III. évf. 86. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Hajnalka és Lídia nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Pénteken sok felhő lesz felettünk, de kezdetben keleten lehetnek naposabb tájak. Eső, zápor többfelé, helyenként pedig zivatar is kialakulhat elsősorban az ország északi felén. A Dunántúlon és a középső tájakon viharos lesz az északnyugati szél. Hajnalban 6-11°C, nappal 8-22°C várható, nyugaton lesz hűvösebb, keleten melegebb az idő.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Az ember a konfliktusok miatt kezd elégedetlen lenni fennálló életviszonyaival, és ez ösztönzi arra, hogy más megoldásokat találjon; ha nem lennének konfliktusaink, sose vállalnánk azokat a kockázatokat, amelyek a korábbitól különböző és remélhetőleg magasabb szintű életforma kialakításával járnak együtt.” / Bruno Bettelheim /

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Kos (március 21. – április 19.)

Igen, te sokkal jobb vagy a szakmádban, mint ő! Hogy ki? Azt hiszem, pontosan tudod ki az, hiszen van valaki, aki már régóta bosszant. Úgy érezheted, hogy csak versenyez veled, és mindent elkövet azért, hogy lenyomjon téged. Pedig te vagy a jobb. A bosszankodás ilyenkor nem segít. Ilyenkor kreatív megoldásokra lesz szükség, hogy mások is észrevegyék, ki az ügyesebb.

Mindjárt vége a márciusnak. A hétvégén át kell állítani az órát. Ez a hét pénzszámolással indul. A Bika Hold arra hajlamosít, hogy anyagiasabb legyél, mint szoktál. Hétfőn lesz egy jó és egy rossz fényszög is. Tehát kapsz jó és rossz hírt is. Hét közepén az Ikrek Hold felpezsdíti az életet körülötted. Népszerű leszel, ami kicsit lefáraszthat. Pénteken egy Hold-Neptunusz fényszög felerősíti a megérzéseidet. Hallgass rájuk! Hétvégén a Rák Hold a család fontosságát hangoztatja. Jusson időd rá!

Napi érdekesség a római életről

Minden életkornak megvoltak a jellemző szórakozásai. A római gyermek életének javarészét ugyanúgy a játék töltötte ki, mint a maiakét. Játszott mindennel, ami a keze ügyébe akadt, utánozta a felnőttek életmódját. Érdekes módon a felnőttek sohasem akadtak fenn azon, ha a gyermekek játékból őket imitálták, viszont illetlen dolognak, sőt esztelenségnek tartották, ha érett ember adta fejét gyermekes szórakozásokra.

 Jellegzetes római játék volt a páros-páratlan (ludere par impar), amelynek lényegét az tette, hogy ki kellett találni, vajon a játszótárs páros vagy páratlan számú kavicsot, golyócskát stb. tart csukott kezében. (Hasonló játékot, a snóblit, ma is játszanak egyes helyeken a felnőttek is – pénzre.)

A kisebb gyermekek nemre való tekintet nélkül homokoztak, házacskát építettek, kockáztak, dióval vagy mogyoróval golyóztak. Nagy kedvvel hajtották a karikákat is (orbis, trochus), amelyekre sokszor csillogó díszeket vagy csengettyűket akasztottak.

Környékbeli programajánló

János Vitéz díszkút

1999-ben készült díszkút a historizmus jegyében, Markolt György szobrászművész alkotása. A díszkút létrejöttének alapját egy legenda képezi, miszerint Petőfi, a János Vitéz alakját egy ráckevei jobbágyfiúból lett huszárkapitányról, Horváth Nepomuki Jánosról mintázta.
Helyszín: 2300 Ráckeve, Szent István tér

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Zsivnovszki Gergely, recepciós vagyok, 2008 óta dolgozom a Kék Duna Wellness Hotelben recepciósként. A Budapesti Gazdasági Főiskola idegenforgalomi és szálloda szakán végeztem. Szabadidőmet a családommal töltöm, 2 kisgyermekem van. Szívesen kirándulunk, hobbim a természetfotózás és a sportolás. Jelenlegi pozíciómban jól érzem magam, remélem, hogy még hosszú ideig dolgozhatok a Kék Duna Wellness Hotel fiatal csapatában.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Détár Enikő a Kék Duna Wellness Hotel****-ben

Napi wellness ajánlatunk

Lucifer pokolian frissítő masszázsa

Célja a vérkeringés fokozása, melynek hatására felgyorsul a különféle lerakódások felszívódása, csökken a lerakódott zsír mennyisége. Megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszülések, letapadások. Fokozódik a nyirokkeringés, változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés. A masszázs segít megteremteni a nyugodt alvás feltételeit, azáltal, hogy csökkenti a vérnyomást, valamint mélyebb és szabályosabb légzést biztosít.

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –                Wellness részleg nyitása
11.00 – 12.00      Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00      Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30      HajÁszkodás – Tavaszi hajtrendek, tippek!
                          Lyubival a fodrászatban
15.00 – 15.30      Római ízvilág bemutató
                         Lyubival a wellnessben
17.00 – 18.00     Aerobic Katival
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest