III. évf. 131. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Pongrác nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Kedden sok napsütésre készülhetünk, bár késő délután nyugat felől felhősödés kezdődik, de ezekből a felhőkből csapadék sehol sem várható. Nyugaton, északnyugaton megélénkül, helyenként megerősödik a délies szél. A hűvös, 3-9 fokos reggelt követően délutánra 22-26 fok közé melegszik a levegő.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Szeretjük magunkat független lénynek tekinteni, aki ura a saját sorsának. Közben pedig elképesztően függünk egyrészt a környezettől, másrészt ki vagyunk szolgáltatva a véletlennek. Egyszerűen bármi, bármikor megtörténhet. Illúzió, hogy a sorsunk kézben tartható.” /Kormos Anett/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A bika (április 20 – május 20.)

A Mars hatására egy tétova mozdulatra, egy rosszul kiejtett szóra is ugrani fog, és utána muszáj lesz bocsánatot kérnie. Azt hiheti, hogy a háta mögött pletykál önről a környezete, de a félelme megalapozatlan.

A föld jegyű Bika magabiztos, erős. Ragaszkodik a megszokotthoz, sokszor nehezen birkózik meg a változásokkal.

Bár tisztában van a képességeivel, sokszor mégis ereje fölött akar teljesíteni. Olyankor is, ha az elérhető pluszra semmi szüksége.

Legyenek ötletei, gondolja végig, mennyi jót hozna a változás, egy változtatás. Ha maga is akarja, mindennel könnyebb lesz megbirkózni.

Gyenge pontok: A torok és a nyak. A torokgyulladás és a nyakizom fájdalmai eléggé gyakoriak. Rendszeres masszázzsal enyhíthet a panaszokon. Ha kapar a torka, igyon zsálya- vagy kamillateát. Visszanyerheti nyugalmát.

Napi érdekesség a római életről

Trimalchio éppenséggel nem szerény; részletesen felsorolja kincseit, és ami még sokkal érdekesebb: azt is elmondja, hegy hatalmas vagyonát hogyan szerezte. Rabszolga volt, s gazdájának annyira kedvében járt, hogy az ráhagyta a vagyonát; Trimalchio nem érte be az úri móddal: milliomos akart lenni; öt hatalmas hajót vett, megrakta mind az ötöt borral, s elindította Rómába, ahol akkoriban arannyal fizették a bort.
De Neptunus kegyetlen volt hozzá, mind az öt hajója elsüllyedt; egyetlen napon 30 millió sestertiusát (kb. 7,5 millió forintját) nyelte el a tenger. De ő nem tágított, jobb és nagyobb hajókat vásárolt, megrakta őket borral, szalonnával, babbal, illatszerrel és rabszolgával, és egyetlen szállítmánnyal kb. 750 000 sestertiust keresett. Birtokot, palotát, villát vásárolt, nemsokára visszavonult a kereskedéstől, és a Nápolyi-öböl szépségében élte világát.

Már azt sem tudja, mije van, már nemsokára a maga földjén utazhat le egészen Szicília déli csücskéig, ha netán kedve kerekedik lerándulni Afrikába. Már elfelejtette egykori rabszolgasorsát, s mikor egyik vendége valami anekdotát akar elmondani a szegény és a gazdag ember veszekedéséről, meglepetten vág közbe: „Mi az, hogy szegény?”

Környékbeli programajánló

Savoyai Kastély és Árpád szobor

Cím: Ráckeve, Kossuth Lajos u. 95. A legelső világi barokk kastély Magyarországon. Savoyai Jenő herceg építtette a bécsi  Belvedere építészének, J.L. Hildebrand tervei alapján, 1702-1750. között. A kastély melletti kis téren áll Szász Gyula alkotása, az egyetlen vidéki Árpád-szobor, amelyet a millenniumi ünnepségek során 1897-ben avatták fel.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

Állandó kiállítás

A kiállításon Fegyó Béla festőművész munkái, kortárs képzőművészeti alkotásai (figurális képek, tájképek, csendéletek a városról) tekintők meg.
Látogatásához előzetes telefonos egyeztetés szükséges. A belépés díjtalan.

Helyszín: Fegyó Béla Műterem Galéria, 2300 Ráckeve, Thököly Imre u. 3. (szálloda mögötti utcában)
Telefonszám: 06-24/422-702 vagy 06-30/4101-945

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Mikó Zsoltné Lyubica, wellness koordinátor, fodrász, szauna mester vagyok. 2006.01.01-tól dolgozom itt. Szabadidőm kevés van, ha van, a gyermekemmel szeretek nagyokat sétálni és pecázni. Nekem a legfontosabb a világbéke. Szeretném elérni a kollégák közötti toleranciát.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Karda Bea

Napi wellness ajánlatunk

Kagylóba zárt szépség

Egy igazi kényeztetés! Az egész testfelület masszázsa mellett nagy figyelmet fordítunk a hajas fejbőr masszírozására, az arcbőr szépítésére, puhítására, pakolással és relaxációs masszázzsal.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.
Részletes leírás a kerékpáros és gyalogos túraútvonalakról a recepción megtalálhatóak.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Frissítő reggeli torna + légző gyakorlatok/Erő és hajlékonyság/ Annával
11.00 – 12.00     Aquafitness Annával
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Stresszoldás Annával
15.00 – 15.30     Stílusfrissítő tippek Annával
16.00 – 17.00     Meditáció + Imagináció Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
18.30 – 19.30     Pilates Petrával
           23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest