III. évf. 111. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Konrád nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Kedden ismét több napsütésre számíthatunk, a Tiszántúlon viszont erősebben megnövekedhet a gomolyfelhőzet, így keleten-északkeleten kialakulhat egy-egy zápor, esetleg helyi zivatar. Folytatódik a szeles idő, hajnalban -1 és +6 fok, napközben 12 és 18°C között alakul a hőmérséklet.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Az emberek nem változnak. Olyanok, amilyenek, és ezen nem segít semmilyen varázsital, semmilyen hókuszpókusz. Az van, amit látunk. Persze bizonyos szokásokon lehet finomítani, lehet őket kordában tartani. (…) A többi jellemvonásunk viszont köszöni, jól van.” /Emma Chase/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A bika (április 20 – május 20.)

A héten a Neptunusz kellemes fényszöget vet a Bika jegyére, egyértelmű jele ez egy kellemes időszaknak. Fordítson sok időt a szerelemre, mert a Mars helyzete egész héten nagyon kedvező az ön számára. Ha fontos dolgot szándékozik tenni, akkor azt időzítse péntekre.

Uralkodó bolygója, a Vénusz, magányosan áll a kíváncsi Ikrek jegyében. Kellemes és egyben érdekes nap vár önre, ami egyáltalán nem lesz unalmas. A munkáját nyugodtan végezheti, ma behozhatja az esetleges lemaradásait is.

Napi érdekesség a római életről

A togákat gyakran viselték áldozatbemutatás alkalmával is, márpedig ilyenkor szükséges volt a fej befedése: talán ennek köszönhető, hogy az 1. századra jellemző togasinusszal és umbóval – használata a 4. századig követhető, elsősorban áldozati jeleneteken, hiszen ez a legtöbb textíliát magában foglaló típus a legalkalmasabb arra, hogy a sinusát alkotó anyagot a fej köré vonják.
Akik nem engedhették meg maguknak ezeket a nagy és bő togákat, olyan kisebb méretű és olcsóbb togulákat, azaz „togácskákat” ölthettek magukra, amilyeneket Marcus Aurelius diadalívének talapzatán a tömegben állók közül többen viselnek. Ezek rövid, térdig érő leplek.
Togán kívül természetesen egyéb lepleket és köpenyeket is viseltek a rómaiak tunicájuk felett, így számos nyugat-európai, de magyarországi császárkori sírkövön is láthatók hosszú ujjas, térd alá érő bő tunicából és fölötte viselt, valamivel rövidebb, pelerinszerű, ujjatlan, kapucnis köpenyből álló összeállítást viselő férfiak.

Környékbeli programajánló

Lórév – Zichy Ödön kápolna

Gróf Zichy Ödön (Bécs, 1809. szeptember 25. – Lórév, 1848. szeptember 30.) (kivégezték) 1844-ig Fejér vármegye főispáni helytartója volt. A szabadságharc idején, 1848. szeptember végén Jellasics megbízásából Roth osztrák tábornokkal akarta felvenni a kapcsolatot, ám Görgey Artúr előőrsei Adonynál elfogták. Zichyt a haditörvényszék hazaárulásért halálra ítélte és Lóréven, a Csepel-szigeten (a mostani kompkikötő közelében) felakasztották.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Viski Gábor, felszolgáló vagyok. 2008-tól 2010-ig felszolgáló tanulóként dolgoztam itt és már akkor nagyon szerettem a légkört és a kollégákat, majd 2013. július 2-án felszolgálóként tértem vissza. Mivel a szabadidőm nem sok, mert elég sokat dolgozom a szállodáért, nem sok mindenre jut időm. De nagyon szeretek „társasági életet” élni. Szeretnék majd elvégezni egy szakács iskolát is.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Kautzky Armad - Kék Duna Wellness Hotel****

Napi wellness ajánlatunk

Aurora álma

Borsmenta-rozmaring olajjal történő masszázs. Ellazítja a feszült izmokat, enyhíti az izomfájdalmakat. A rozmaring élénkíti a vérkeringést. Ajánljuk fizikai munka és testedzés után.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00                 Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Tartásjavító gerinctorna – korrekció és prevenció Annával
11.00 – 12.00     Aquafitness Annával
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Nordic Walking – „Egészségmegőrző outdoor tréning” Annával
15.00 – 15.30     Színtanácsadás + Életmódprogram Annával
16.00 – 17.00     Fit Body Tréning – Erősítés, alakformálás + Relaxáció Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
18.30 – 19.30     Pilates Petrával
            23.00    Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest