III. évf. 159. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Félix és Annamária nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Kedden több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, ugyanakkor többórás napsütés mindenhol várható. Nyugaton és zivatarok környezetében feltámadhat az északias szél, de ennek ellenére 26 és 31 fok közé melegszik a levegő.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Vigyázz azokkal, akik minden árnyékban a sötét árnyat, minden felvillanó fényben a feléjük tartó villámcsapást látják, mert míg az ostoba minden balszerencsés eseményben a szándékos támadást, a bölcs csak a lehetőséget látja…” /A. J. Christian/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Az Ikrek (május 21. – június 21.)

Diplomatikus és udvarias, így érzelmi téren nagyok a lehetőségei. Az ikrek férfi udvarlása könnyed, felszínes, levegős. Nem csoda, hiszen e jegy maga is levegős az asztrológia tanítása szerint. A levegő pedig tudjuk, szerteárad, körülvesz bennünket, megfoghatatlan. Illik ez az Ikrek férfiakra is, akik könnyedén, művészi tehetséggel bánnak a szavakkal, úgy veszik körül bódító udvarlásukkal a szeretett nőt, mint egy puha szőrme. Mindent megtesz azért, hogy bizalmat ébresszen maga iránt, általában azonban sem nem őszinte, sem nem állhatatos, leginkább a hűtlenség jellemzi, ami már-már nélkülözhetetlen szükségletévé válik (természetesen itt is különbséget kell tenni a pozitív és a negatív típus között), továbbá tekintettel kell lenni a jegyre jellemző kettősségre. Nos, az ikrek férfi nem ígéri le a csillagokat az égről, nem ígér meseszép ékszereket, drága kelmét, helyette saját magát ajánlja, szerelmét, amelyet ha megízlel a kedves, soha többé nem kíván magának mást.

Napi érdekesség a római életről

Az idősebb fiúkorosztályok igyekeztek minél hamarabb részt venni a felnőtt férfiak szórakozásaiban, különösen pedig a kemény sportjátékokban, amelyek szórakoztatva ugyan, de egyszersmind a szigorú római nevelés részeként a katonáskodásra készítették fel őket. A versenyek tehát elsősorban a test edzését szolgálták, fő számaik a diszkoszvetés, fakarddal való vívás, teljes fegyverzetben való futás és a lovaglás voltak. Az örömet a jó teljesítmények elérése okozta, bár a rómaiaknál távolról sem alakult ki olyan versenyszellem, mint a görögöknél. A férfias sportjátékoktól való visszahúzódást az elpuhultság jelének vették és megvetették. Testedző jellegük mellett is elsősorban a szórakozás célját szolgálták a különféle labdajátékok, amelyekben a fiatalok mellett az idősebbek is szívesen részt vettek. Homérosz tanúsága szerint Görögországban már az ősi időkben is labdáztak, és a rómaiak a labdajátékok néhány fajtáját épp a görögöktől vették át. A játékeszköz többféle lehetett. A rómaiak főleg bőrből készült és valamilyen könnyű anyaggal bélelt labdákat (pila), felfújt hólyagokat (follis) és tollal bélelt gömböket (paganica) használtak. Ezeket dobálták egymásnak, vagy alkarjukkal ütötték, amelyre ilyenkor védő fagyűrűket húztak.

Környékbeli programajánló

Vincze Viktória – Vándorkiállítás

Helyszín: André Kertész Fotómúzeum Kisterem – Szigetbecse, Makádi út 40.
Időpont: 2015. május 22 – június 20.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

Állandó kiállítás

A kiállításon Fegyó Béla festőművész munkái, kortárs képzőművészeti alkotásai (figurális képek, tájképek, csendéletek a városról) tekintők meg.
Látogatásához előzetes telefonos egyeztetés szükséges. A belépés díjtalan.

Helyszín: Fegyó Béla Műterem Galéria, 2300 Ráckeve, Thököly Imre u. 3. (szálloda mögötti utcában)
Telefonszám: 06-24/422-702 vagy 06-30/4101-945

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Sárvári Krisztina, szálloda- és értékesítési igazgató vagyok. A főiskola elvégzése után az idegenforgalom területén helyezkedtem el, szerelem volt az első látásra és a szerelem azóta is tart. Az elmúlt harminc évben dolgoztam légitársaságnál, utazási irodában és az elmúlt több mint tíz évben szállodában. A Kék Duna Wellness Hotelben nyitás óta dolgozom, kezdetben értékesítési vezetőként, majd hét éve szállodavezetőként. Hihetetlen, de reggelente ugyanolyan várokozással és izgalommal lépek be a szálloda ajtaján, mint tíz évvel ezelőtt, az állásinterjúra. 2012. november 1.-e óta irányításom alá tartozik a noszvaji Oxigén Hotel Family & Spa hotel is. Szabadidőmben a jövő generációját oktatom,  célom, hogy a képzések alatt kedvet kapjanak ehhez a nehéz, de gyönyörű  szakmához  és találjanak benne ugyanannyi örömet, mint amennyit én találok nap, mint nap.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Magyari Béla

Napi wellness ajánlatunk

Kagylóba zárt szépség

Egy igazi kényeztetés! Az egész testfelület masszázsa mellett nagy figyelmet fordítunk a hajas fejbőr masszírozására, az arcbőr szépítésére, puhítására, pakolással és relaxációs masszázzsal.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.
Részletes leírás a kerékpáros és gyalogos túraútvonalakról a recepción megtalálhatóak.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Frissítő reggeli torna Annával
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Lélekvezető mandalázás Annával ill.
                         kézműves foglalkozás –  korhatár nélkül Lyubival
15.00 – 16.00     Stílus –és színtanácsadás Annával ill.
                         Szín-, fazon viselet tanácsadás Lyubival a fodrászatban
16.00 – 17.00     Aquafitness Annával + Streching Lyubival
17.00 – 18.00     Totális Test Rehab Tréning Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
18.30 – 19.30     Pilates Petrával
           23.00      Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest