III. évf. 99. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Erhard nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Csütörtökön a napsütés veszi át a főszerepet, napközben a gomolyfelhőkből inkább a Dunántúlon lehet még több. Északkelet felől ugyanakkor egyre nagyobb területen lesz derült az égbolt. Csapadék nem lesz. A Dunától keletre még felélénkül, felerősödik az északkeleti szél, másutt gyenge, mérsékelt marad. Hajnalban néhol fagyhat, délután 14-18°C-ig melegszik a levegő.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Nem arról ismerszik meg az ember, hogyan élt; nem arról, mennyire könnyen ijed meg egy hangtól, vagy hogy milyen könnyen mutatja ki az érzéseit.
Az a legfőbb mérce, hogy mennyit hasznosít valaki abból, amit az élet tanított neki…” /Brandon Sanderson/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Kos (március 21. – április 19.)

Kapcsolataidban törekszel a dominanciára. Keménynek mutatod magad, pedig csak félsz az érzelmi sérülésektől. Mindig véghezviszed, amit elterveztél, kíméletlenül átlépsz azokon, akik nem értenek veled egyet. A kitartás nem tartozik az erényeid közé. Ha a dolgok nem az elvárásaid szerint alakulnak, türelmetlen leszel. Bármennyire is nagy az egód, nem nyomhatsz el mindenkit, és nem hagyhatod figyelmen kívül mások véleményét, érzéseit. Tanuld meg: nem mindig neked van igazad. Ne erőltesd önző módon a környezetedre az akaratodat. Légy öntudatos, de fejleszd az empátiádat és mutasd ki a valódi érzéseidet!

Napi érdekesség a római életről

A híres borokat a rómaiak a borkereskedésben szerezték be. Kivétel a nagybirtokos, aki saját szőleiben szüretelt bort ivott. A rómaiak minden étkezéshez bort fogyasztottak, de csak nagyon ritkán itták tisztán, majdnem mindig vízzel vegyítették. Külföldről is hoztak bort; a hispaniai Tarracóból (Tarragona), a galliai Massiliából (Marseille) vagy a görög szigetekről, Chiosból és Lesbosból. Az itáliai borokat is nagyon szerették, pl. Augustus a veronai bort becsülte sokra, Livia, a princeps hitvese, az Aquileia környékén szüretelt bornak tulajdonította hosszú életét.  A campaniai borok voltak a legnépszerűbbek, a legtöbbre a caecubusit tartották (míg Claudius csatornaépítkezése valahogy meg nem ártott neki), Horatius a falernusit emlegette a leggyakrabban, mások a Nápoly környéki borokra, így a surentumira (Sorrento) esküdtek, s majdnem minden borfajtának megvolt a maga tábora, de abban mind megegyeztek, hogy a Vaticanus szőleiben szüretelt vinkó a legrosszabb. A bort hideg vagy meleg vízzel elegyítették, s rózsalevéllel, borssal, nárdussal fűszerezték, színbort (merum) inni mértéktelenségnek, részegeskedésnek számított. Tiberius császár fiatalabb korában, a harctereken nagyon, sőt túlságosan kedvelte a forralt, fűszerezett színbort, a táborban többet is ivott a kelleténél, innen kapta csúfnevét: Biberius Caldius Mero (Tiberius Claudius Nero volt a becsületes neve, de Biberiusszal annyit akartak mondani, hogy borissza, a caldius és mero szó pedig a forralásra és a színborra utal).

Környékbeli programajánló

Szóban, dalban

Könnyed, szórakoztató esttel ünnepeljük a Magyar Költészet Napját két énekes színésznővel és – természetesen – a közönséggel. Az interaktív műsorban, beszélgetés keretében hangzanak el a versek, csendülnek fel a dalok. Vendégeink: Xantus Barbara és Papadimitriu Athina

Kellemes időtöltést ígér mindenkinek, aki kedveli a zenét, a verset, tartalmas beszélgetést és a fellépő művészeket. A rendezvényre a belépés ingyenes.
Helyszín: Laffert Kúria Dunaharaszti, Fő út 172.
Időpont: 2015. április 9. 18:00

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Éliás Kata, senior sales manager vagyok, 2006. áprilisában wellness koordinátorként kezdtem el dolgozni a szállodában, majd a recepció munkatársa lettem. Recepciós munkám mellett szereztem diplomát a Szent István Egyetem Alkalmazott Bölcsészeti karán. Nagyon szerettem a recepciós munkát, de örülök, hogy 2011-ben a Sales Manager, majd 2014-ben a Senior Sales Manager feladatainak elvégzésével engem bíztak meg. A családom mellett nagyon fontosak a barátaim. Szeretek moziba, színházba járni, kirándulni, utazni.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Kautzky Armad - Kék Duna Wellness Hotel****

Napi wellness ajánlatunk

Kleopátra kényeztető masszázsa

A vanília aromái hidratálnak antibakteriális hatással bírnak, felpuhítják a bőrt, és gazdagon táplálják, valamint izomlazító hatással rendelkezik.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –                Wellness részleg nyitása
10.00 – 11.00      Napüdvözlő torna, 5 tibeti jóga légző gyakorlatokkal, Annával
11.00 – 12.00      Aquafitness Annával
12.00 – 15.00      Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30      Nordic Walking Annával/Gyülekező a recepció előtt/
15.00 – 15.30      Mandalakészítés Annával
16.00 – 17.00     Gondűző lelki wellness a kineziológia elemeivel, Annával
17.00 – 18.00     Gerinctréning Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest