III. évf. 90. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Árpád nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Kedden eleinte a Tiszántúlon számíthatunk még napsütésre, majd sokfelé a megnövekvő felhőzetből eső, záporok, délen esetleg egy-egy zivatar is előfordulhat. A délnyugati szél élénk, erős, helyenként viharos lökésekkel kísért lesz. Napközben 8-17 fok várható, délnyugaton lesz melegebb.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

“Aki jó cselekedetekre szánja el magát, nem számíthat arra, hogy az emberek eltakarítják az útjából az akadályokat. Sőt el kell viselnie, hogy újabbakat gördítenek elébe.” / Albert Schweitzer /

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Kos (március 21. – április 19.) Sport

Arra van szüksége, hogy nap mint nap (f)elhasználja energiáit. Kockázat nélkül unalmas az élete. Az állatövi jegyek közül a legvakmerőbb és a legmeggondolatlanabb. Egy Kos, ha nem megy el a végső határig, ingerlékennyé és agresszívvé válik. Szereti a kihívásokat, szeret megmérkőzni másokkal. Nem csak a küzdősportokért, hanem az olyanokért is lelkesedik, amilyenektől égnek áll egy normális ember haja: autóversenyzés, downhill-kerékpározás, sebességi sílesiklás stb. Imádja a versengést. Intenzív, de híján van a kitartásnak. Utóbbi fejlesztésére javasolt számára a kerékpározás, a jogging.

Napi érdekesség a római életről

A házasság a magánélet aktusa, amelyhez semmiféle hivatalos esemény nem társul. Az esküvő napját azonban gondos mérlegelés után jelölik ki, hiszen az év bizonyos időszakát- mint például a halotti kultusszal kapcsolatos napokat – szerencsétlen periódusnak tartották. Az ünnepség előestéjén a menyasszonyt barátnői és nőrokonai átöltöztetik. Leveszik róla gyermekkori ruháit, és egyetlen darabból készített, fehér vászonból varrt tunicát adnak rá, amelyet övvel fognak össze.
Az övet bonyolult csomóra kötik, amelyet majd a nászéjszakán kell a férjnek kibogoznia. Az egyik asszony vasfésűvel hat fonatra osztja a fiatal nő haját. Az esküvő reggelén nagy sárgás-vörös fátyolt (flammeumot) tűznek a fejére; ebből ered a „fátyollal bekötötték a fejét” kifejezés a „férjhez megy” helyett.
A ceremónia első része, a két család jelenlétében, a menyasszony házában zajlik le, ekkor búcsúzik el a lány szeretteitől. Tejet és bort áldoz házi védőszentjeinek, és a családi oltár elé lerakja a babáit. Ezután az udvarhölgynek választott egyik nőrokon, összefonja a két házasulandó jobb kezét. Ez a bizonyos dextrarum iunctio, az esküvői szertartás legfőbb aktusa; nem véletlen, hogy annyi festményen és domborművön örökítették meg a jelenetet. Az ifjú pár ezután az istenekhez fohászkodik, békét, megértést és termékenységet kérve tőlük. Majd kezdődhet a dús lakoma, amelyen a vendégsereg jókat eszik-iszik egész éjszaka.

Környékbeli programajánló

Ráckevei Hajómalom

Magyarország első rekonstruált és egyben működő hajómalmát a ráckevei Duna parton tekinthetik meg, amely a lakosság közösségi összefogásának köszönhetően 2007 és 2010 között épült fel. A ráckeveiek kedve a Hajómalom újbóli megépítésére a “Jelképünk volt és lehetne” gondolat mentén éledt fel, melynek köszönhetően a ráckevei vízimolnárság hagyományai felélesztésre kerültek.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Kalmár Lászlóné Vera, mosodás vagyok, 2008 óta dolgozom a hotelben. Szabadidőmben házkörüli és az otthoni munkáimat végzem. Rövidtávú terveim közt házunk korszerűsítése szerepel.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Détár Enikő a Kék Duna Wellness Hotel****-ben

Napi wellness ajánlatunk

Neptunus, a tengerek istenének titka

A sima, rugalmas bőr titka, hogy elegendő mennyiségű zsiradék álljon a rendelkezésére, egyik legjobb „gyógyszere” az olívaolaj.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00                 Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Frissítő gerinctorna – korrekció és prevenció Annával
11.00 – 12.00     Aquafitness Annával
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 15.00     Nordic Walking – Egészségmegőrző outdoor training Annával
15.00 – 16.00     Personal Transformation – Sikertippek! (Étkezési-, mozgási- és öltözködési tanácsadás) Annával
16.00 – 17.00     Stresszoldó meditáció + imagináció
18.30 – 19.30     Pilates Petrával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest