III. évf. 92. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Hugó nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Csütörtökön erősen megnövekszik a felhőzet, többfelé beborul az ég, sokfelé várható eső, zápor, helyenként esetleg egy-egy zivatar is, de havas eső, hózápor is előfordulhat. Továbbra is erős, viharos lesz a nyugatias szél. Hajnalban -1 és +5°C, nappal 6-15°C várható, délen, délnyugaton lesz a legmelegebb.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Sokan közülünk úgy járják életük útját, hogy nincsenek tudatában a lépteiknek. Mivel azt hisszük, hogy a boldogság nem itt, hanem a jövőben vár ránk, megszoktuk, hogy folyton rohanjunk. Ezért olyan fontos, hogy időnként megálljunk…” /Nhat Hanh Thich/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Kos (március 21. – április 19.) Sport

Azt persze mégsem várhatjuk el tőlük, hogy bukósisakkal a fejükön közlekedjenek, bár minden bizonnyal jól állna nekik, sokuk szereti a száguldást, szeretik az adrenalint. Egy Kosnál minden fejben dől el: ha valamit el akar érni, azt el is éri. Fejben kell összeszedettnek lenniük, mert egyszer túl sokat agyalnak, másszor meg inkább gondolkodtak volna, mielőtt elkapja őket a hév. Amennyire türelmetlen jegy annyira képes szenvedni a tehetetlenségtől. Tipikus gyorshajtó, nem tud lassan menni. Egy Kost megfélemlíteni nem érdemes, hacsak nem a bátorságát akarjuk növelni vele. Sokszor forrófejűek, és a saját érdekünkben jobb, ha komolyan vesszük az olyan kijelentéseit, mint a „Most ne szólj hozzám, vagy hagyjál békén ”, de a legjobb az, ha már a lélegzetvételéből olvasni tudunk. Különben dühbe gurul. Miután kieresztette a gőzt, néhány perc alatt meg tud nyugodni és amilyen hirtelen eldurrant az agya, olyan gyorsan meg is tud bocsátani.

Napi érdekesség a római életről

A köztársasági korban a nők egyre emancipáltabb életet éltek, majdnem mindegyik ura volt a saját vagyonának, és a társaságban mind nagyobb szerepet játszottak. Már nem éltek a szigorú figyelmeztetők, mint Cato, már sírba szállott a Gracchusok anyja, a nemes lelkű Cornelia, aki gyermekeit tartotta legszebb asszonyi ékességének, hol voltak az egykor tiszta, nemes gondolkodású asszonyok? Talán nem is tűntek el, csakhogy ők szerényen, visszahúzódva élték napjaikat, nevük nem került a botránykrónikák lapjaira, őket nem énekelték meg a szerelmükre vágyó költők. A közéletben csupán néhány száz család vett tevőlegesen részt, de ezek asszonyai nem maradtak tétlenek, belevetették magukat a politikai küzdelembe, szenvedélyesen szerették szeretőiket, féktelenül gyűlölték ellenségeiket! A római asszonyokat Plautus vígjátékaiban nemegyszer kapzsi, pletykás, kíváncsiskodó, sőt hűtlen feleségekként jellemzi s bizonyos, hogy a néző nem egy ízben ráismert a – szomszédasszonyra. S minthogy a házasságokat rendszerint nem a hajlam, a szeretet alapján kötötték, sok volt a szerencsétlenül végződő házasság. A rosszul sikerült házasságon válással segítettek. A válás könnyen ment, és semmi sem állott az új házasság útjában.

Környékbeli programajánló

Tavaszi programok a Skarica Máté városi Könyvtárban
Helyszín: Skarica Máté Városi Könyvtár, Ráckeve, Kossuth Lajos u. 9.
Programok: Április 2. 9:30 Ringató
Kézműves Tavaszi Vásár a könyvtár nyitva tartási idejében

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Boda Jutka vagyok, 2008. március 1-től vállalkozóként dolgozom a szállodában masszőrként. A nyilas jegyében születtem, szabadidőm kevés, ha tehetem minden szabad percem a napon és a vízparton töltöm. Szeretek színházba járni, a családommal és a barátaimmal együtt lenni. Szeretnék továbbra is a kollégáimmal együtt dolgozni!

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Détár Enikő a Kék Duna Wellness Hotel****-ben

Napi wellness ajánlatunk

Silvanus az erdő védelmezőjének kúrája

Természetes eredetű citromfüves-narancsos mangó illóolajat tartalmazó testápoló masszázsolaj. Értékes alkotórészei puhítják és ápolják a bőrt.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –                Wellness részleg nyitása
11.00 – 12.00      Aquafitness Annával
12.00 – 15.00      Ebéd az étteremben
13.00 – 15.00      Nordic Walking Annával
                         /Gyülekező a recepció előtt/
                          Stresszoldás/Mandalakészítés, színelemzés
15.00 – 16.00     Szín- és stíluskalauz Annával
                         Útmutatás az ideális külső megteremtéséhez
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest