III. évf. 160. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Margit és Gréta nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerdán a napos időszakokat gomolyfelhők zavarhatják meg, és a nyugati tájak kivételével elszórtan záporok, zivatarok ismét kialakulhatnak. Az északias szél többfelé megélénkül, zivatarok környezetében erős lökések is lehetnek. Hajnalban 13-19°C, napközben 27-32°C várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„A gyerekeket minden életkorban az hajtja, hogy kiderítsék, mivel lehetnek sikeresek kortársaik között, és ezeknek a stratégiáknak sokkal nagyobb elsőbbséget tulajdonítanak, mint bárminek, amit a szülők próbálnak rájuk sózni. A belefáradt szülők tudják, hogy nem versenyezhetnek gyermekük társaival, és ezért jogosan ragaszkodnak ahhoz, hogy gyermekük a lehető legjobb környéken nőjön fel.” /Steven Pinker/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Az Ikrek (május 21. – június 21.)

Tempója általában gyors, és ezen belül is időnként nagyobb lendületet vesz. Szellemi nyitottsága állandó izgalmi állapot eredményez, amelyhez testi agilitás, mozgékonyság párosul. Ezek így együtt sokáig fiatalos tartást biztosítanak számára.

A dolgokra általában nem önértékük miatt figyel fel, hanem érdeklődést felkeltő erejük vagy bizonyításban felhasználható erejük érdekli. Állandó, intenzív értelmi tevékenységet folytat bármilyen szinten és színvonalon. Úgy tűnik, mintha folyton helyváltoztatásra törekedne, valami új helyet keresne. Szereti a világban az ellentmondásokat, és ha nem talál, maga teremt, hogy gondolkodását ezáltal előrevigye, és eszét csiszolja.

Intenzíven kihasznál minden pillanatot. Kíváncsi, merész, tréfás, higanymozgású. Mindenben a vagy-vagyot, pro és kontrát keresi. A dolgok megítélésében azonban nem a végső szempontok érdeklik, inkább a pillanat szenzációja köti le.

Napi érdekesség a római életről

A frigidarium a hidegvizes terem, ahol végül hideg vízzel öblítették le magukat a fürdőzők. A medencékbe agyag csöveken folyt a víz, majd innen egyenesen a csatornába tartott. A padló alatti kanálist ívelt tetővel téglából és vízálló habarcsból készítették, ami a falak mentén futott végig, hogy a túlcsorduló vizet összegyűjtse. Ez a három fő terem gazdagon volt díszítve gránitoszlopokkal, korinthiai stílusú oszlopfőkkel. A bejáratok mellett ivó kutak is voltak a falakon.

A sudatorium, izzasztó szoba, különlegesen forrósított levegőt igényelt. Így ezeknek a szobáknak saját fornices-ük volt, melyek a fűtőrendszert táplálták a falakban és a padló alatt. Az izzasztó szobák olyasmik lehettek, mint a mai szaunák. Ezektől távolodva a levegő és a víz hőmérséklete folyamatosan esett.

A következő szobák a kis tepidariumok voltak. Ha az épületben nem volt külön olajozó szoba, akkor itt történt különleges aromás balzsamokkal a dörzsölés, masszírozás is.

A legtávolabbi szobákban (frigidarium) valószínűleg az idős és beteg vendégeket látta el különlegesen képzett masszőr.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

Állandó kiállítás

A kiállításon Fegyó Béla festőművész munkái, kortárs képzőművészeti alkotásai (figurális képek, tájképek, csendéletek a városról) tekintők meg.
Látogatásához előzetes telefonos egyeztetés szükséges. A belépés díjtalan.

Helyszín: Fegyó Béla Műterem Galéria, 2300 Ráckeve, Thököly Imre u. 3. (szálloda mögötti utcában)
Telefonszám: 06-24/422-702 vagy 06-30/4101-945

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Blaskó Andrea vagyok, 2012 óta dolgozom a szállodában kozmetikus és masszőrként. Kevés a szabad időm, ezért igyekszem ilyenkor minden percet a kislányaimmal együtt eltölteni. Terveim közt szerepel további masszázsfajták elsajátítása. Szeretek nyugodt légkörben dolgozni a kollégáimmal együtt, hogy a pozitív energiák áramoljanak a vendégek felé is.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Magyari Béla

Napi wellness ajánlatunk

Silvanus az erdő védelmezőjének kúrája

Természetes eredetű citromfüves-narancsos mangó illóolajat tartalmazó testápoló masszázsolaj. Értékes alkotórészei puhítják és ápolják a bőrt.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.
Részletes leírás a kerékpáros és gyalogos túraútvonalakról a recepción megtalálhatóak.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
06.00 – 12.00     Piaclátogatás /egyénileg/
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Napüdvözlő torna Annával
11.00 – 12.00     Nordic Walking + Piaclátogatás Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Vízi torna Lyubival – Lelki „fitness” Annával
15.00 – 16.00     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben
                         OSHO Zen Tarot – Transzcendens zen játék Annával
16.00 – 17.00     Szauna program Lyubival
17.00 – 18.00     Power & Stretching /Erősítés és nyújtás/ Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
           23.00      Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest