III. évf. 120. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Katalin és Kitti nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Csütörtökön sokfelé fátyolfelhők szűrhetik a napsütést, de helyenként gomolyfelhők is megjelenhetnek az égen, ezekből azonban egy-egy zápor csak a nyugati tájakon fordulhat elő a délutáni órákban. Nyugaton, északnyugaton időnként élénk lesz a délies szél. Hajnalban -1 és +6, nappal 16-21°C között alakul a hőmérséklet.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„A múlt is létezik – valahol, egy más szférában – megcsonkíthatatlanul. Visszük a jövőbe magunkkal – de nem azért, hogy ismételjük, hanem hogy ne felejtsük, miért történhetett, ami velünk megtörtént.” /Jókai Anna/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A bika (április 20 – május 20.)

A környezetében valaki hibázott, és ezt most Önnek kell kijavítania. Lehetséges, hogy ez nem lesz könnyű feladat. Szerencsére azonban ön most szellemileg és fizikailag is friss, és briliáns megoldások jutnak majd az eszébe. Délután kisebb bosszúságok érhetik a párja rendetlensége miatt, hiába korholja, azzal nem segít a problémán.

Mit egyél? Hajlamos vagy a falánkságra… Ne feledd: nem mindig egészséges, ami finom! Egyél sok gyümölcsöt: narancs, citrom, alma, szilva és körte a legjobb választás. A hús mellé pedig könnyű salátát, sárgarépát és káposztát válassz.

Mit igyál? A nyugodt, csendes Bikát ingerli az erős alkohol, az égetett szeszes ital. Igyál inkább finom, nemes borokat.

Napi érdekesség a római életről

A rómaiak által meglehetősen lenézett görög atlétika mellett a római szórakozási formák is megjelentek: „Szinte egész Görögországban nagy becsben áll az, akit olympiai győztesnek hirdetnek ki, s ezek közt a népek közt még az sem vált senkinek gyalázatára, ha a színpadon, a közönség szeme láttára ugrabugrált; nálunk az ilyesmi rossz hírét kelti az embernek, meg aztán lealacsonyító és a tisztességtől távolálló dolognak számít „ – mondja Cornelius Nepos. A korábbi, négyszögletes alaprajzú görög stadionok végét lekerekítették, szinte átalakítva azokat amphitheatrumokká. A stadionokban is rendeztek állatviadalokat (venatio, künégeszia): s az ünnepségek majd minden esetben összefüggtek a császárkultusszal.

A császár papjainak saját gladiátorai (família) voltak, sőt idomított vadállatokat is tartottak, például a bikaviadalok (taurokathapszia) számára. Ezeket a látványosságokat eleinte szintén a stadionokban rendezhették. (Egy Kósz szigetén fennmaradt felirat említ egy „Stadion ura „ – Sztadiarkhész – nevű bikát.)

Környékbeli programajánló

Lórév – Zichy Ödön kápolna

Gróf Zichy Ödön (Bécs, 1809. szeptember 25. – Lórév, 1848. szeptember 30.) (kivégezték) 1844-ig Fejér vármegye főispáni helytartója volt. A szabadságharc idején, 1848. szeptember végén Jellasics megbízásából Roth osztrák tábornokkal akarta felvenni a kapcsolatot, ám Görgey Artúr előőrsei Adonynál elfogták. Zichyt a haditörvényszék hazaárulásért halálra ítélte és Lóréven, a Csepel-szigeten (a mostani kompkikötő közelében) felakasztották.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Kovács Éva, a szobaasszonyok csoportvezetője vagyok.  Több mint 10 éve dolgozom a szállodában. Szabadidőmben háztartást vezetek és minden szabadidőmet kislányommal töltöm. A közeli jövőben lakásomat szeretném felújítani.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Karda Bea

Napi wellness ajánlatunk

Aesculapius gyógyító masszázsa

A gyógymasszázs során kimondottan a célzott területet kezelik. Élénkíti a vérkeringést és a sejtek anyagcseréjét, erősíti az immunrendszert, enyhíti az izomfájdalmakat, lazítja az izmokat, erősíti az izomzatot, növeli a teljesítőképességet és a koncentráló képességet, fájdalomcsillapító. A gyógymasszázs nemcsak a test fizikai szinten történő javulását idézheti elő, hanem jótékonyan hat az idegességből eredő fejfájásra, illetve nyugtató hatással is bír.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Frissítő reggeli torna + légző gyakorlatok Annával
11.00 – 12.00     Aquafitness Annával
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Nordic Walking – Frissítő séta a Kék Duna mentén Annával
15.00 – 15.30     Mandala készítés – Az alkotás meditációs gyógyító folyamata Annával
16.00 – 17.00     Power és relax – stretching Annával
17.00 – 18.00     Stresszoldó meditáció Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest