III. évf. 133. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Bonifác és Gyöngyi nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

A nap első felében sokfelé lehet eső, zápor, zivatar; majd átmenetileg csökken a felhőzet. Erős marad a szél.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Az érvek, bármilyen kiválóak legyenek, gyakran süket fülekre találnak. Magam is olyan érvek szerzője vagyok, melyeket én szigorúnak és cáfolhatatlannak tekintek, de azt találom, hogy gyakrabban veszik egyszerűen semmibe őket, minthogy cáfolják, vagy elutasítsák. Nem panaszkodom az igazságtalanság miatt – mindannyian arra kényszerülünk, hogy egyes érveket semmibe vegyünk. És nem vitás, hogy mindannyian semmibe vesszük azokat az érveket, amelyeket a történelem tanúsága szerint leginkább komolyan kellett volna vennünk.” /Daniel Dennett/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A bika (április 20 – május 20.)

Magabiztos és határozott vagy, mint általában, ma azonban még saját magadat is meglepheted azzal, mi mindenre vagy képes, ha a szükség úgy hozza! Kirobbanó energiádat vezesd le sportolásban, különben nyugtalanná, ingerlékennyé válhatsz.
Lehet, hogy nem lesz minden azonnal világos neked, amit ma hallasz. Ha valamit nem értesz meg elsőre, akkor érdemes elgondolkodnod. Ha adsz magadnak időt arra, hogy megfejtsd mások szavait meg fogod érteni azokat. Ha adsz magadnak időt a gondolkodásra, meg fogod találni az értelmet mindenben. Ha azonban kapkodsz, és figyelmetlen vagy, akkor a megértésről le is mondhatsz.

Napi érdekesség a római életről

Nero és Vitellius után százötven évig (Elagabalusig) nincs szó gasztronómiáról a császári szertelenségek krónikáiban. Az új arisztokrácia és az újgazdagok ilyen természetű túlzásainak visszhangját a második századból ránk maradt irodalmi művek: az ifjabb Plinius levelei, Martialis és Juvenalis szatírái őrzik.

A consulságot viselt ifjabb Plinius egy alkalommal levélben tesz szemrehányást egyik barátjának, Septitius Clarusnak, hogy elfogadta meghívását, de nem jött el hozzá vacsorára. Tréfásan megfenyegeti, hogy az utolsó fillérig megfizetteti vele költségeit, azután felsorolja, miről maradt le: egy fej saláta, három éti csiga, két tojás, hozzá hóval hűtött mézes bor, olajbogyók, cékla, tök, hagyma és ”sok más hasonló csemege”. Hallhatott volna ezenkívül egy komikus színészt vagy egy felolvasást (nyilván klasszikus szöveget), vagy egy hárfás játékát, esetleg mind a hármat. ”De neked – folytatja – tudom is én, hol, inkább osztriga, tengeri sün, szűzkoca méhburka és gadesi táncosnők kellettek.”

A levél megtévesztően könnyed hangja esztétikai igény jele, a kontraszt, a két vacsoratípus szembeállítása azonban nevelő célzatú: a moralizáló politikus a címzetten túl elit olvasóinak szánta még életében kiadott irodalmi episztoláit. Martialis ugyanannak a közönségnek írt, de ő nem tetszelgett a követendő példakép szerepében, ellenkezőleg, a hedonista elemek hangsúlyozásával az irodalmi piacon megszimatolt keresletet akarta kielégíteni: Titus, Domitianus és Nerva császár is olvasói közé tartoztak.

Környékbeli programajánló

János Vitéz díszkút

1999-ben készült díszkút a historizmus jegyében, Markolt György szobrászművész alkotása. A díszkút létrejöttének alapját egy legenda képezi, miszerint Petőfi, a János Vitéz alakját egy ráckevei jobbágyfiúból lett huszárkapitányról, Horváth Nepomuki Jánosról mintázta.
Helyszín: 2300 Ráckeve, Szent István tér

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

Állandó kiállítás

A kiállításon Fegyó Béla festőművész munkái, kortárs képzőművészeti alkotásai (figurális képek, tájképek, csendéletek a városról) tekintők meg.
Látogatásához előzetes telefonos egyeztetés szükséges. A belépés díjtalan.

Helyszín: Fegyó Béla Műterem Galéria, 2300 Ráckeve, Thököly Imre u. 3. (szálloda mögötti utcában)
Telefonszám: 06-24/422-702 vagy 06-30/4101-945

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Németh Edit, felszolgáló vagyok, 2004-ben diákként kezdtem a szállodában dolgozni, majd 2006-tól lettem a szálloda alkalmazottja. Szabadidőmben szeretek motorozni, táncolni és amennyi szabadidőm csak van a családdal, barátokkal eltölteni. Nagy tervem, hogy diplomát szeretnék szerezni.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Karda Bea

Napi wellness ajánlatunk

Viktória győzelem Isten nőjének kényeztető masszázsa

Levendula-citromfű és oliva olajos masszázs igazi kényeztetést biztosít és a maximális ellazulást nyújtja. A nyugtató relaxáló mozdulatok által az izmok ellazulnak, az izomgörcsök csillapodnak, a bőr puhává és bársonyossá válik.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

 

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.
Részletes leírás a kerékpáros és gyalogos túraútvonalakról a recepción megtalálhatóak.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Vitalizáló jóga-elemek Annával
11.00 – 12.00     Aquafitness Annával
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Nordic Walking – Frissítő séta a Kék Duna mentén Annával
15.00 – 15.30     Reform program – Életmódtanács, stíluskalauz, testtudatformálás Annával /személyi edzés + étkezési terv/HajÁszkodás Lyubival a fodrászatban
16.00 – 17.00     Kézműves foglalkozás Lyubival
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest