III. évf. 137. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Erik és Alexandra nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Hétfőn ragyogóan napos, kellemesen meleg idő lesz. Erősödik a nappali felmelegedés: délután 21 és 27 fok közé kúszik a hőmérő higanyszála.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

“Tanulj a tegnapból, élj a mának és reménykedj a holnapban. A legfontosabb azonban, hogy ne hagyd abba a kérdezést.” /Albert Einstein/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A bika gyermek (április 20 – május 20.)

Könnyű megnyugtatni. Azonnal elcsendesül, ha enni adunk neki. Szereti, ha állandóan körülölte forog a világ. Állandóan gondoskodni kell róla. Stabil otthonra, a biztonság érzésére vágyik. Nem bírja a helyváltoztatást. Nagymértékben függ anyjától. Később derűs természetűvé fejlődhet, magabiztossá válhat. Emiatt sokan flegmának és makacsnak tartják.

Ha összeszámolnánk a milliomosokat csillagjegyük szerint, biztos, hogy az élen a Bikák állnának. Teljesen fölösleges a Bika gyerek anyagi biztonsága miatt aggódni. Szakmai és anyagi sikereiért alaposan megdolgozik, kockáról kockára építi fel megingathatatlan birodalmát. Amit elképzel, véghez is viszi. Jó építész, orvos, ügynök vagy bankár válhat belőle. Mindkét nem számára fontos a szex és a család. Családi boldogságukra csak a féltékenység vethet árnyékot.

A szülőknek elsősorban arra kell ügyelniük, hogy bántódás ne érje a gyermeket. Soha ne mondjanak tehát előtte valótlant, még tréfából sem. A gyermek hallatlan nagy igazságérzetével hihetetlenül erősen reagál, és képes nevelőjét megutálni. Nevelésénél elengedhetetlen a szigorúság, a következetesség, de úgy, hogy a gyermek mindig érezze ki belőle a szeretetet, különben elkeseredik. Fontos feladata a szülőnek az is, hogy lelkesítse a gyermeket az új igazságok, felfogások, gondolatok, eszmék, célok befogadására, megértésére.

Napi érdekesség a római életről

A helyiség formája megközelíti a Vitruvius-i ajánlott formát: kerek alaprajzú, kúptetejének közepén fémlappal, clipeussal nyitható és zárható nyilássa1. Lényeges eleme ezeknek a helyiségeknek, hogy nem hypocaustummal fűtötték őket, hanem a szoba közepére helyezett szénkályhával, mely egyben szárította is a levegőt. Ilyen faszénnel fűtött kályhát ismerünk Pompeji-bő1.

Több helyen kiemelik az antik források, hogy a laconicumok szárazak voltak. A kerek alaprajzi formának is volt jelentősége. A középpontban elhelyezett kályha parázsából áradó meleg a falakról visszaverődve fokozta a szoba meleg hatását. Minden egyéb hypocaustummal fűtött izzasztót sudationak neveznek. Valószínűleg itt sem volt elviselhetetlen a nyirkos gőz, hiszen a hypocaustum egyenletesen és kellemesen fűtötte a belső teret. Seneca egyébként a sudatiot is szidta mondván: miért kell nekem a sudatio forró levegője, hogy kiszárítsa és aszalja a testet?

Környékbeli programajánló

Savoyai Kastély és Árpád szobor

Cím: Ráckeve, Kossuth Lajos u. 95. A legelső világi barokk kastély Magyarországon. Savoyai Jenő herceg építtette a bécsi  Belvedere építészének, J.L. Hildebrand tervei alapján, 1702-1750. között. A kastély melletti kis téren áll Szász Gyula alkotása, az egyetlen vidéki Árpád-szobor, amelyet a millenniumi ünnepségek során 1897-ben avatták fel.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

Állandó kiállítás

A kiállításon Fegyó Béla festőművész munkái, kortárs képzőművészeti alkotásai (figurális képek, tájképek, csendéletek a városról) tekintők meg.
Látogatásához előzetes telefonos egyeztetés szükséges. A belépés díjtalan.

Helyszín: Fegyó Béla Műterem Galéria, 2300 Ráckeve, Thököly Imre u. 3. (szálloda mögötti utcában)
Telefonszám: 06-24/422-702 vagy 06-30/4101-945

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Taligás Menyhértné Teri, szobaasszony vagyok, 2009 óta dolgozom a szállodában. Szabadidőmben szeretek futni, kerékpározni, vásárolgatni. Igyekszem a legtöbb időt unokáimmal tölteni. Szeretnék továbbra is a Kék Duna Wellness Hotel munkatársai közé tartozni.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Karda Bea

Napi wellness ajánlatunk

Neptunus, a tengerek istenének titka

A sima, rugalmas bőr titka, hogy elegendő mennyiségű zsiradék álljon a rendelkezésére, egyik legjobb „gyógyszere” az olívaolaj.

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.
Részletes leírás a kerékpáros és gyalogos túraútvonalakról a recepción megtalálhatóak.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Vitalizáló 5 tibeti jóga a „8kincs” elemeivel Annával
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Mandalázás – „Szín-elemeink” lelkünk rejtett üzenetei Annával
                         HajÁszkodás! Shine Hair! Lyubival a fodrászatban
15.00 – 15.30     Gondűző lelki wellness (imaginációs stresszoldás – kineziológia) Annával
                         Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben
16.00 – 17.00     Szauna program Lyubival
17.00 – 18.00     Power tréning + Relaxáció Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest