III. évf. 110. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Tivadar nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Hétfőn a változóan felhős-napos időben keleten, északkeleten kell számítani záporok kialakulására, másutt csapadék nem várható, több órás napsütésben lesz részünk. Ismét feltámad az északi-északnyugati szél. Reggel többfelé lehet talaj menti fagy, majd a hideg hajnalt követően 14-18°C-ot mérhetünk.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Ha elveszítjük az egyik szemünket, annál élesebben látunk a másikon. Ha levágják az egyik kezünket, annak ereje is a másikba költözik. És ha elhomályosul agyunknak ama része, mellyel a földi dolgokat szemléljük és értelmezzük, annál nagyobb világosság gyullad abban a másik részében…” /Walter Scott/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A bika és a lakberendezés (április 20 – május 20.)

A Bika szereti a kiegyensúlyozott megoldásokat, így a minőség legalább annyira fontos számára, mint a takarékosság. Háza a biztos hátország, ahová visszavonulhat föltöltődni, ellazulni. Kedveli a természetes, jó minőségű anyagokat. Kedvenc színei a földszínek, barnák, zöldek, rózsaszínek. A túl sok féle anyag és kolorit nyugtalanná teszi. Előszeretettel alkalmaz rusztikus, falusias hangvételű bútorokat, szereti a skandináv stílust, de a stílbútorokat is. Lakókonyhája központi berendezési tárgya a tűzhely, ahol számtalan hangulatos órát tölt főzéssel. Társaságkedvelő, lakásából nem hiányozhat a nagyméretű ebédlő asztal, amit mindig sokan ülnek körbe.

Napi érdekesség a római életről

A császárkorban a fényűzés jobban elterjedt, mint a köztársaság korában. A pazarlásnak alig tudtak gátat emelni, holott ezt a pazarlást a gazdasági élet is megsínylette, mert a külföldről behozott ínyencségekért sok arany áramlott ki a birodalomból. Már Sulla 300 sestertiusban maximálta egy-egy cena költségét, utána mások, köztük Caesar és Augustus is törvényekkel akarták az asztali fényűzést megállítani, de minden ilyen kísérlet kudarcba fulladt, mivel a törvényhozók sem tartották be. Tiberius császár felhagyott minden ilyen irányú próbálkozással, nyíltan kimondta, felesleges olyan törvényeket hozni, amelyeknek nincs hatályuk, rendőri intézkedés pedig nem segít ott, ahol a takarékossághoz és önmérséklethez az erkölcsi érzés hiányzik. Augustus hitt még a régi erények visszatérésének lehetőségében, s egy alkalommal szemére hányta egy lovagnak, hogy örökségét elfecsérelte. A lovag erre így mentegetőzött: „Azt hittem, hogy az enyém!” Augustus minden igyekezete ellenére, a római vezető köröknek eszük ágában sem volt, hogy pazarló életmódjukon változtassanak, a lakomák káprázatos fényűzése mind ismertebbé vált. Caligula, Claudius és Nero esztelen költekezéséről egész Róma beszélt, tudták, hogy Caligula egyetlen vacsorája tízmillió sestertiust emésztett fel! De ennek a kornak a leghíresebb ínyence nem az udvari körökhöz tartozott, hanem dúsgazdag lovag volt. Ez a Marcus Gavius Apicius kipróbált ételreceptjeit összegyűjtötte, és ezeket az utókorra hagyta, hírnevét mégis drágán fizette meg.

Környékbeli programajánló

Tűztorony-kilátó

2009 júniusában megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a Ráckeve régi városházi épületének tornyában található Tűztorony-kilátó. A Ráckevei-kistérségben egyedülálló élményt biztosító kilátó szeretettel várja az idelátogató vendégeket, de természetesen a környezetünkben és városunkban élők számára is különleges élményt jelent a közel 40 méteres magasságból megtekinteni a pazar körpanorámát.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Virágh Zoltán, üzemeltetési igazgató vagyok. Egész életemben  éttermekben, szállodákban dolgoztam. Ezt szeretem, ehhez értek.  Dolgoztam külföldön, szerettem, de HAZAJÖTTEM!  Szép szakma a miénk, csak ajánlani tudom minden fiatalnak aki szeret vidáman dolgozni, de van benne alázat, aki szeret jól élni, de tenni is hajlandó érte, akit inspirál, ha megelégedett vendéget lát. Az ilyen kollégát megbecsülik vezetői, a szakma. Ilyen egyszerű jó hangulatban, jó munkahelyen dolgozni. Remélem, hogy a Kék Duna Wellness Hotel ilyen. Magamról? 2013. óta dolgozom a szállodában, öregszem, nyűgös vagyok, néha hisztis, mégis szerelmese a munkámnak és remélem, hogy még nagyon sokáig tehetek valami keveset a magyar vendéglátás.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Kautzky Armad - Kék Duna Wellness Hotel****

Napi wellness ajánlatunk

Avokádó masszázs Jupiter kedvére

A mediterrán éghajlaton honos növény terméséből kinyert vitaminokban gazdag olaj. Ajánljuk érzékeny és normál bőrre.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00                 Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     5 tibeti jóga a „8kincs” elemeivel, Annával
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Stílus- és színtanácsadás Annával/HajÁszkodás  Lyubival a fodrászatban
15.00 – 15.30     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnesssben
16.00 – 17.00     Szauna program Lyubival
17.00 – 18.30     Funkcionális tréning + Meditáció Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest