III. évf. 138. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Ivó és Milán nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Kedden a napos időt délutántól északnyugaton, valamint délen, délkeleten gomolyfelhők zavarhatják, ezeken a tájakon zápor, zivatar is kialakulhat, hevesebb zivatarok is lehetnek felhőszakadás, viharos szél, jégeső kíséretében. Feltámad a délies szél, majd északnyugaton északnyugatira fordul. Hajnalban 7-13°C, napközben 27-32°C várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

“Az emberek vágyai csupán azért nem teljesülnek, mert legtöbbször nem arra gondolnak, amit szeretnének, hanem arra, amitől tartanak.” /Rhonda Byrne/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A bika (április 20 – május 20.)

A barátokból ellenségek, az ellenségekből barátok lehetnek hétfőn. Ma kiderülhet, hogy senki sem teljesen olyan, amilyennek megismerted, és emiatt igazán felbolydulhatnak körülötted az események. Ne felejtsd el, az akiről azt gondolod, hogy a barátodból lett az ellenséged, hosszú évekig volt a segítőd. Könnyen lehet, hogy az ő helyzete sem egyszerű, és nemsokára mindent megmagyaráz majd..

Napi érdekesség a római életről

Ciceronak a költekezéshez nagyobb jövedelemre lett volna szüksége, mint amennyije volt, mindig tovább nyújtózott, mint ameddig a takarója ért, és örökké gyorssegélyekre szorult. Hitelezőinek kiválasztásában és a pénzhez jutás eszközeiben soha nem volt válogatós. Politikai ellenfelétől, Julius Caesartól is elfogadott egy nyolcszázezer sestertiusos kölcsönt, megjátszotta, hogy őszinte barátja, ami nem tartotta vissza attól, hogy hamarosan intrikákat szőjön ellene, sőt Kr. e. 54 decemberében volt képe azt írni barátjának, Lentulus Spinther proconsulnak: azért fogadta el a kölcsönt, mert úgy érezte, hogy Caesar csak így tudja kifejezni mélységes háláját, amellyel neki tartozik, aminek természetesen a fordítottja volt igaz. Levelezéséből kiderül, hogy sem adósságát, sem a két és fél százalékos kedvezményes kamatot nem törlesztette, és Caesar megölése után kitörő örömmel gratulált gyilkosainak.

A fényűző életmóddal párhuzamosan írott szalonbölcseleti műveiben szívesen foglalkozott etikai kérdésekkel. „A hivatalokról” című könyvében például egy helyütt leszögezi, hogy ”el kell ismernünk, milyen helytelen fényűzésben és a gyönyörnek élni, milyen helyes, ha takarékosan, önmegtartóztatóan és józanul élünk”.

A sztoikusok paradoxonjai című írásában még egy lépéssel továbbmegy a képmutatásban, és azzal érvel, hogy a takarékosság tulajdonképpen jövedelem:
”Van háziúr, akinek a házbér évi hatszázezer sestertiust biztosít – írja –, nekem csak százezret, de míg ő vidéki kúriáit márványpadlóval és aranyozott mennyezettel díszíti, és olyan mértéktelen mohósággal gyűjt szobrokat, képeket, bútorokat és ruhákat, hogy jövedelme még a kiadásait, sőt adósságainak kamatját sem fedezi, addig nekem az igényeim kielégítésére költött összegek levonása után még marad is szűkös bevételemből.”

Környékbeli programajánló

Nagyboldogasszony szerb ortodox templom

Leírás: 1487-ben épült Magyarország egyetlen fennmaradt gótikus szerb temploma. Belső falait késő középkori balkáni stílusú freskók díszítik. A templom szentélyét a hajótól elválasztó ikonosztáz gazdag barokk alkotás, a XVIII. századból származó, magas művészi színvonalú ikonokkal és fafaragványokkal. A különálló harangtornyot 1758-ban építették, mely XVI. századi alapokon nyugvó barokk alkotás.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

Állandó kiállítás

A kiállításon Fegyó Béla festőművész munkái, kortárs képzőművészeti alkotásai (figurális képek, tájképek, csendéletek a városról) tekintők meg.
Látogatásához előzetes telefonos egyeztetés szükséges. A belépés díjtalan.

Helyszín: Fegyó Béla Műterem Galéria, 2300 Ráckeve, Thököly Imre u. 3. (szálloda mögötti utcában)
Telefonszám: 06-24/422-702 vagy 06-30/4101-945

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Boda Jutka vagyok, 2008. március 1-től vállalkozóként dolgozom a szállodában masszőrként. A nyilas jegyében születtem, szabadidőm kevés, ha tehetem minden szabad percem a napon és a vízparton töltöm. Szeretek színházba járni, a családommal és a barátaimmal együtt lenni. Szeretnék továbbra is a kollégáimmal együtt dolgozni!

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Karda Bea

Napi wellness ajánlatunk

Kleopátra kényeztető masszázsa

A vanília aromái hidratálnak antibakteriális hatással bírnak, felpuhítják a bőrt, és gazdagon táplálják, valamint izomlazító hatással rendelkezik.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.
Részletes leírás a kerékpáros és gyalogos túraútvonalakról a recepción megtalálhatóak.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Tartásjavító gerinctorna /korrekció és prevenció/ Annával
11.00 – 12.00     Aquafitness Annával
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Nordic Walking – Egészségmegőrző outdoor tréning Annával
15.00 – 15.30     „Personal transformation” (Étkezési-, testmozgási-, öltözködési tanácsadás) Annával
16.00 – 17.00     Beach Body Training /Strandformaképző!/ Annával
17.00 – 18.00     Stresszoldó meditáció Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
18.30 – 19.30     Pilates Petrával
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest