III. évf. 89. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Zalán nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég, csak néha szakadozik fel a felhőzet. Többfelé várható eső, záporeső. Az északnyugati szél sokfelé lesz erős, néhol viharos. 15 fok körüli értékeket mérhetünk.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„A világon a legszebb dolgok a törékeny üvegek és a rövid életű hópelyhek a tenyereden. Ahogyan felvillannak a szikrák a kihunyó tábortűzben, amelyre már nincs kedved még egy ágat rádobni – mindennek megvan a szabott ideje. Ahogyan elered az első tavaszi zápor, ahogyan felragyog a szivárvány a föld fölött, ahogyan elválik az ágtól a lehulló levél, végighasítja az eget a villám cikcakkja. Ha akarod, mindenütt, minden órában, minden percben megtalálod a szépséget.” /Szergej Vasziljevics Lukjanyenko/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Kos (március 21. – április 19.) Divat horoszkóp 

Színei: Minden tüzes szín, a világos égőpiros, a vérvörös, és a tűz mintás anyagok. Milyen textilbe öltözzön? A denim és a muszlin anyagok illenek hozzá, lehetőleg minta nélkül, vagy nonfiguratív, tüzes átmenetekben. Bátran válasszon erőteljes színeket!
Öltözködése jellemzői: Fellépése határozott és magabiztos, tekintete rámenős és büszke, hangja erőteljes. Sportos típus, egész lényéből fiatalos, kortalan könnyedség árad. Farmerben és pólóban érzi magát legjobban, vagy pedig valamilyen hasonlóan laza, kényelmes ruhában, ami nem akadályozza a mozgásban. Öltözködésében az erős vörös színárnyalatokat kedveli, ami felhívja rá mások figyelmét.
A Kos férfi öltözéke: Ha sportolni megy, szívesen visel élénkebb színű teniszcipőt, de neki találták ki a pilótadzsekit is. Bátran húz színes farmert egyszerű pólóval, vagy kényelmes inggel. Ha partira megy, inkább a sportos eleganciát, a farmeröltönyt keresi, mondjuk félúton megcsomózott bőr nyakkendővel, nyitott nyakú inggel. Mokaszint visel a lábán és biztos, hogy sportos az órája! Kicsit Belmondo-s jellegű, kortalan.
A Kos nő öltözéke: Kalandornő ruhákat kedveli, igazi amazon. Sportos színes farmerbe, vagy kényelmes muszlin blúzban jár hétköznaponként. Kényelmes cipőben, főleg alacsony sarkú, teniszcipőféle cipőkben jár. Ha partira megy, azonban előkerülnek a szívdöglesztő magas sarkú vörös lakkcipői és a széles vállú technos vörös nadrágkosztüm. Hódító jelenség!

Napi érdekesség a római életről

A csodaszer szó hallatán nem minden esetben csak a fogyasztására kell gondolnunk. A bort ugyanis nemcsak megitták, habár ezt nagyon gyakran és meglehetősen nagy mennyiségben tették, hanem különböző ételek, sőt gyógyszerek alapanyagaként is használták. Hippokratés Az életmódról című művében pontosan leírja, hogy a különböző borfajták fogyasztása – az édes, száraz, kesernyés, fehér és vörösbor – milyen hatással lehet az emberi szervezetre: …A fehér és kesernyés borok úgy melegítenek fel, hogy nem szárítanak; inkább víz-, mint hashajtók. A fiatal borok megindítják a székletet, mert közelebb állnak a musthoz, s egyúttal táplálóbbak is. Az azonos korú borok közül a zamatosabbak hajtanak meg inkább, nem pedig azok, amelyeknek nincs zamatuk; ez azért van, mert az előbbiek érettebbek…

Környékbeli programajánló

Savoyai Kastély és Árpád szobor

Cím: Ráckeve, Kossuth Lajos u. 95. A legelső világi barokk kastély Magyarországon. Savoyai Jenő herceg építtette a bécsi  Belvedere építészének, J.L. Hildebrand tervei alapján, 1702-1750. között. A kastély melletti kis téren áll Szász Gyula alkotása, az egyetlen vidéki Árpád-szobor, amelyet a millenniumi ünnepségek során 1897-ben avatták fel.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Taligás Menyhértné Teri, szobaasszony vagyok, 2009 óta dolgozom a szállodában. Szabadidőmben szeretek futni, kerékpározni, vásárolgatni. Igyekszem a legtöbb időt unokámmal tölteni. Szeretnék továbbra is a Kék Duna Wellness Hotel munkatársai közé tartozni.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Détár Enikő a Kék Duna Wellness Hotel****-ben

Napi wellness ajánlatunk

Kagylóba zárt szépség

Egy igazi kényeztetés! Az egész testfelület masszázsa mellett nagy figyelmet fordítunk a hajas fejbőr masszírozására, az arcbőr szépítésére, puhítására, pakolással és relaxációs masszázzsal.

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00                 Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Vitalizáló 5 tibeti jóga a „8kincs” elemeivel
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Mandalázás Annával ill. HajÁszkodás Lyubival
14.00 – 15.00     A tarot üzenete – transzcendens zen játék
15.00 – 16.00     Római ízvilág bemutató a wellnessben
16.00 – 17.00     Szauna program Lyubival
17.00 – 18.00     Power tréning + Meditáció Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest