III. évf. 114. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma György nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Pénteken változékonyabbra fordul az időjárásunk, nyugat, délnyugat felől több helyen számíthatunk záporok, helyenként zivatarok kialakulására. Emellett hosszabb-rövidebb időszakokra a Nap is kisüt. Élénk, zivatarban erős lesz a nyugati-délnyugati szél. Az enyhébb hajnalt követően délután 19-24 fokra készülhetünk.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Gondolataiddal, érzéseiddel és hiteddel átírhatod a jövendődet. A jelent nem, mert az már készen van. Megfagyott minden múltbéli gondolatod, jó és rossz érzésed, félelmed, tévhited és tévedésed. Megdermedt már minden, és olyan lett, amilyen – de a jövőd még várakozik.” / Müller Péter/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A bika (április 20 – május 20.)

A Bika határozott, körültekintő, szívós és makacs. Erős birtoklási vágy él benne, szereti a szépséget, a zenét és a természetet. Szeretetreméltó, gyengéd és türelmes.

Így hódítsd meg: Légy nyílt, közlékeny és vidám. Fogadd el, hagyd jóvá ötleteit. Nagyon jó, ha érdeklődsz a munkája, hobbija, a barátai és az összes rá vonatkozó dolog iránt. Készíts neki ínycsiklandó ételeket – fölöttébb értékelni fogja.

Így tarthatod meg: Ne hazudj neki, még a jó ügy érdekében sem. Ne fecsegj sokat: a pletykát nem szívleli. Légy mindig nyugodt, megfontolt. Lehetsz kicsit anyáskodó, de ne vidd túlzásba. Ne féltékenykedj, felesleges. Ne költekezz. Ne vitatkozz túl sokat.

Napi érdekesség a római életről

Az ókorban számos szakácskönyv volt forgalomban, de csak egyetlen egy maradt ránk. Ez a mű latin nyelvű, írójaként Apicius nevét tüntették fel, s két különböző 9. századi kéziratban maradt fenn. A tours-i bencés kolostorban ekkor másolták a legértékesebb ókori szövegeket, antik auctorokat. Az akkori megítélés szerint közéjük tartozott Apicius szakácskönyve is, melyet – a kéziratok kivitelének tanúsága szerint – nem szakácskönyvként használtak, hanem szépirodalmi műként lapoztak. A 850 körül másolt mű tartalomjegyzékét, fejezetcímeit a korabeli egyházi könyvek stílusában, az evangéliumok díszítményeivel látták el a kolostor festő-képíró szerzetesei.

Az Apicius-kéziratokat – mint az ókori remekműveket általában – a reneszánsz fedezte fel újra, azonban ekkor sem az eredeti célnak megfelelően kelt életre: eleinte orvosok használták diétáskönyvként. Az első, nyomtatásban megjelent Apicius-kiadás Milánóban készült 1498-ban. Milánó hercege 5 évre szóló privilégiumot biztosított Ioannes Passiranus de Asula nyomdatulajdonosnak hat klasszikus szöveg kinyomtatására, amelyek kéziratai a herceg birtokában voltak. E hat ókori remekmű között szerepelt – Suetonius római császárokról írott életrajzgyűjteménye mellett – Apicius szakácskönyve!

Környékbeli programajánló

Nagyboldogasszony szerb ortodox templom

Leírás: 1487-ben épült Magyarország egyetlen fennmaradt gótikus szerb temploma. Belső falait késő középkori balkáni stílusú freskók díszítik. A templom szentélyét a hajótól elválasztó ikonosztáz gazdag barokk alkotás, a XVIII. századból származó, magas művészi színvonalú ikonokkal és fafaragványokkal. A különálló harangtornyot 1758-ban építették, mely XVI. századi alapokon nyugvó barokk alkotás.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Buschné Gaál Katalin, pénzügyi munkatárs vagyok, 2005.01.17-től dolgozom a szállodában. Szabadidőmben: Család, kirándulás, túrázás, nyaralás, edzés, fitness rendezvényeken részvétel (pl. Fittaréna). Nagyon szeretem a cicákat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Karda Bea

Napi wellness ajánlatunk

Silvanus az erdő védelmezőjének kúrája

Természetes eredetű citromfüves-narancsos mangó illóolajat tartalmazó testápoló masszázsolaj. Értékes alkotórészei puhítják és ápolják a bőrt.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –              Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
11.00 – 12.00     Aquafitness Annával
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Mandala készítés + színelemzés
                         Az alkotás gyógyító folyamata Annával
                         HajÁszkodás – tanácsadás Lyubival a fodrászatban
15.00 – 15.30     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben
16.00 – 17.00     StresszOLDÁS – A kineziológia elemeivel Annával
17.00 – 18.00     Aerobic Katival
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
           23.00      Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest