetben édesítőszerként, tartósítószerként és a pácolás alap anyagaként használták előszeretettel, pl. Cato és Apicius. Emellett a gyógyítás fontos alapanyagát is képezte. Kenőcsökben fekélyek, gyógyszerként köhögés és belső szervek kezelésére, valamint galandférgek kiűzésére használták.

Megjegyzendő, hogy a méz minősége területenként és a méhek által felkeresett virágoktól függően nagy változatosságot mutatott. Attika egyik legdrágább exportcikke volt a kiváló minőségű athéni méz. Ugyanakkor veszélyes mézfajtákat is ismertek. Xenophón számol be róla, hogy a Fekete-tenger partján, a kolchosok földjén mérgező méz termett.

Környékbeli programajánló

Erdős Pincészet

A Savoyai kastély szomszédságában, a romantikus Kastély-tó partján található az Erdős Pincészet pincéje. A családi hagyományokat is ápoló gazdaság, 15 hektáron termel, jó minőségű alföldi borokat. Borfajták: Rajnai Rizling, Chardonnay, Cserszegi Fűszeres, Kékfrankos, Cabernet Franc, Rosé, Zweigelt. Borkóstolásra és vásárlásra mindenkit szeretettel várnak. Csoportokat, előzetes időpont egyeztetés alapján, a kívánt borkorcsolyával, gazdag disznótoros tállal.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Imre Richárd, rooms division manager vagyok, 2008. január 15-e óta dolgozom a szállodában. Szabadidőmet a családommal töltöm. Ha időm engedi, akkor fotózással foglalkozom, főleg „spotterkedem” (repülőgép fotózás), mellette szeretek focizni, kirándulni és főzni. Nagy vágyam kijutni Las Vegasba a póker világbajnokságra, majd bejárni a világ számos pontját.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Détár Enikő a Kék Duna Wellness Hotel****-ben

Napi wellness ajánlatunk

Kagylóba zárt szépség

Egy igazi kényeztetés! Az egész testfelület masszázsa mellett nagy figyelmet fordítunk a hajas fejbőr masszírozására, az arcbőr szépítésére, puhítására, pakolással és relaxációs masszázzsal.

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –              Wellness részleg nyitása
10.00 –  11.00    Frissítő reggeli torna – nyújtózkodás + légző gyakorlatok/Erő és hajlékonyság/ Annával
11.00 – 12.00     Aquafitness Annával
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Nordic Walking – Egészségmegőrző outdoor tréning Annával
15.00 – 15.30     Színtanácsadás – évszaktípusnak megfelelően (Gardróbátalakítás személyre szabva) Annával
16.00 – 17.00     Beach Body Training /Strandformaképző!/ Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
18.30 – 19.30     Pilates Petrával
           23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest