III. évf. 167. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Laura és Aida nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Szerdán kezdetben sok lesz fölöttünk a felhő, majd délutántól északnyugat felől fokozatosan csökken, felszakadozik a felhőzet. Kisebb eső, zápor főként a középső és a délnyugati tájakon fordulhat elő, de délután fokozatosan mindenhol megszűnik a csapadék. Többfelé szeles marad az idő. Hajnalban 11-16°C, délután 18-23°C várható.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Ha tíz embernek felteszek tíz ostoba kérdést, néha előfordul, hogy belebotlok valamibe. Néha, ha odafigyelek, képes vagyok észrevenni, hogy ráakadtam valamire. Ez kicsit olyan, mint az aranyásás. Minden áldott nap ki kell menni a folyóhoz sarat szitálni. És ha az ember nyitva tartja a szemét, nagyritkán talál egy koszos kis kavicsot, ami valójában egy aranyrög…” /Philip Kerr/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Az Ikrek (május 21. – június 21.)

Néhány jellemző tulajdonság címszavakban: kettős természetű, mozgékony, gyors, barátságos, segítőkész, éles eszű, jól beszélő, érdeklődő, kíváncsi, találékony, nyugtalan, szomjas a tudásra, önfeláldozó. Tempója általában gyors, és ezen belül is időnként nagyobb lendületet vesz. Szellemi nyitottsága állandó izgalmi állapot, amelyhez testi agilitás, mozgékonyság párosul. Ezek így együtt sokáig fiatalos tartást biztosítanak számára. Hivatásválasztásában, önmaga hasznosításában nagy előnyre válik a rá jellemző nyitottság és tudásszomj. Ilyen emberekre az élet számtalan területén szükség van. Ön saját színvonalának megfelelően megtalálhatja helyét bárhol, ahol gyors, rugalmas gondolkozásra, ügyes információközvetítésre, áruk cseréjére, nyelvismeretre, nagy szellemi kapacitásra, jó beszélőképességre, jó elemző- vagy vitakészségre van szükség.

Napi érdekesség a római életről

Amikor divatba jöttek a pikáns ízű mártások, melyekben a húsfalatokat megforgatták, a felfújtak változatai, a sokféle omlett és a kis nyársra-villára szúrható rafinált „finom falatok”, nemcsak az étkezés vált a korábbihoz képest összehasonlíthatatlanul változatosabbá, hanem a teríték is. A vacsorán elfogyasztott sokféle fogáshoz különböző tálaló- és étkezési edények kerültek az asztalra. A Kr. u. 1. század közepén személyenként 12 darabból állt egy étkészlet, és ehhez tartoztak még a tálcák, tálak, kancsók, a borkeverő edény, valamint az elmaradhatatlan kézmosó tál – valamilyen virágkivonattól illatozó vízzel –, melyet egy szolga minden fogás után körbevitt. Szükség is volt a kézmosásra, mert a heverőn fél könyökre támaszkodva ettek, tehát csak az egyik kezük maradt szabadon. A levest és az édességet kanállal fogyasztották, a hús feldarabolva került az asztalra, hiszen nem tudták volna egy kézzel felaprítani. A puncsszerű italokat és gyümölcsleveket, a töményebb italokat és a bort különböző méretű csészékből, poharakból itták. Az említett szokások nem csupán a tehetősek ünnepi vendégfogadására vagy éppen a leggazdagabbak híres lakomáira voltak jellemzőek. Augustus korától még a vidéki földbirtokosok és a provinciák városi polgársága is három tányért (mély-, lapos-, kistányér), egy csészét és egy poharat használt a főétkezéshez. Ünnepeken az „import” porcelánnal és üvegkészlettel terítettek.

Környékbeli programajánló

Ráckevei piac

Ráckeve egyik nevezetességének számít a Duna-parti sétányon megrendezésre kerülő piac. A tradicionális eseményen a helyi termelők kiváló termékeit vásárolhatja meg az idelátogató közönség. A vízpart nyújtotta hangulat, a kürtöskalács és a sült kolbász illata teszi varázslatossá az itt töltött pillanatokat. Különösképpen ajánljuk az Imi-féle sült kolbászt és pecsenyét a Református templommal szemben, ahol garantáltan különleges gasztronómiai élményben lesz része. A piac minden szerdán és szombaton kerül megrendezésre.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

Állandó kiállítás

A kiállításon Fegyó Béla festőművész munkái, kortárs képzőművészeti alkotásai (figurális képek, tájképek, csendéletek a városról) tekintők meg.
Látogatásához előzetes telefonos egyeztetés szükséges. A belépés díjtalan.

Helyszín: Fegyó Béla Műterem Galéria, 2300 Ráckeve, Thököly Imre u. 3. (szálloda mögötti utcában)
Telefonszám: 06-24/422-702 vagy 06-30/4101-945

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Kovács Éva, a szobaasszonyok csoportvezetője vagyok.  Több mint 10 éve dolgozom a szállodában. Szabadidőmben háztartást vezetek és minden szabadidőmet kislányommal töltöm. A közeli jövőben lakásomat szeretném felújítani.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Zenés est

Napi wellness ajánlatunk

Kagylóba zárt szépség

Egy igazi kényeztetés! Az egész testfelület masszázsa mellett nagy figyelmet fordítunk a hajas fejbőr masszírozására, az arcbőr szépítésére, puhítására, pakolással és relaxációs masszázzsal.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.
Részletes leírás a kerékpáros és gyalogos túraútvonalakról a recepción megtalálhatóak.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
06.00 – 12.00     Piaclátogatás /egyénileg/
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Napüdvözlő torna Annával
11.00 – 12.00     Nordic Walking + Piaclátogatás Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     Vízi torna Lyubival – Lelki „fitness” Annával
15.00 – 16.00     Római ízvilág bemutató Lyubival a wellnessben
                         OSHO Zen Tarot – Transzcendens zen játék Annával
16.00 – 17.00     Szauna program Lyubival
17.00 – 18.00     Power & Stretching /Erősítés és nyújtás/ Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest