III. évf. 132. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Szervác és Imola nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerdán egy gyenge hidegfront hatására ismét kialakulhatnak többfelé záporok, délutántól nyugat felől zivatarok is. A feltámadó északnyugati szélben 22-28 fok közötti csúcshőmérsékletre van kilátás.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Odasimultam öregapámhoz, mint a hajtás a vén fához. Talán arra gondoltam, hogy évek múlva hozzám simul majd így valaki, aztán meg őhozzá, de el nem fogyunk soha-soha… – talán arra, hogy nekem adja nagyapám karja melegét, mellyel átkarolva tartott, hogy továbbadhassam annak, aki utánam jön…” /Fekete István/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A bika (április 20 – május 20.)

Tudják, hogy ehhez az anyagiakat is meg kell teremteni, és egy Bikának ez igen is létkérdés. A pénzhez jó a viszonyuk. Ha választania kellene, hogy „pénzt vagy életet”, előbb vinné a bőrét a vásárra, mintsem lemondana a szükségleteit kielégítő anyagi javairól, hiszen az anyagiakkal azonosítja sikerességét, önmagát. Személyiségük elbűvölő, de ha jót akarunk magunknak, ne bőszítsük fel. A bosszantásokat sokáig passzívan tűri, de egy idő után kifogy a béketűrésből, és haragja elemi és pusztító erővel tör ki, úthengerként mindenen átmegy, ami az útját állja. Makacsságban verhetetlen. Ha egy Bika valamit nem akar, akkor azt nem is fogja soha sem megcsinálni. Nyomásra ellennyomással reagál.

Napi érdekesség a római életről

Az olümpiai (pánhellén) játékok célja az istenek előtti tisztelgés volt. Minden bizonnyal Kr. e. 776-ban rendezték az első játékokat Zeusz főisten és a többi isten tiszteletére. A legelső játékokon csak egy versenyszámot rendeztek, a stadionfutást. Az első mintegy fél évszázad után újabb futószámok kerültek a programba: kettős stadionfutás, hosszútávfutás. Kr. e. 708-ban bonyolítottak először pentathlon versenyt, majd megjelent a birkózás és az ökölvívás. A Kr. e. VI. században rendeztek már lovasversenyeket is: négyes fogatok versenye és lovaglás. Szintén ez idő tájt jelent meg a legdurvább sport, a pankration, melynek páros küzdelmei általában az egyik fél haláláig tartottak következő évszázadok során további, néha érdekesnek is tekinthető sportágak jelentek meg. Úgy, mint: fegyveres futás, kettes öszvérfogatok versenye, kancák meglovaglása, kettes fogatok versenye, trombitások és kikiáltók versenye, négyes csikófogatok versenye, kettes csikófogatok versenye, csikólovaglás, ifjak pankrationja. A testkultúrát az élet egyik központi kérdésének tekintő görögöknél a mai fogalmaink szerinti sport a társadalmi tudat és gyakorlat szintjén egyaránt sokkal inkább volt jól körülhatárolható és eminens jelentőségű társadalmi realitás, mint a sporthoz eleve másként viszonyuló rómaiaknál. Már Romulus is rendezett játékokat, a Consualiát, azért, hogy a szabin nőket elrabolhassa és ezzel megoldja Róma első generációs problémáját. Így Róma a cirkuszi játékok „leányának” tekinthető.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

Állandó kiállítás

A kiállításon Fegyó Béla festőművész munkái, kortárs képzőművészeti alkotásai (figurális képek, tájképek, csendéletek a városról) tekintők meg.
Látogatásához előzetes telefonos egyeztetés szükséges. A belépés díjtalan.

Helyszín: Fegyó Béla Műterem Galéria, 2300 Ráckeve, Thököly Imre u. 3. (szálloda mögötti utcában)
Telefonszám: 06-24/422-702 vagy 06-30/4101-945

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Imre Richárd, rooms division manager vagyok, 2008. januárban recepciósként kezdtem el dolgozni a szállodában. 2010-ben szereztem diplomát a Zsigmond Király Főiskola Gazdálkodási és menedzsment szakán. 2011-ben Front Office Manager, majd 2014-ben a Rooms Division Manager munkájával bíztak meg, de a mai napig szeretek részt venni a recepció munkájában, ahol angol nyelvtudásomat is „karbantarthatom”. 2014. óta boldog férj vagyok, feleségem szintén dolgozott a vendéglátásban, most pedig teljesen új területen kamatoztatja tudását. Szabadidőmet a családommal és a barátaimmal töltöm. Ha időm engedi, akkor fotózással foglalkozom, főleg „spotterkedem” (repülőgép fotózás), mellette szeretek focizni, kirándulni és főzni. További tervek? Kijutni Las Vegasba a póker világbajnokságra, természetesen megnyerni, valamint szeretném a föld minél több pontját bejárni.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Karda Bea

Napi wellness ajánlatunk

Szépség masszázs Venus istennő módjára

A bőr feszesebbé, rugalmasabbá válik, méregteleníti a szöveteket. Antioxidáns, hidratálja és táplálja a bőrt. A csokoládéban található kakaóvaj puhítja, táplálja és védi a bőrt.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.
Részletes leírás a kerékpáros és gyalogos túraútvonalakról a recepción megtalálhatóak.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
06.00 – 12.00     Piaclátogatás /egyénileg/
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
09.00 – 10.00     Napüdvözlő torna Annával
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Mandalázás Annával
                         Hair Style /Szín-, fazon viselet tanácsadás/ Lyubival
15.00 – 15.30     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben
16.00 – 17.00     Szauna program – különleges felöntéssel Lyubival
17.00 – 18.00     Power & stetching Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest