III. évf. 93. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Buda és Richárd nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Pénteken a napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, melyekből zápor, a hegyekben hózápor alakul ki. 6 és 11 fok között alakul a maximum-érték.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Nemcsak a barátságban, hanem talán még inkább a szerelemben is, amely a lélek legbensőbb élménye, csaknem kizárólagosan a véletlen uralkodik. Hogy miféle személyekkel fogsz összetalálkozni életed során és hogy kik fognak legmélységesebben érdekelni, ez csaknem olyannyira véletlennek a dolga, mint a virágpor szemcséjének sodródása a fenyőerdőben.” /Herbert George Wells/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Kos (március 21. – április 19.) A kos nő szerelmi horoszkópja 

A Kos nőben meglelhető mindaz, ami a Kos férfiban is megvan, de némileg enyhébb formában. A Kos nő tüzes, kitűnő s egyben érdekes szerető, aki gazdag fantáziája révén képes megvalósítani mindazt, ami szilárd és tartós kapcsolattá tehet egy szerelmi viszonyt.  Határozott, erős, bátor, sőt, vakmerő. A Kos nő céltudatos, keresi a nagy lehetőségeket, és ehhez mindig megtalálja a megfelelő partnert. Mert a Kos nő mindig maga választ társat. Leginkább az erős, férfias alakok vonzzák, de ha megtalálja szerelmi partnerét rendkívül jó feleséggé, kiváló anyává válik, aki jóban, rosszban kiáll a családja mellett. A Kos nő törekvései messze túllépik a családi kötelezettségek határait, de mert igazi családszerető, karrierje leginkább a család felemelésével épül és erősödik. A Kos nő hűséges és becsületes, s ha ezen érzelmei visszhangra találnak tökéletes társ, ám ha csalódnia kell, azonnal új partnert keres. Ha a véletlen Kos nőt és Kos férfit hoz össze zajos veszekedések és szenvedélyes kibékülések sora várható. Épp ezért ritkán fordulhat elő köztük hosszan tartó szerelmi kapcsolat.

Napi érdekesség a római életről

Az Adriai-tenger partjain csak a következő századokban kezdtek kiépülni a nyaralótelepek, ellenben Itália nyugati partjain a leggyönyörűbb villák gyöngysora tükröződött a kék tengerben. Az utolsó nagy római szenátorcsaládnak, a Symmachusoknak tizenöt villája pompázott végig a parton, közülük hét a Nápolyi-öbölben. Cicerónak egyéb villáin kívül hat tengerparti villája volt. Ezeknek az előkelő ókori villáknak semmi okuk sincs szégyenkezni a modern építőművészet keleti kényelemmel berendezett villacsodái előtt. Az ifjabb Plinius a szegényebb milliomosok közé tartozott, mégis két pompás villájáról tudunk. Az egyik a Tiberis völgyében épült, az Appenninek oldalában, a másik Laurentumban, a tenger partján. Ezt az utóbbit egy levélben ő maga pontosan leírta, úgyhogy világos fogalmunk van egy egyszerűbb főúri villa berendezéséről.

Környékbeli programajánló

Nagyboldogasszony szerb ortodox templom

Leírás: 1487-ben épült Magyarország egyetlen fennmaradt gótikus szerb temploma. Belső falait késő középkori balkáni stílusú freskók díszítik. A templom szentélyét a hajótól elválasztó ikonosztáz gazdag barokk alkotás, a XVIII. századból származó, magas művészi színvonalú ikonokkal és fafaragványokkal. A különálló harangtornyot 1758-ban építették, mely XVI. századi alapokon nyugvó barokk alkotás.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Németh Edit, felszolgáló vagyok, 2004-ben diákként kezdtem a szállodában dolgozni, majd 2006-tól lettem a szálloda alkalmazottja.
Szabadidőmben szeretek motorozni, táncolni, és amennyi szabadidőm csak van a családdal, barátokkal eltölteni.
Most nagy tervem, hogy diplomát szeretnék szerezni.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Détár Enikő a Kék Duna Wellness Hotel****-ben

Napi wellness ajánlatunk

Fortuna masszázs szőlőmag olajjal

Szív és érrendszeri betegségek kialakulását megakadályozza, szépít, mivel a bőr felső rétegeit vitaminnal látja el, ezáltal feszesíti a bőrt.

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk: 

06.00 –               Wellness részleg nyitása
11.00 – 12.00      Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00      Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     HajÁszkodás – Tavaszi hajtrendek, tippek! Lyubival a fodrászatban
15.00 – 15.30     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben
17.00 – 18.00     Aerobic Katival
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
           23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest