III. évf. 113. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Béla nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Csütörtökön kellemes, napos, tavaszi időben lesz részünk, inkább csak a nyugati, délnyugati tájakon jelenhetnek meg felhők az égen, és a késő délutáni óráktól a nyugati tájakon egy-egy futó zápor, esetleg zivatar előfordulhat. Helyenként még élénk lesz a szél. Hajnalban 1-8°C, nappal 19-25°C várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Minek nekem a gazdagság? Az embernek csak annyi kell, hogy éhségét és szomjúságát csillapítsa. Vannak helyzetek, amikor étel-ital híján elpusztul az ember, és akkor az arany meg a gyémánt sem segíthet rajta. Az igazi drágakő az egészség, a munkabírás és a becsület, mely barátokat szerez az embernek…” /Karl May/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A bika (április 20 – május 20.)

Mit egyél? Hajlamos vagy a falánkságra… Ne feledd: nem mindig egészséges, ami finom! Egyél sok gyümölcsöt: narancs, citrom, alma, szilva és körte a legjobb választás. A hús mellé pedig könnyű salátát, sárgarépát és káposztát válassz.

Mit igyál? A nyugodt, csendes Bikát ingerli az erős alkohol, az égetett szeszes ital. Igyál inkább finom, nemes borokat.

Étellista:

– Hús: Marhahús
– Gyümölcs: alma, szilva, banán, cseresznye, körte, narancs, citrom
– Zöldség: borsó, paraj, paradicsom, sárgarépa, káposzta
– Fűszer: kapor, petrezselyem, menta, szegfűszeg, ánizs

Napi érdekesség a római életről

Gabona, a szőlőből készített bor és mazsola, a megannyi módon felhasznált olívaolaj, és a jobbára tartósított élelmiszerként felhasznált füge. Ez utóbbihoz járult a gránátalma és a mandula is. A kecsketejből készített sajtokkal kiegészülve (a tehéntejet a görögök egészségtelennek, a rómaiak pedig többnyire rossz ízűnek tartották!) ezek az élelmiszerek kerültek a szegény nép asztalára a mindennapokon. A változatosságot a különféle zöldségek és gyümölcsök jelentették. Főként a görögök ezeket oly gyakran, és olyan nagy mennyiségben fogyasztották, hogy egy athéni komédiaíró a helléneket egyenesen phyllotrógenesnek („levélevőnek”) nevezi. A partok mentén mindez kiegészült azután a tengeri halak változatos fajtáival, hiszen maga a tenger is a szűkebb értelemben vett mediterrán-térség egyik állandó elemét jelentette. Mind közül, melyeket itt röviden felsoroltunk, a görög-római világ legfontosabb élelmiszere a gabona volt. Az optimális esetben búzalisztből sütött kenyér alapvető élelmiszerként való felhasználását mutatja a görög-római világban a kenyérrel együtt felszolgált élelmiszerek összefoglaló elnevezése is. Minden olyan ennivalót, amelyet kenyérrel együtt fogyasztottak, a görögök „kenyér mellé való ételnek” (opson) neveztek.

Környékbeli programajánló

Munkácsy – Krisztus-trilógiája

Helyszín: Városi Könyvtár, Dunaharaszti, Dózsa György út 12/b
Időpont: 2015. április 23. 18:00

Várunk mindenkit szeretettel Munkácsy-Krisztus trilógiája  3. részére, Golgota. Dr. Reisinger János irodalomtörténész, kandidátus vetített képes előadása, műelemzése. Belépés díjtalan.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Stoits Viola, recepciós vagyok. 2012. áprilisban tölthettem be a megüresedett recepciós munkakört. Gyöngyösön, a Károly Róbert Főiskola szálloda menedzsment szakirányán végeztem. Fél éves szakmai gyakorlatomat is itt töltöttem a szálloda wellness-, pénzügyi- és recepció részlegein.  Szerencsére a főiskola elvégzésével szinte azonnal felvételt nyertem. Szabad időmben szívesen olvasok, kerékpározok, Kangoo edzésre járok.  Szeretek ékszereket készíteni gyöngyből, fonalból. Bízom benne, hogy még nagyon sokáig állandó tagja lehetek ennek a remek közösségnek, valamint idegen nyelv-tudásomat szeretném bővíteni.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Karda Bea

Napi wellness ajánlatunk

Kék Duna Igazgyöngye

Akik szeretik a meleget, páratlan élményben lesz részük. Az indiai ayurveda masszázs egyedi mozdulataihoz társítjuk a meleg lávakövekkel való fantasztikus élvezetet nyújtó masszázst! Alapos és egyben kényeztető masszázs a test egész felületén. Nagyon jó hatással van a vérkeringésre, az ízületekre és az izomzatra.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Nordic Walking – Frissítő séta a Kék Duna mentén Lyubival
15.00 – 17.00     HajÁSZkodás – Divatos tavaszi frizura tippek!
                         Szín-, fazon viselet tanácsadás Lyubival a fodrászatban
16.00 – 17.00     Játék korhatár nélkül! – Lyubival a wellnessben
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest