III. évf. 139. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Felícia és Bernát nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerdán sokfelé kell számítani záporokra, zivatarokra, a hevesebb zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharos szél kísérheti. Nyugaton, északnyugaton zivataroktól függetlenül is erős lehet az északias szél.
A legmagasabb hőmérséklet 21 és 29°C között alakul.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„A tavasznak sem mondhatjuk: “Remélem, hogy hamar jössz, és sokáig maradsz.” Csak azt mondhatjuk: “Gyere, ajándékozz meg a reménnyel, és maradj, ameddig tudsz…”/Paulo Coelho/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

A bika (április 20 – május 20.)

Nappali: A bika nappalija a lazítás és a relaxáció területe. Szobájának éke egy hatalmas, telepárnázott dívány, amelyen kényelmesen elnyújtózhat. Szereti a régi bútorokat, semmit sem dobna ki. Patinás anyagok segítségével sokszor újítja fel az antik darabokat. A padlószőnyeg vastag és puha, minél bolyhosabb, annál jobban illik a Bikához. Nappalijába szabad lángú tűz illik.

Konyha: A Bika az étkezés területén vagy rettenetesen konzervatív, vagy ínyenc. Egy biztos, imád enni, ezért a konyha fontos része az otthonának. A jegy szülötte uralja a fákat, a konyhabútora is színes fából készült. A padló kő, kerámia vagy mozaiklap lehet. A helyiség minden tárgya magában rejti az állandóságot, a hagyományos értékeket.

Napi érdekesség a római életről

A régebbi római családjog kétféle házasságkötést különböztetett meg. Az egyiknél a fiatalasszony teljesen férje hatalmába (manus) került, jogi helyzete azonos volt a gyámolt gyermekével, vagy pedig továbbra is a saját édesatyja hatalma (patria potestas) alatt maradt (sine in manum conventione), amely esetben vagyonjogilag is a saját családjához tartozott, vagyona felett szabadon rendelkezhetett, viszont nem is örökölhetett a férje családja vagyonából; ez utóbbi esetben a feleség nem a család mater familiasa, hanem uxor (hitves).

Az úgynevezett manus-házasságok háromféle módon keletkeztek: a confarreatio ünnepsége alkalmával – ez kizárólag patriciusoknál volt szokásban —, a főpapok jelenlétében az egymás mellett ülő fiatal pár tönkölybúzából (far) sütött kalácsot fogyasztott el; az usus elnevezésű házasság akként jött létre, hogy egy házaspár egy álló esztendeig együtt élt, és az asszony nem töltött három egy más után következő éjszakát férje lakásától távol; végül a coi mptio, egyfajta jelképes adásvétel révén jött létre a házasság. Ezek az ősi házasságkötési formák az évszázadok folyamán elhalványultak, elavultak, és helyükbe az egyszerűbb, a nők számára több-kevesebb függetlenséget jelentő manus-nélküli házasság lépett. Miután tehát az apák egymással megállapodtak, megtörténhetett az eljegyzés (sponsalia). A szülők és vendégek – akik egyúttal tanúnak is számítottak –jelenlétében a vőlegény és a menyasszony házasságkötés iránti szándékukat kinyilvánították, a vőlegény (sponsus) ezután megajándékozta menyasszonyát (sponsa) és jegyajándékul aranyozott vagy aranyból készült jegygyűrűt nyújtott át, amelyet a leány bal keze gyűrűsujjára húzott.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

Állandó kiállítás

A kiállításon Fegyó Béla festőművész munkái, kortárs képzőművészeti alkotásai (figurális képek, tájképek, csendéletek a városról) tekintők meg.
Látogatásához előzetes telefonos egyeztetés szükséges. A belépés díjtalan.

Helyszín: Fegyó Béla Műterem Galéria, 2300 Ráckeve, Thököly Imre u. 3. (szálloda mögötti utcában)
Telefonszám: 06-24/422-702 vagy 06-30/4101-945

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Viski Gábor, felszolgáló vagyok. 2008-tól 2010-ig felszolgáló tanulóként dolgoztam itt és már akkor nagyon szerettem a légkört és a kollégákat, majd 2013. július 2-án felszolgálóként tértem vissza. Mivel a szabadidőm nem sok, mert elég sokat dolgozom a szállodáért, nem sok mindenre jut időm. De nagyon szeretek „társasági életet” élni. Szeretnék majd elvégezni egy szakács iskolát is.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Karda Bea

Napi wellness ajánlatunk

Kék Duna Igazgyöngye

Akik szeretik a meleget, páratlan élményben lesz részük. Az indiai ayurveda masszázs egyedi mozdulataihoz társítjuk a meleg lávakövekkel való fantasztikus élvezetet nyújtó masszázst! Alapos és egyben kényeztető masszázs a test egész felületén. Nagyon jó hatással van a vérkeringésre, az ízületekre és az izomzatra.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.
Részletes leírás a kerékpáros és gyalogos túraútvonalakról a recepción megtalálhatóak.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
06.00 – 12.00     Piaclátogatás /egyénileg/
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
09.00 – 10.00     Frissítő reggeli torna Annával
11.00 – 12.00     Aquafitness Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Lelki fitness Annával/ Hair Style Lyubival
15.00 – 15.30     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben
16.00 – 17.00     Szauna program – különleges felöntéssel Lyubival
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
           23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest