III. évf. 112. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Csilla és Noémi nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerdán ragyogó napsütésre ébredhetünk, majd napközben nyugaton fátyolfelhős, a középső tájakon és az Északi-középhegységben gomolyfelhős idő várható, többórás napsütéssel. A gomolyfelhőkből legfeljebb egy-egy zápor alakulhat ki néhol. Az északias szél többfelé felélénkül, a csúcshőmérséklet 16 és 21°C között alakul.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Sokszor döntő a kívülről jött biztatás, ösztönzés, hogy újból hinni tudjuk: jobb lehet, és jobb is lesz, ami jön; a gondolat, a mondat, a szó, képes robbanásszerűen pozitív hatást gyakorolni az egyénre…” /Jorge Bucay/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A bika gyermek (április 20 – május 20.)

Ha ismered gyermeked horoszkópját, és annak megfelelően kezeled, jutalmad boldog, kiegyensúlyozott csemete lesz. Miben segítsük, hogyan neveljük őt? Erről (is) súgnak a csillagok. A Bika gyermek lehet, hogy később kezd beszélni, járni, mint kortársai, de amikor végre megszólal, valószínűleg átugorja majd a kezdeti gügyögést. Birtoklási vágya könnyen átcsaphat irigykedésbe. Ez különösen testvérek között okozhat komoly konfliktusokat. Próbálj tisztességes igazságérzetére hatni. Kényelmes, olykor lusta gyermekünk megmozdítása komoly feladat. Mégse türelmetlenkedjünk vele, mert ezzel véglegesen mozdíthatatlanná válik. Bár lassú felfogásúnak tűnik, nem a tanulás megy neki nehezen, hanem a gyors, sziporkázó önkifejezés. Dacosan, passzívan lázad. Csak azt csinálja meg, amiben öröme telik.

Napi érdekesség a római életről

A gyöngyök és drágakövek divatját Rómában Pompeius Mithridatész felett aratott győzelme teremtette meg. A Kr. e. 61-ben rendezett harmadik diadalmenetét Plinius a fényűzés triumphusának nevezi, ahol elsősorban az egyszerűség felett arattak győzelmet. Pompeius diadalmenetében egyebek között 33 gyöngykoszorút (coronas ex margaritis) és egy gyöngyökből készült Múzsa-szentélyt (musaeum ex margaritis) is bemutattak. Pompeius még saját, gyöngyökből kirakott képmását is felvonultatta a nézők előtt. Utóbbit Plinius így értékeli: Bizonyosan nem lett volna tartós a kortársak között Nagy mellékneve, ha már az első győzelemkor ilyen diadalmenetet tart! Plinius több felháborító esetet is elmesél, hogy bemutassa az esztelen fényűzés terjedését. Clodius, a híres színész, Aesopus fia, egy alkalommal ecetben feloldott igazgyöngyöt ivott meg, mert kíváncsi volt az ízére; minthogy különösen tetszett neki, a lakomatársait is ezzel kínálta. Alexandriában Kleopátra hasonlóképpen egy ecetben feloldott óriási gyöngyöt ivott meg, amit egyik fülbevalójából vett ki. Antoniussal fogadott ugyanis, hogy 10 millió sestertius értékű vacsorát tálal fel neki.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Szirb Sándor, recepciós vagyok, 2009 óta dolgozom itt a szálloda recepcióján. A Budapesti Gazdasági Főiskola idegenforgalom és szálloda szakán tanultam és kötelező szállodai gyakorlatomat a Kék Duna Wellness Hotelben töltöttem. Szerencsés helyzetben voltam, hiszen az iskola végéhez közeledve éppen megüresedett egy recepciós pozíció, így a diploma után azonnal, már ismert környezetben kezdhettem a munkát és hasznosíthattam a tanultakat. Az itt eltöltött idő alatt sok változáson ment keresztül a szálloda és örülök, hogy folyamatosan végigkövethetem a szálloda fejlődését. Szabadidőmet szívesen töltöm a szabadban, szeretek erdőt járni, kerékpározni, túrázni. Legfőbb hobbim utazni, új helyeket megismerni belföldön és külföldön egyaránt. 25 éve tagja vagyok a Szigetszentmártoni Német Nemzetiségi Tánccsoportnak, mely 2013-ban ünnepelte 40. évfordulóját és mellyel rendszeresen fellépünk. Jövőmet továbbra is a Kék Duna Wellness Hotel munkatársaként képzelem el, szakmai tudásomat további idegen nyelvek tanulásával szeretném bővíteni.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Karda Bea

Napi wellness ajánlatunk

Lucifer pokolian frissítő masszázsa

Célja a vérkeringés fokozása, melynek hatására felgyorsul a különféle lerakódások felszívódása, csökken a lerakódott zsír mennyisége. Megszűnnek a bőr alatti kötőszövetben lévő feszülések, letapadások. Fokozódik a nyirokkeringés, változik az anyagcsere, a testhőmérséklet, a légzés, fokozódik a vizelet kiválasztás, ezáltal a méregtelenítés. A masszázs segít megteremteni a nyugodt alvás feltételeit, azáltal, hogy csökkenti a vérnyomást, valamint mélyebb és szabályosabb légzést biztosít.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
06.00 – 12.00     Piaclátogatás /egyénileg/
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Hair Style /Szín-, fazon viselet tanácsadás/ Lyubival
15.00 – 15.30     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben
16.00 – 17.00     Szauna program – különleges felöntéssel Lyubival
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
           23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest