III. évf. 84. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Irén és Írisz nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerdán délnyugat felől beborul az ég és később egyre többfelé elered az eső. Felerősödik a dél, délkeleti szél, délen és a Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. A hajnali fagyok megszűnnek, délután 15-20 fokig is emelkedik a hőmérséklet.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Ha olyannak látjuk az embereket, amilyenek, akkor rosszabbá tesszük őket; ha viszont úgy kezeljük őket, mintha azok lennének, aminek lenniük kellene, akkor segítjük őket azzá válni, amivé képesek.” / Johann Wolfgang von Goethe /

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Kos (március 21. – április 19.)

Könnyebben feloldható egy-egy konfliktus, ha a felek ismerik egymás asztrológiai adottságait. Tudják, hogy születési sajátosságaik alapján tüzes jegyhez tartoznak-e (mert akkor meglehetősen harciasak egy-egy vita során), vagy föld jegyűek (azaz türelmesek, béketűrők, kompromisszumra hajlamosak), esetleg levegő jegyűek (könnyen kibillenthetők lelki egyensúlyukból), vagy víz jegyűek (áldozatként eltűrik a másik fél minden kitörését, talán még a tettlegességet is.)
A Kos ahhoz van szokva, hogy amit mond, a környezete ellentmondás nélkül elfogadja. Talán ezért is fortyan fel gyorsan, ha ellenállást tapasztal. De ilyenkor is csak ritkán tör ki belőle az indulat. Amikor túl élessé válik a vita, inkább visszavonul.
Ha mégis visszavág, akkor a gyors lefolyású viták híve. Vallja, hogy a viták építő jellegűek, közelebb hozzák egymáshoz az ellentétes nézeteket. Gyermeki őszinteséggel hisz abban, hogy a félreértések tisztázhatók, és igyekszik elsőként békejobbot nyújtani. Nem haragtartó, nem is bosszúálló.

Napi érdekesség a római életről

A Kr. e. III. századtól végbement „nagy antik globalizációs folyamat”, a hellénizmus gazdálkodási rendjének és eszményeinek térhódításáig a mediterrán térség módos és közrendű lakossága egyaránt jobbára szerényen étkezett. A húsételek fogyasztása nem volt rendszeres, és – mind fentebb is láthattuk – a köznép mindennapos étrendjén belül messzemenően nem volt meghatározó. Húst jobbára csak lakomákon vagy ünnepi áldozatok bemutatását követően ettek. Kivételt csak néhány szűk körű társadalmi csoport képezett. Ilyenek voltak például a nehézatléták, akiket foglalkozásuk késztetett az állandó és mértéktelen húsevésre. Őket gyakorta gúnyolták is ezért, bár jobbára csak egyes „értelmiségi” gondolkodók.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Kovács Éva, a szobaasszonyok csoportvezetője vagyok.  Több mint 10 éve dolgozom a szállodában. Szabadidőmben háztartást vezetek és minden szabadidőmet kislányommal töltöm. A közeli jövőben lakásomat szeretném felújítani.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Détár Enikő a Kék Duna Wellness Hotel****-ben

Napi wellness ajánlatunk

Aurora álma

Borsmenta-rozmaring olajjal történő masszázs. Ellazítja a feszült izmokat, enyhíti az izomfájdalmakat. A rozmaring élénkíti a vérkeringést. Ajánljuk fizikai munka és testedzés után.

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
06.00 – 12.00     Piaclátogatás /egyénileg/
10.00 – 11.00     Tartásjavító gerinctorna – korrekció és prevenció Annával
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Mandala készítés – Az alkotás meditációs, gyógyító folyamata Annával
                         Hair style – Szín-, fazon viselet tanácsadás Lyubival a fodrászatban
15.00 – 15.30     Életmódprogram (személyi edzésterv + táplálkozási tanácsadás)
                         Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben
16.00 – 17.00     Szauna program Lyubival
17.00 – 18.00     Meditáció Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
           23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest