III. évf. 161. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Barnabás nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Csütörtökön meleg, nyári időben lesz részünk, de az időnként megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan kialakulhatnak záporok, zivatarok.
A szél csak zivatarok környezetében támadhat fel átmenetileg. Hajnalban 14-19°C, napközben 27-32°C várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Minden emberben ezernyi másik ember van eltemetve. (…) Tízezernyi. Azok, akikké válhatott volna. Mindannyiunkban ott rejlik a költő is és a tolvaj is, a haramia is és a szent is, a tengerész is (…). Nem adatott meg, hogy ezernyi életet éljünk, kiválasztunk ezek közül egyetlenegyet, gyakran hibázva is közben. De ha egyszer meghoztunk egy döntést… Emlékeznünk kell arra is, kivé válhattunk volna.
Magunkba kell olvasztanunk minden meg nem élt életünket…” /Szergej Vasziljevics Lukjanyenko/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Az Ikrek kettőssége (május 21. – június 21.)

Az Ikrek jegye úgynevezett kettős jegy: emiatt szülöttei könnyen szétforgácsolják magukat, nem mindig bontják ki a tehetségüknek megfelelően a képességeiket, nem mindig tudnak szívósan harcolni egy célért. Néha határozatlanok, idegesek, ingerlékenyek, ezért jó, ha maguknál sokkal határozottabb társat választanak, aki segít nekik akkor is, ha egy esetleges sikertelenség esetén kedélybetegek, depressziósak lennének. Emellett természetesen számtalan jó tulajdonsággal rendelkeznek! Igen értelmesek, szeretik a művészeteket és a tudományokat. Ikrekként az a képességed, hogy borotvaélesen tudsz gondolkodni, kitűnő matematikussá tehet. Igen sok világhírű matematikus született az Ikrek jegyében. Nagyszerű alkalmazkodó képességed, hajlékonyságod alkalmassá tesz arra is, hogy a színpadon is megálld a helyedet. Elsőrendű kézügyességed is mindenre képesít, ami testi fáradsággal nem jár.

Napi érdekesség a római életről

Az igazi milliomosok villái valóságos kis városok voltak. Pollius Felix híres villája, amelynek leírása Statius (meghalt i. sz. 96) jóvoltából maradt ránk, a sorrentói öböl java részét elfoglalta: óriási területén teraszos lépcsők, két templom és kupolás fürdőház emelkedett a legdrágább márványokból épült s művészi szobrokkal díszített villa körül. Ugyancsak Statius írja le Manilius Vopiscus tiburi villáját, amelynek híres mesterektől származó arany, elefántcsont és egyéb műtárgyai, drága mozaikpadlója, pazar márványburkolata mellett különösen díszkertje és gyümölcsöse vívta ki a költő csodálatát. Az ilyesmi természetesen rengeteg pénzbe került..

Ugyancsak vagyonos emberé lehetett az a villa, amelyet Pompeji mellett Boscorealében 1893-ban ástak ki. Ebben a villában teljesen berendezett hatalmas borpincészet, olajsajtó, pékműhely került elő, a fürdőhelyiségeken és a lakás céljait szolgáló szobákon kívül. Érdekes a villa épségben megmaradt központifűtés-csövezete és vízmelegítő kazánja is. Ennek a villának egyik borospincéjében egy ciszterna alakú kádban találták a híres ezüst-arany kincset, amelynek jelentékeny része ma a Louvre-ban van.

Környékbeli programajánló

Vincze Viktória – Vándorkiállítás

Helyszín: André Kertész Fotómúzeum Kisterem – Szigetbecse, Makádi út 40.
Időpont: 2015. május 22 – június 20.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

Állandó kiállítás

A kiállításon Fegyó Béla festőművész munkái, kortárs képzőművészeti alkotásai (figurális képek, tájképek, csendéletek a városról) tekintők meg.
Látogatásához előzetes telefonos egyeztetés szükséges. A belépés díjtalan.

Helyszín: Fegyó Béla Műterem Galéria, 2300 Ráckeve, Thököly Imre u. 3. (szálloda mögötti utcában)
Telefonszám: 06-24/422-702 vagy 06-30/4101-945

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Szirb Sándor, recepciós vagyok, 2009 óta dolgozom itt a szálloda recepcióján. A Budapesti Gazdasági Főiskola idegenforgalom és szálloda szakán tanultam és kötelező szállodai gyakorlatomat a Kék Duna Wellness Hotelben töltöttem. Szerencsés helyzetben voltam, hiszen az iskola végéhez közeledve éppen megüresedett egy recepciós pozíció, így a diploma után azonnal, már ismert környezetben kezdhettem a munkát és hasznosíthattam a tanultakat. Az itt eltöltött idő alatt sok változáson ment keresztül a szálloda és örülök, hogy folyamatosan végigkövethetem a szálloda fejlődését. Szabadidőmet szívesen töltöm a szabadban, szeretek erdőt járni, kerékpározni, túrázni. Legfőbb hobbim utazni, új helyeket megismerni belföldön és külföldön egyaránt. 25 éve tagja vagyok a Szigetszentmártoni Német Nemzetiségi Tánccsoportnak, mely 2013-ban ünnepelte 40. évfordulóját és mellyel rendszeresen fellépünk. Jövőmet továbbra is a Kék Duna Wellness Hotel munkatársaként képzelem el, szakmai tudásomat további idegen nyelvek tanulásával szeretném bővíteni.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Magyari Béla

Napi wellness ajánlatunk

Aesculapius gyógyító masszázsa

A gyógymasszázs során kimondottan a célzott területet kezelik. Élénkíti a vérkeringést és a sejtek anyagcseréjét, erősíti az immunrendszert, enyhíti az izomfájdalmakat, lazítja az izmokat, erősíti az izomzatot, növeli a teljesítőképességet és a koncentráló képességet, fájdalomcsillapító. A gyógymasszázs nemcsak a test fizikai szinten történő javulását idézheti elő, hanem jótékonyan hat az idegességből eredő fejfájásra is.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.
Részletes leírás a kerékpáros és gyalogos túraútvonalakról a recepción megtalálhatóak.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Vitalizáló jóga-elemek Annával
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Beach Body Training (strandformaképző!) Annával
15.00 – 15.30     Mandalakészítés Annával – HajÁszkodás Lyubival a fodrászatban
16.00 – 17.00     Kézműves foglalkozás Lyubival
17.00 – 18.00     Stretching (nyújtás-lazítás) Lyubival
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest