III. évf. 106. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Csongor nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Csütörtök estig egy észak-európai ciklon előoldalán egyre melegebb levegő érkezik a Kárpát-medence fölé, emiatt csütörtök délutánra rekord közelébe emelkedhet a hőmérséklet. Az április 16-ára érvényes melegrekord egyelőre 27,6 fok (1952, Szarvas), ez jó eséllyel megdőlhet, a budapesti rekord (26,6 fok, 1952) már kisebb valószínűséggel foroghat veszélyben.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„A fiatalok gyakran tesznek szert elődeiknél magasabb képzettségre, és kiválóan eligazodnak a modern média világában. Pillanatok alatt kikeresnek bármit az interneten. De ha a bölcsesség valóban arról szól, hogy jobban el tudunk igazodni az élet bonyolult kérdéseiben, illetve jobban tudjuk kezelni a nehéz helyzeteket, akkor az éveknek igenis megvan a maguk súlya és jelentősége.” /André Aleman/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Kos (március 21. – április 19.)

A Jupiter – ami ennek az évnek az uralkodó bolygója – a legjobb fényszögben áll, az ön szerelmét jelző sorsterületén. A Merkúr is a Kos jegyébe lépett, és egész áprilisban itt marad, ami nagyon jó irányba tereli az életét. Mostanában jól, kitartóan és keményen tud dolgozni. Egyszerűen előrébb akar jutni és mindent megtanulni, amit csak lehet. Kapcsolatai most stabilak, és semmi kedve nincs a változásokhoz, vagy váratlan meglepetésekhez. Vonzalmat érezhet az érettebb emberek iránt, és tulajdonképpen össze is hozhatja a sors egy önnél idősebb valakivel, aki később nagyon fontossá válhat, de akit majd csak a későbbiekben tanul meg értékelni.

Ma figyeljen jobban a pénzügyeire, előfordulhatnak problémák banki ügyekkel kapcsolatban, de a baráti kölcsönökkel is vigyáznia kellene…

Napi érdekesség a római életről

1) A reggeli – ientaculum – 7 és 9 óra között zajlott, más forrás szerint 6 és 7 óra között. Ilyenkor borba mártogatott kenyeret, mézet, sajtot és gyümölcsöt fogyasztottak. A kenyeret gyakran megpirították. A teát, kávét nem ismerték, csak mézzel kevert tejet vagy bort fogyasztottak.

2) A második étkezés a prandium 11 és 15 vagy 11 és 12 óra között zajlott. Nagyrészt egy tál meleg ételt ettek, főzeléket sült húsokkal, vagy salátákat, gyümölcsöt és bort vagy mustot ittak mellé. A krumplit, kukoricát, rizset nem ismerték, így köretként a húsok mellé párolt zöldségeket főztek.

3) A vacsora coena számított a főétkezésnek. Megkülönböztetünk coena recta-t és comessatio-t. Az első a szűk vacsorát jelenti, a második a zenével, orgiával összekötött lakomát. A coenára délután, a munka, fürdés után került sor. Módosabb családoknál 3 órát tartott, mert három részből állt: előétel, cena és desszert. Az első rész a gustus / gustatio vagy promulsis. Ebben a részben étvágygerjesztőket fogyasztottak el, mulsomot (erjesztett must) és caldart ittak, zöldségeket, salátákat, sós halakat, olajbogyót, pikáns mártásokat ettek.
A második részt coena-nak vagy mensae primae-nak nevezték, ez 2-3 húsos fogást jelentett, mint például: vadkan, fácán, pulyka, angolna. A harmadik, egyben utolsó rész, mensae secundae vagy coena secundae: desszertek, sütemények, édességek, gyümölcsök. Ez volt egy teljes menüsor Kr. e I. századtól a rómaiaknál.

Környékbeli programajánló

Nagyboldogasszony szerb ortodox templom

1487-ben épült Magyarország egyetlen fennmaradt gótikus szerb temploma. Belső falait késő középkori balkáni stílusú freskók díszítik. A templom szentélyét a hajótól elválasztó ikonosztáz gazdag barokk alkotás, a XVIII. századból származó, magas művészi színvonalú ikonokkal és fafaragványokkal. A különálló harangtornyot 1758-ban építették, mely XVI. századi alapokon nyugvó barokk alkotás.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Németh Edit, felszolgáló vagyok, 2004-ben diákként kezdtem a szállodában dolgozni, majd 2006-tól lettem a szálloda alkalmazottja. Szabadidőmben szeretek motorozni, táncolni és amennyi szabadidőm csak van a családdal, barátokkal eltölteni. Nagy tervem, hogy diplomát szeretnék szerezni.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Kautzky Armad - Kék Duna Wellness Hotel****

Napi wellness ajánlatunk

Pluto sport masszázsa

A test fizika szinten való gyógyítására, kezelésére használt masszázstípus. Intenzívebb, erősebb masszázs technika, amely leginkább a mélyizomzatot célozza meg. Nyugtató hatással bír, csökkenti az izomgörcsöket és a merev izmok okozta fájdalmakat, tökéletes lezárás sporttevékenységek után, vagy ülő munkát végzőknek. Csökkenti az izmok duzzanatát, és a sportsérülések utáni gyógyulási időt.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Stretching Lyubival
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Nordic Walking – Frissítő séta a Kék Duna mentén Lyubival
15.00 – 17.00     Hair Style – Divatos tavaszi frizura tippek!
                         Szín-, fazon viselet tanácsadás Lyubival a fodrászatban
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest