III. évf. 153. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Klotild nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerdán folytatódik a túlnyomóan napos idő, de időnként felhők is megjelenhetnek az égen, viszont ezekből egy-egy frissítő zápor inkább csak az északi tájakon fordulhat elő. Nem lesz jelentős a légmozgás. Hajnalban 13-18°C várható, délutánra pedig 28 és 32°C közé melegszik a levegő.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„A valóságot mi is alakítjuk. Amikor kedvesen szólítok meg egy eladót vagy egy ügyintézőt, több az esélyem, hogy visszamosolyog, vagy legalább nem utál látványosan. Ámbár vannak emberek, akik képtelenek mosolyogni. Látom én, meg is élem a morózus hangulatot, kelletlen modort a mindennapi életünkben, de tudom nem csak azt látni. Valamifajta szépség sok mindenben van…” /Lángh Júlia/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Az Ikrek (május 21. – június 21.)

Az IKREK gyermek leggyakoribb “hibái”: beszéd, beszédmodor, szétforgácsolódási tendencia, felületesség. Ő a született örökmozgó, csacsogó, fegyelemre szinte képtelen kisgyerek, akit csak és kizárólag szeretettel lehet nevelni. Nem szereti a rendet, a fegyelmet, a szabályokat és a csendet. A beszéddel kapcsolatban részben a beszédmodorral lehet baj. Előfordulhat, hogy nagyon szájas a gyermek, szemtelen, esetleg hazudós. Itt nem szabad a szülőnek gyengének lenni. Határozott és egyértelmű fellépés szükséges, és adott esetben a szigortól sem kell visszariadni. Be nem áll a kis szája, és akkor is kérdez, ha válaszol. Kíváncsisága kiapadhatatlan, mindenről mindent tudni szeretne. Nagyon kedveli a felnőttek társaságát, szívesen hallgatja az ő világukról szóló beszámolókat. A játékait, és – néhány kivételtől eltekintve – szinte minden programot hamar megun, mivel a kitartás nem tartozik a legjellemzőbb tulajdonságai közé. Sok játékot egyszerre szeret játszani: egy kicsit itt, egy kicsit ott, és bár a legtöbb szülő ezt talán meg sem érti, ő mégis élvezi a “mindennel egy kis időt játszom, majd abbahagyom” című tevékenységét. Nagyon okos, intelligens és rendkívül gyorsan tanul.

Napi érdekesség a római életről

Az ecetet a borhoz hasonlóan az élet minden területén felhasználták. Mesterszakácsunk, Apicius receptek sokaságánál említi meg az ecetet, mint a savanyítás, pácolás és a tartósítás fontos kellékét: A sárgabarack tartósítása. Válogasd ki a legszebb sárgabarackokat, és tedd őket sós vízbe. Másnap vedd ki, alaposan törölgesd meg, majd tedd egy edénybe. Szórj rájuk sót, ecetet és borsika füvet. Hippokratésnál sem hiányozhatott az ecet. „A folyadékok használatáról” című könyvében beszámol róla, hogy az ecet ugyanolyan hatással van a bőrre és az ízületekre, mint a tengervíz, sőt eredményesebb hatást érünk el vele, ha gőzfürdőben vagy lemosásnál alkalmazzuk. A lepra legjobb ellenszerének tekinti. A járványokról szóló munkájában is leírja, hogy az alsó végtagok, a csípő és a lábak fájdalma ellen legjobb, ha tengervizet, ecetet és meleg vizet keverünk össze, majd tengeri szivacsot mártunk bele, és ezzel kenegetjük végtagjainkat.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

Állandó kiállítás

A kiállításon Fegyó Béla festőművész munkái, kortárs képzőművészeti alkotásai (figurális képek, tájképek, csendéletek a városról) tekintők meg.
Látogatásához előzetes telefonos egyeztetés szükséges. A belépés díjtalan.

Helyszín: Fegyó Béla Műterem Galéria, 2300 Ráckeve, Thököly Imre u. 3. (szálloda mögötti utcában)
Telefonszám: 06-24/422-702 vagy 06-30/4101-945

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Jónás Edit vagyok, 2014 óta dolgozom a szállodában. Szabad időmben 2010 óta a ráckevei Hajómalomban vagyok önkéntes tárlatvezető. Fontosnak tartom a hagyományaink megőrzését, a régi dolgok felélesztését és megmentését. Nagyon szeretem Ráckevét, szeretek itt élni. Rövidtávú terveim között egy erdélyi utazás szerepel.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Magyari Béla

Napi wellness ajánlatunk

Aurora álma

Borsmenta-rozmaring olajjal történő masszázs. Ellazítja a feszült izmokat, enyhíti az izomfájdalmakat. A rozmaring élénkíti a vérkeringést. Ajánljuk fizikai munka és testedzés után.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.
Részletes leírás a kerékpáros és gyalogos túraútvonalakról a recepción megtalálhatóak.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
06.00 – 12.00     Piaclátogatás /egyénileg/
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Napüdvözlő torna Annával
11.00 – 12.00     Nordic walking + piaclátogatás Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Vízi torna Lyubival /
                         Lelki fitness, stressz oldás Annával
15.00 – 15.30     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben/
                         OSHO Zen Tarot – Transzcendens zen játék Annával
16.00 – 17.00     Szauna program – különleges felöntéssel Lyubival
17.00 – 18.00     Power & Stretching (erősítés és nyújtás) Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
           23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest