III. évf. 124. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Mónika és Flórián nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Hétfőn kezdetben keleten, északkeleten alakulhat ki eső, majd délutántól nyugat, délnyugat felől a Dunántúlon alakulhat ki elszórtan egy-egy zápor, esetleg zivatar. Emellett hosszabb-rövidebb időszakokra a nap is kisüt. Délen helyenként megélénkülhet a délnyugati szél.
Hajnalban 9-15, délután 19-27 fok várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Semmitől nem félni, de mindenhez kötődni. Mindent átélni és mindent megtartani. Vajon lehetséges-e? Újraélni minden hajnalt, mintha először látnánk, érezni minden virág illatát, szüntelenül megújulni, és nem ismerni a szót: keserű. Ez az élet titka…” /Balogh Boglárka/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A bika gyermek (április 20 – május 20.)

A Bika gyermek kissé magának való, így a szülők jól teszik, ha néha hagyják, hogy a kicsi a saját kis világában szöszmötöljön. A magány ugyanis egyes jegyeknek – s így a Bikáknak is – egyfajta relaxációt, pihenést jelent, nem elbujdosást vagy bánatot, ahogy sokan gondolják. A Bikák egészen kicsi koruktól kedvelik a zenét. Adjunk csemeténk kezébe furulyát, triolát vagy bármilyen hangszert, amelyben ötömét leli, és hagyjuk, hogy elszórakoztassa magát, és önállóan megismerhesse új hangszerét. A különféle kézműves foglalkozások is érdekesek lehetnek számára, ezért tanítsuk meg rajzolni, festeni, gyöngyöt fűzni, ragasztani. A játék élvezete fontos a gyermek számára, nem az újdonság. Minden kreativitást fejlesztő, szó szerint kézzel fogható hobbi-tevékenység érdekelni fogja, ezért érdemes szakkörökre, gyermeknapokra vinni a kicsit.

Napi érdekesség a római életről

A korabeli írott források mellett többek között egy érdekes tárgyi emlékanyag-együttes fest igen érzékletes képet a gazdag rómaiak gyorsan változó szokásairól, igényeiről. Ezt a forrásanyagot a víz alatti régészet kutatói hozták a szó legszorosabb értelmében a felszínre, s a korszerű technikai módszerekkel restaurált tárgyak a történeti tanulmányok legmegbízhatóbb dokumentumaiként használhatók. Elsüllyedt hajók rakományai árulkodnak arról, hogy mennyi textilt, műkincset, fűszert és egyéb élelmiszert szállítottak Görögországból, a hellénizált Keletről és Egyiptomból Rómába, illetve Campania kikötőibe. A rakományok összetétele arról árulkodik, hogy nem hadizsákmányról van szó, hanem megrendelt vagy biztosan eladható értékes szállítmányokról. Eddig 44 ókori hajóroncsot emeltek ki a Földközi-tenger területéről a szóban forgó időszakból. Feltűnő, hogy a szállított tárgyak túlnyomó része márványból készült: oszloplábak, törzsek, oszlopfők (különféle stílusban), magas kandelláberek, kerti díszként használható kráterek, asztallapok, klasszikus reliefek, szobrok minden elképzelhető változatban, valamint márványtáblákba vésett feliratok. Nagy tételben szerepelnek sima márványlapok is, hiszen a különböző színű és minőségű görög márvány Itáliában ekkor újszerű burkolatnak számított.

Környékbeli programajánló

János Vitéz díszkút

1999-ben készült díszkút a historizmus jegyében, Markolt György szobrászművész alkotása. A díszkút létrejöttének alapját egy legenda képezi, miszerint Petőfi, a János Vitéz alakját egy ráckevei jobbágyfiúból lett huszárkapitányról, Horváth Nepomuki Jánosról mintázta.
Helyszín: 2300 Ráckeve, Szent István tér

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Boda Jutka vagyok, 2008. március 1-től vállalkozóként dolgozom a szállodában masszőrként. A nyilas jegyében születtem, szabadidőm kevés, ha tehetem minden szabad percem a napon és a vízparton töltöm. Szeretek színházba járni, a családommal és a barátaimmal együtt lenni. Szeretnék továbbra is a kollégáimmal együtt dolgozni!

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Karda Bea

Napi wellness ajánlatunk

Kék Duna Igazgyöngye

Akik szeretik a meleget, páratlan élményben lesz részük. Az indiai ayurveda masszázs egyedi mozdulataihoz társítjuk a meleg lávakövekkel való fantasztikus élvezetet nyújtó masszázst! Alapos és egyben kényeztető masszázs a test egész felületén. Nagyon jó hatással van a vérkeringésre, az ízületekre és az izomzatra.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00                 Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     5 tibeti jóga a „8kincs” elemeivel, Annával
11.00 – 12.00     Aquafitness Annával
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30    Gondűző lelki wellness Annával/
                        HajÁszkodás  Lyubival a fodrászatban
15.00 – 15.30     Reform program + Mandalakészítés Annával/
                         Római ízvilág bemutató Lyubival
16.00 – 17.00     Szauna program Lyubival
17.00 – 18.30     Gerinctréning + Relaxáció Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
             23.00   Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest