III. évf. 85. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Emánuel nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Csütörtökön gyakran megnövekedhet erősen a felhőzet, és a keleti tájak kivételével többfelé kialakulhat eső, zápor, helyenként délen, délnyugaton és nyugaton akár egy-egy zivatar is. A déli, délkeleti szél élénk, helyenként erős lesz, viszont kellemes hőmérsékletű idő várható, hajnalban 6-11°C, nappal 17-22°C közötti értékekkel.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Ha egy pillangó Tokióban meglibbenti a szárnyait, akkor ennek következményeképpen a New York-i Central Parkban elkezdhet esni az eső.
A gondot az okozza, hogy az események ilyen sorozata nem reprodukálható. Legközelebb, amikor a pillangó ismét meglibbenti a szárnyait, a környezetet jellemző számos tényező értéke egészen más lesz, ami ugyancsak befolyással van az időjárás alakulására. Ezért olyan megbízhatatlanok a meteorológusok prognózisai…” /Stephen Hawking/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Kos (március 21. – április 19.)

Ételed és életed. A csillagjegyek nemcsak az ember tulajdonságait és jellemét határozzák meg, hanem táplálkozási szokásait is. Ezért nem véletlen, hogy más ételfajtákat kedvelnek a Bakok, mint a Szüzek vagy a Nyilasok, és ugyancsak eltérő étrend biztosítja egészségüket.

Mit egyél? Ajánlott az ésszerű étkezés. A zabpehely, a hal, a zöldségek (azok között lehet káposzta, retek, fehérrépa is), enyhén zsíros hússal és sült burgonyával. A kapor és a hagyma különösen jót tesznek a Kos jegy szülötteinek. Kerüld az éjszakai nassolást.

Mit igyál? A Kosok könnyen elveszíthetik a mértéket, ha ivásról van szó. Sajt mellé fogyasszanak vörösbort, máskor inkább fehérbort vagy 1-2 pohár pezsgőt.

Mivel vendégeld meg a Kost? Szaftos, fűszeres étellel lepd meg, de ne feledkezz meg a zöldségekről sem! Desszertnek édes sütivel és gyümölccsel kínáld.

Napi érdekesség a római életről

Hippokratés mellett Aristotelés, Galénos és Sóranos is, hogy csak néhány nagy nevet említsek, beszámol a bor jótékony hatásáról. Aristotelés Állattan (Historia Animalium) című munkájában leírja, hogy a malacokat háromféle betegség támadhatja meg. Az egyik betegség az anthrax, vagyis a száj és körömfájás. A másik kettő pedig kiszáradáshoz vezet. Az utóbbi kettő közül az egyik fejfájással és a fej elnehezülésével jár, míg a másikat krónikus hasmenés kíséri, s ez az, ami majd a kiszáradást okozza. Ez utóbbi gyógyíthatatlan, de az előző esetén enyhíthető a fájdalom akkor, ha bort öntünk a sertések orrába, vagy ha borral lemossuk az orrlyukaikat. Aristoteléshez hasonlóan Cato A földművelésről szóló könyvében leírja, hogy mit kell tennünk, ha azt akarjuk, hogy az ökör egészséges maradjon: … ha valahol kígyóbőrt látsz, vedd fel és tedd el, hogy ne kelljen keresni, amikor szükség lesz rá. Ezt a bőrt morzsold bele borba tönköllyel, sóval, kakukkfűvel, s valamennyi ökör ezt igya. Ebből a kis leírásból kiderül, hogy nemcsak az embereket kezelték szívesen borral, hanem az állatokat is.

Környékbeli programajánló

Beatles Est

Helyszín: Skarica Máté Városi Könyvtár, Ráckeve, Kossuth Lajos u. 9.
Ami a Betales legenda mögött van!
Rövid zenetörténeti emlékezés és életrajzi áttekintés az egykori zenekarról-dalokkal illusztrálva Kemény Gábor zeneszerző ismeretterjesztő előadása.
Időpont: 2015. március 26. 18:00 A rendezvény ingyenes!
Információ: 24/519-090

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Éliás Kata, senior sales manager vagyok, 2006. áprilisában wellness koordinátorként kezdtem el dolgozni a szállodában, majd a recepció munkatársa lettem. Recepciós munkám mellett szereztem diplomát a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti karán. Nagyon szerettem a recepciós munkát, de örülök, hogy 2011-ben a Sales Manager, majd 2014-ben a Senior Sales Manager feladatainak elvégzésével engem bíztak meg. A családom mellett nagyon fontosak a barátaim. Szeretek moziba, színházba járni, kirándulni, utazni.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Détár Enikő a Kék Duna Wellness Hotel****-ben

Napi wellness ajánlatunk

Pluto sport masszázsa

A test fizika szinten való gyógyítására, kezelésére használt masszázstípus. Intenzívebb, erősebb masszázs technika, amely leginkább a mélyizomzatot célozza meg. Nyugtató hatással bír, csökkenti az izomgörcsöket és a merev izmok okozta fájdalmakat, tökéletes lezárás sporttevékenységek után, vagy ülő munkát végzőknek. Csökkenti az izmok duzzanatát és a sportsérülések utáni gyógyulási időt.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
08.00 – 08.30     Do-in önmasszázs Annával
10.00 – 11.00     Fit Body tréning Annával
11.00 – 12.00     Aquafitness Annával
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Nordic Walking Annával
15.00 – 15.30     ProblémaOLDÁS a kineziológia elemeivel Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest