III. évf. 125. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Györgyi és Gotthárd nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Kedden az ország keleti, északkeleti felén lesz több felhő az égen, ott helyenként egy-egy zápor is kialakulhat, máshol ugyanakkor inkább csak fátyolfelhők zavarhatják a több órás napsütést. Többfelé megélénkül, a Dunántúlon megerősödik a déli-délnyugati szél. Hajnalban 10-16, délután 23-31 fok várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Az elkötelezettség – akár sekély, akár mély – minden valóban szeretetteljes kapcsolat alapja és medre. A mély elkötelezettség még nem szavatolja a kapcsolat sikerét, de minden másnál nagyobb mértékben elősegíti.” /Morgan Scott Peck/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A bika (április 20 – május 20.)

A Hold–Mars szembenállásnak köszönhető fokozott önbizalma és tettereje lehetővé teszi, hogy hatékonyan tudjon dolgozni. Most képes lesz kellő nyomatékkal kifejezésre juttatni a véleményét anélkül, hogy szembekerülne másokkal.

Sport: Nincs haszontalan fáradság! Ez lehetne a jelmondata. Fél az erőszakos, veszélyt rejtő sportoktól. Szeret a saját ritmusa szerint haladni, nagyon nem kedveli a „gyorsan” szót. Igen kitartó tud lenni, ha el akar érni valamit. Ez az öröm vezérli erőfeszítéseit.

A gyaloglás, kerékpározás, trekking és a sízés a legmegfelelőbb sportok számára. Az egyedüli gond, hogy jó étvágyat csinálnak, és mivel a Bikák értékelik a jó kosztot, hamar visszaszedik a mozgás révén elvesztett kalóriát. Ajánlott: a klasszikus tánc, egy olyan műfaj, ami nagyon megfelel érzéki, nőies természetének. (A Bikákat a szerelem és a szépség istennője kormányozza.) A tánc tökéletesíti a mozgását, és eltünteti rémálmát: a narancsbőrt.

Napi érdekesség a római életről

A fürdés divatjának elterjedésével a magántulajdonban levő közfürdők egyre inkább szaporodtak, ugyanakkor azonban elkezdték a hatalmas nyilvános fürdők (thermae) építését is. A kisebb fürdőket ezek a nagyok mégsem tudták kiszorítani, mindnek megvolt a maga közönsége, mindnek megvolt az előnye és hátránya.

Az első nagyszabású nyilvános fürdőt M. Vipsanius Agrippa a Mars-mezőn építtette (a hozzátartozó templom, a Pantheon ma is bámulatba ejti a nézőket)!
A fürdő vizét külön erre a célra létesített nagy vízvezeték, az Aqua Virgo szolgáltatta, es csak az aquaeductus elkészülte után i. e. 19-ben adta át Agrippa a fürdőt a közönségnek.
Agrippa nem sajnálta a pénzt, már aedilisi működése esztendejében minden római ember számára ingyenessé tette a fürdést, a borotválást, úgyhogy a bérösszeget a fürdő tulajdonosának vagy bérlőjének a sajátjából kifizette.
Agrippa eme példáját később mások is követték, volt idő, hogy a rómaiak éveken át ingyen élvezték a Város nagyszerű fürdőit.

Környékbeli programajánló

Ráckevei Hajómalom

Magyarország első rekonstruált és egyben működő hajómalmát a ráckevei Duna parton tekinthetik meg, amely a lakosság közösségi összefogásának köszönhetően 2007 és 2010 között épült fel. A ráckeveiek kedve a Hajómalom újbóli megépítésére a “Jelképünk volt és lehetne” gondolat mentén éledt fel, melynek köszönhetően a ráckevei vízimolnárság hagyományai felélesztésre kerültek.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Viski Gábor, felszolgáló vagyok. 2008-tól 2010-ig felszolgáló tanulóként dolgoztam itt és már akkor nagyon szerettem a légkört és a kollégákat, majd 2013. július 2-án felszolgálóként tértem vissza. Mivel a szabadidőm nem sok, mert elég sokat dolgozom a szállodáért, nem sok mindenre jut időm. De nagyon szeretek „társasági életet” élni. Szeretnék majd elvégezni egy szakács iskolát is.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Karda Bea

Napi wellness ajánlatunk

Viktória győzelem Isten nőjének kényeztető masszázsa

Levendula-citromfű és oliva olajos masszázs igazi kényeztetést biztosít és a maximális ellazulást nyújtja. A nyugtató relaxáló mozdulatok által az izmok ellazulnak, az izomgörcsök csillapodnak, a bőr puhává és bársonyossá válik.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Túravonal javaslat

Ráckeve – Makádi Parkerdő – Makádi Aranypart – Tassi Zsilip – Makád – Szigetbecse – Ráckeve Hossza: kb. 26 km

Nehézségi fok: könnyen biciklizhető, gyenge forgalmú út
Jellemzője: érdekes látnivalókkal, fürdési, lovaglási lehetőségekkel tarkított, végig a gát mentén, illetve a gáton haladó útvonal

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.

Mai programajánlatunk:

06.00                 Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Napüdvözlő torna Annával
11.00 – 12.00     Aquafitness Annával
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30    Nordic Walking – „Egészségmegőrző outdoor tréning” Annával
15.00 – 15.30     Színtanácsadás – évszaktípusnak megfelelően /Gardrób átalakítás személyre szabva/ Annával
16.00 – 17.00     Beach Body Training /Strandformaképző!/ Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
18.30 – 19.30     Pilates Petrával
            23.00    Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest