III. évf. 119. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Péter nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerdán kezdetben még a Dunától keletre fordulhat elő eső, zápor, eközben nyugat, északnyugat felől egyre nagyobb területen csökken, felszakadozik a felhőzet, késő délutánra délkeleten is kisüt a Nap. Többfelé erős, kezdetben helyenként viharos lesz az északi-északnyugati szél. Hajnalban 4-10, délután 13-18 fok várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„A sóvárgással nehéz együtt élni. Az ugyanis nem kér engedélyt. Nem nézi az időt és a helyet. Mert végtelen és követelőző, mohó és önző. Hol elhomályosítja a gondolatokat, hol túlságosan is élessé, fényessé teszi őket. A sóvárgás elvárja, hogy feltétel nélkül megadjuk magunkat…” /Salla Simukka/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A bika (április 20 – május 20.)

Miért szeressük?
Jó érzéke van a pénzhez, nyugodt békés és türelmes, hűséges, megbízható, humoros, ínyenc, jó az ízlése, gyakorlatias és realista,    kitartó, jó vendéglátó.

Minek örül?
Ha kiszolgáljuk, ha megfőzzük a kedvenc ételét, a szép, természetes dolgoknak, amik időtállóak, antik dolgoknak, ha gyűjthet valamit, hasznos, gyakorlatias ajándékoknak, ha megállapodhat, a pozitív hozzáállásnak, a kertnek, virágoknak, az anyagi biztonságnak.

Napi érdekesség a római életről

A római katonák a gabona mellett kaptak olajat, bort, húst- nagyrészt sonkát és szalonnát-, tejtermékeket – túrót -, és tojást. Az állatot nemcsak húsáért tenyésztették, hanem felhasználták a bundáját és a csontját fegyverekhez, szerszámokhoz. Dácia területén és környékén megtalálható maradványok: marha, juh, kecske, sertés, bárány és néhány vadállat: őz, szarvas, vaddisznó. A hadsereg napi ételadagja: 500-646 g hús, 96 g szalonna, 27 g túró. Egy ezertagú hadseregnek például 2000 kecskét kell leölnie, ahhoz, hogy elegendő étel jusson, és a szarvának is nagy hasznát vették. A katonáknak energiára volt szükségük, így nem hiányolhatták az energia dús táplálkozást. A kecskét elsősorban a bőréért és tejéért tartották, húsa csak másodlagos fontosságú volt. Marhát csak felnőtt korában vágták le, de ettől függetlenül húsáért tartották. A sertést fiatalon ölték le, madarak közül a legtöbb csont tyúké, így arra lehet következtetni, hogy az volt divatos Dáciában a katonák körében. Pannóniában és Moesiában a felmérések szerint a talált csontok alapján: a marhából van a legtöbb 23%-tól 70%-ig, utána jön a sertés 10%-tól 30%-ig, majd a kecske szintén 10%- tól 30%-ig, de kevesebb van belőle általában, mint a sertésből. A marhát általában 2 és 3,5 év között, vagy 3,5 év fölött vágták le, a sertést süldő, fiatal vagy idősebb korában, a kecskéről kevés az információ, de általában 3, 5 év fölött vágták le.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Imre Richárd, rooms division manager vagyok, 2008. januárban recepciósként kezdtem el dolgozni a szállodában. 2010-ben szereztem diplomát a Zsigmond Király Főiskola Gazdálkodási és menedzsment szakán. 2011-ben Front Office Manager, majd 2014-ben a Rooms Division Manager munkájával bíztak meg, de a mai napig szeretek részt venni a recepció munkájában, ahol angol nyelvtudásomat is „karbantarthatom”. 2014. óta boldog férj vagyok, feleségem szintén dolgozott a vendéglátásban, most pedig teljesen új területen kamatoztatja tudását. Szabadidőmet a családommal és a barátaimmal töltöm. Ha időm engedi, akkor fotózással foglalkozom, főleg „spotterkedem” (repülőgép fotózás), mellette szeretek focizni, kirándulni és főzni. További tervek? Kijutni Las Vegasba a póker világbajnokságra, természetesen megnyerni, valamint szeretném a föld minél több pontját bejárni.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Karda Bea

Napi wellness ajánlatunk

Kleopátra kényeztető masszázsa

A vanília aromái hidratálnak antibakteriális hatással bírnak, felpuhítják a bőrt, és gazdagon táplálják, valamint izomlazító hatással rendelkezik.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
06.00 – 12.00     Piaclátogatás /egyénileg/
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Tartásjavító gerinctorna és prevenció Annával
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Lélekvezető mandalázás Annával
                         Hair Style /Szín-, fazon viselet tanácsadás/ Lyubival
15.00 – 15.30     Életmódprogram Annával
                         Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben
16.00 – 17.00     Szauna program – különleges felöntéssel Lyubival
17.00 – 18.00     Vezetett zenés lélekerősítő meditáció + Imagináció Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest