III. évf. 130. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Ferenc és Fábiusz nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Hétfőn a Dunántúlon szinte zavartalan lesz a napsütés, keletebbre viszont még több lesz a gomolyfelhő, futó zápor csupán a keleti határ mentén alakulhat ki. Többfelé még élénk lesz az északi szél, a Tiszántúlon erős lökések is előfordulhatnak. Hajnalban 4-10, délután 18-22 fokot mérhetünk.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Az élet titka, hogy túlél minden sérülést és minden seb beheged. Ám a valóságban egyetlen szív sem maradhat érintetlen. A valóság könyörtelenebb, mintsem hogy így legyen. Márpedig a szeretet, akár a barátság, akár a szerelem esetében, csakis a valóságban létezik.” /Danielle Steel/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A bika (április 20 – május 20.)

Sajnos az emberek ma nem tudnak megfelelően viselkedni, sem az ABC-ben, sem a villamoson, sem a munkahelyén – készüljön fel lelkileg az apróbb bosszúságokra, és igyekezzen visszafogni az indulatait…

A Mars szemben áll a Szaturnusszal: kissé szétszórtabbá válik, és mintha kicsit feledékenyebb is lenne… Készítsen pontos időbeosztást, és jegyezze fel a heti tennivalókat, így könnyedén végezhet mindennel. Fordítson több figyelmet az emberi kapcsolataira.

Napi érdekesség a római életről

A hatalom és a vele járó jólét magával hozza a képmutatást: a politikusok rendszerint szerényebbnek akarnak mutatkozni, mint amilyenek, és szokásukhoz híven port hintenek a világ szemébe. Cicero és Seneca sem élt meghirdetett erkölcsi elveinek szellemében, ami egyiküket sem tartotta vissza a gátlástalan moralizálástól, szívesen ostorozták a luxust, és mindketten a makulátlan erkölcsbíró szerepében tetszelegtek.

Cicero nem volt ínyenc, de a fényűző élet más lehetőségeit ő sem vetette meg. Apai öröksége háromszázhatvanezer, feleségének, Terentiának a hozománya négyszáznyolcvanezer sestertius volt. Több évtizedes ügyvédi gyakorlatával milliókat keresett, mégis állandó pénzzavarral küzdött.

Politikai pályájának delelőjén három és fél millióért vett magának egy szép házat az előkelő Palatinus-dombon Crassustól, korának leggazdagabb patríciusától. A pénz egy részét, kétmilliót ügyfelétől, Publius Cornelius Sullától, a volt Dictator rokonától vette kölcsön, a többit volt consultársától, Gaius Antoniustól kapta, nem tudjuk, milyen címen.

Sullát az első Catilinaféle összeesküvésben való részvétele miatt bíróság elé állították, és Cicero védte meg – ugyanaz a Cicero, aki azután Catilina második összeesküvését leleplezte és elfojtotta.

Rómában törvény, a lex Cincia tiltotta az ügyvédeknek, hogy ügyfeleiktől pénzt vagy értékes ajándékokat fogadjanak el, amit a dörzsölt politikus jogászok a legkülönbözőbb eszközökkel játszottak ki. Ilyen volt a ”kölcsön”, amit a ”hitelező” soha nem kért és nem kapott vissza, vagy az idősebb ügyfelek részéről a végrendeleti hagyományozás: így örökölt Cicero az évek során húszmilliót.

Környékbeli programajánló

Lórév – Zichy Ödön kápolna

Gróf Zichy Ödön (Bécs, 1809. szeptember 25. – Lórév, 1848. szeptember 30.) (kivégezték) 1844-ig Fejér vármegye főispáni helytartója volt. A szabadságharc idején, 1848. szeptember végén Jellasics megbízásából Roth osztrák tábornokkal akarta felvenni a kapcsolatot, ám Görgey Artúr előőrsei Adonynál elfogták. Zichyt a haditörvényszék hazaárulásért halálra ítélte és Lóréven, a Csepel-szigeten (a mostani kompkikötő közelében) felakasztották.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

Állandó kiállítás

A kiállításon Fegyó Béla festőművész munkái, kortárs képzőművészeti alkotásai (figurális képek, tájképek, csendéletek a városról) tekintők meg.
Látogatásához előzetes telefonos egyeztetés szükséges. A belépés díjtalan.

Helyszín: Fegyó Béla Műterem Galéria, 2300 Ráckeve, Thököly Imre u. 3. (szálloda mögötti utcában)
Telefonszám: 06-24/422-702 vagy 06-30/4101-945

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Buschné Gaál Katalin, pénzügyi munkatárs vagyok, 2005.01.17-től dolgozom a szállodában. Szabadidőmben: Család, kirándulás, túrázás, nyaralás, edzés, fitness rendezvényeken részvétel (pl. Fittaréna). Nagyon szeretem a cicákat.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Karda Bea

Napi wellness ajánlatunk

Aurora álma

Borsmenta-rozmaring olajjal történő masszázs. Ellazítja a feszült izmokat, enyhíti az izomfájdalmakat. A rozmaring élénkíti a vérkeringést. Ajánljuk fizikai munka és testedzés után.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.
Részletes leírás a kerékpáros és gyalogos túraútvonalakról a recepción megtalálhatóak.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Vitalizáló 5 tibeti jóga a „8kincs” elemeivel Annával
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Mandalázás– „lélekrajz” + Színelemzés-, terápia Annával
                         HajÁszkodás! Megújulás – Shine Hair! Lyubival a fodrászatban
15.00 – 15.30     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben
16.00 – 17.00     Szauna program Lyubival
17.00 – 18.00     Törzsizom erősítő torna Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest