III. évf. 158. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Medárd és Helga nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Hétfőn folytatódik a 30-32 fokos nyári meleg, majd a délután folyamán az ország északi felén már megjelenhetnek elszórtan záporok, zivatarok. A szél zivatarok környezetében megerősödhet.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Talán nincs is olyan, hogy jó barát meg rossz barát – talán csak barátok vannak, olyanok, akik az ember mellett állnak, ha megsérül, és akik segítenek, hogy ne legyen olyan magányos. Talán értük mindig érdemes aggódni, reménykedni, őértük érdemes élni. Talán még meghalni is, ha úgy kell lennie. Nincsenek jó barátok. Nincsenek rossz barátok. Csak olyan emberek, akik házat építenek a szívedben…” /Stephen King/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Az Ikrek otthona (május 21. – június 21.)

Az Ikrek társasági lények, és szeretnek otthonukon kívül a helyi közösségben tartózkodni, emberekkel beszélgetni, és élvezni a város nyüzsgését. Ebből kifolyólag szorosabban is kapcsolódnak a városhoz, mint a vidéki élethez, hiszen az Ikrek képtelen lenne elzárt környezetben élni. Társadalmi érintkezés nélkül az átlagos Ikrek a dolgokat elviselhetetlennek tartaná, és hogy megtörje a monotonitást, a bútorokat kezdené ide-oda tologatni. Nem véletlen tehát, hogy az Ikrek otthona gyakran változik: a lakás átrendezése segít számára múlatni az időt, ha úgy érzi, az unalom fenyegeti. Az ideális Ikrek-otthon egyszerű, rendezett és könnyű tisztán tartani, miközben számos figyelemfelkeltő részletet tartalmaz

Napi érdekesség a római életről

Augustus korában a gazdasági intézkedések, a birodalmi béke, a jólét következtében a távolsági kereskedelem soha nem látott méretűvé vált. Sztrabón írja, hogy a Ptolemaioszok idejében csak keveseknek volt bátorsága Indiába hajózni és onnan árukat szállítani: Augustus előtt húsz hajó sem mert az Arab-öblön (az ókori Arab-öböl a mai Vörös-tenger északi része) átvitorlázni, míg a princeps idejében százhúsz hajó indult Myos Hormosból Indiába. A keleti népekkel való kapcsolat eredményeképpen az augustusi időkben nagy mennyiségű gyöngyöt és ékkövet kezdtek importálni, elsősorban Indiából. A költeményekben India jellemzőivé válnak a drágakövek és a gyöngyök. A drágakő-kereskedelem virágzott, a gyöngyökkel a legmagasabb áron kereskedtek. Tiberius rendeletekkel kívánta mérsékelni a keleti selyem és a drágakövek használatát és behozatalát. Utódja, Caligula azonban már élen járt a fényűzésben: Plinius beszámol arról, hogy szívesen viselt – egyéb női kellékek mellett – igazgyöngyökből készült papucsot is. Nero nagyméretű igazgyöngyökből készíttetett magának uralkodói jelvényeket, maszkokat és hordozható fekhelyeket. Palotája, melyet ”Aranyháznak” (domus aurea) nevezett, drágakővel és gyöngykagylóval volt kirakva. Plinius keserűen ír kora növekvő luxusigényéről: a nők vágya az lett, hogy gyöngyöket rakjanak az ujjaikra, kettőt-hármat a füleikbe, sőt már a lábaikra is; nemcsak a szíjakra, hanem az egész sarura gyöngyöket tesznek.

Környékbeli programajánló

Ráckevei Hajómalom

Magyarország első rekonstruált és egyben működő hajómalmát a ráckevei Duna parton tekinthetik meg, amely a lakosság közösségi összefogásának köszönhetően 2007 és 2010 között épült fel. A ráckeveiek kedve a Hajómalom újbóli megépítésére a “Jelképünk volt és lehetne” gondolat mentén éledt fel, melynek köszönhetően a ráckevei vízimolnárság hagyományai felélesztésre kerültek.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

Állandó kiállítás

A kiállításon Fegyó Béla festőművész munkái, kortárs képzőművészeti alkotásai (figurális képek, tájképek, csendéletek a városról) tekintők meg.
Látogatásához előzetes telefonos egyeztetés szükséges. A belépés díjtalan.

Helyszín: Fegyó Béla Műterem Galéria, 2300 Ráckeve, Thököly Imre u. 3. (szálloda mögötti utcában)
Telefonszám: 06-24/422-702 vagy 06-30/4101-945

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Stoits Viola, recepciós vagyok. 2012. áprilisban tölthettem be a megüresedett recepciós munkakört. Gyöngyösön, a Károly Róbert Főiskola szálloda menedzsment szakirányán végeztem. Fél éves szakmai gyakorlatomat is itt töltöttem a szálloda wellness-, pénzügyi- és recepció részlegein.  Szerencsére a főiskola elvégzésével szinte azonnal felvételt nyertem. Szabad időmben szívesen olvasok, kerékpározok, Kangoo edzésre járok.  Szeretek ékszereket készíteni gyöngyből, fonalból. Bízom benne, hogy még nagyon sokáig állandó tagja lehetek ennek a remek közösségnek, valamint idegen nyelv-tudásomat szeretném bővíteni.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Magyari Béla

Napi wellness ajánlatunk

Szépség masszázs Venus istennő módjára

A bőr feszesebbé, rugalmasabbá válik, méregteleníti a szöveteket. Antioxidáns, hidratálja és táplálja a bőrt. A csokoládéban található kakaóvaj puhítja, táplálja és védi a bőrt.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.
Részletes leírás a kerékpáros és gyalogos túraútvonalakról a recepción megtalálhatóak.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Harmatos fűben – Reggeli lélekemelő jógaelemek Annával
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     StresszOLDÁS – a kineziológia elemeivel, Annával/
                         Kézműves foglalkozás – korhatár nélkül Lyubival
15.00 – 15.30     Nyári mix – Stílus+frissítő – Ideális színeink Annával/
                         Hajszobrászat Lyubival a wellnessben
16.00 – 17.00     Mesefim vetítés Annával/
                         Szauna program Lyubival
17.00 – 18.00     Meditáció+Imagináció (Lelki béke és feltöltődés) Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest