III. évf. 118. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Valéria nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Kedden egy hidegfront érkezik, ennek köszönhetően többfelé várható eső, zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél megerősödik, a Dunántúlon viharossá fokozódik. Enyhe lesz a hajnal, 10-16°C közötti minimumokra van kilátás, napközben viszont már csak 13-21°C közé melegszik a levegő, a Dunántúlon lesz hűvösebb az idő.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„A világ azt várja tőlünk, hogy folyamatosan csináljunk valamit, míg a bennünket éltető élet csupán annyit kér: hagyjuk megtörténni, aminek történnie kell. (…) “Mi a teendő, amikor nem tudjuk, mi a teendő?” (…) “Semmi!” Ne csináljunk semmit, várjunk, amíg egy nálunk nagyobb erő mozgat meg bennünket: maga a helyzet.” /Feldmár András/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A bika (április 20 – május 20.)

A bolygóállás, ami tegnap lendületet és szabadságot hozott, ma már inkább veszélyes lesz. Vigyázzon, nehogy fejjel rohanjon a falnak! A Szűz jegyében álló Hold érzéki örömökkel teli órákat ígér estére.

Üzlet: Három bolygó is áll a Bika jegyében, most könnyen elnyerheti munkatársai és főnöke szimpátiáját. Az anyagiakra érdemes odafigyelnie ebben az időszakban, főként az azonnali és sürgősen megoldandó feladatokra, kötelezettségeire. Hogy mit kell pontosan tennie, azt hamarosan meg fogja tudni. A Mars kellemetlen kapcsolata a Jupiterrel növeli kiadásait. Szükség van az éberségére, a környezetében feltűnő rafinált személyekkel szemben meg kell védenie az érdekeit.

Napi érdekesség a római életről

Étkészletek

A városi vezetőréteghez tartozók háztartásában már a Köztársaság korának vége felé mindennapos dolognak számított az ezüst étkészlet, ahogy arról Cicero egyik beszédéből is értesülhetünk: In Verrem [„Verres ellen”] II 4,22 [48-49].
Díszként vagy használati eszközként szolgáló ezüsttárgyak sokaságát látja a gazdagok házaiban Horatius is: Carmina IV 11,6.
A társas étkezés során körbehordott sültek felszolgálásához használt tálak is ezüstből készültek. Méretük folytán ezek még inkább a lakomát adó házigazda társadalmi rangját (gazdagságát) hivatottak bizonyítani.
A gazdag parvenü, Trimalchio azzal dicsekszik, hogy egy 200 font súlyú tál tulajdonosa: Petronius, Satyricon 59. Ez mai mértékre átszámítva több mint 65 kilogramm. Az ugyancsak egykori rabszolgából lett másik újgazdag, Drusillanus Rotundus pedig már egy 500 font súlyú ezüsttál birtokosa: Plin. Nat. hist. XXXIII,52 [145]. Ez utóbbi – több mint 150 kilogrammos súlyával – már nyilvánvalóan csak egyfajta kiállítási darab.

Környékbeli programajánló

Tűztorony-kilátó

2009 júniusában megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt a Ráckeve régi városházi épületének tornyában található Tűztorony-kilátó. A Ráckevei-kistérségben egyedülálló élményt biztosító kilátó szeretettel várja az idelátogató vendégeket, de természetesen a környezetünkben és városunkban élők számára is különleges élményt jelent a közel 40 méteres magasságból megtekinteni a pazar körpanorámát.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Mikó Zsoltné Lyubica, wellness koordinátor, fodrász, szauna mester vagyok. 2006.01.01-tól dolgozom itt. Szabadidőm kevés van, ha van, a gyermekemmel szeretek nagyokat sétálni és pecázni. Nekem a legfontosabb a világbéke. Szeretném elérni a kollégák közötti toleranciát.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Karda Bea

Napi wellness ajánlatunk

Kagylóba zárt szépség

Egy igazi kényeztetés! Az egész testfelület masszázsa mellett nagy figyelmet fordítunk a hajas fejbőr masszírozására, az arcbőr szépítésére, puhítására, pakolással és relaxációs masszázzsal.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00                 Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Napüdvözlő torna Annával
11.00 – 12.00     Aquafitness Annával
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Nordic Walking – Egészségmegőrző outdoor tréning Annával
15.00 – 15.30     Színtanácsadás – évszaktípusnak megfelelően/Gardrób átalakítás személyre szabva/
16.00 – 17.00     Beach Body Training /Energiatorna!/ + Relaxáció Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
18.30 – 19.30     Pilates Petrával
           23.00     Wellness részleg zárás

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest