II. évf. 172. szám – online kiadás

Napi hírek a Kék Duna Wellness Hotel**** vendégei részére

2013. év legnépszerűbb, 2014. év II. legnépszerűbb szállodája (szallas.hu)
Aranycsillag díjas tréninghelyszín 2013.

Sok szeretettel köszöntjük ma Paulina nevű vendégeinket névnapjuk alkalmából!

Mai időjárás

Hétfőn gomoly- és fátyolfelhők is lehetnek az égen, de már főként északnyugaton alakulhat ki egy-egy zápor. Hűvös lesz a hajnal, 7-13 fokig is hűlhet a levegő, míg délután 22-27°C-ot mérhetünk.

[templatic_msg_box type=”success”]

Napi idézet

„Minden jel. Mindennek értelme van, minden utal valamire. Az életed a jelektől függ, minél gyorsabban meg kell tanulnod olvasni belőlük. Múlt és jövő a jelenen keresztül állnak kapcsolatban egymással, és a jeleket értelmezve a jelenből olvasod ki, mi történt, ami pedig előrevetíti, egyesek szerint visszatükrözi, hogy mi fog történni. Minél több jelet kell összerakni valamihez, annál nagyobb a kódolási biztonság. Egyrészről. Másrészről annál több a hibalehetőség. És leírni nem szabad. Az élet fejből kell, hogy menjen…” /Pék Zoltán/

[/templatic_msg_box]

Horoszkóp

Rák életfeladata (június 22 – július 22.)

Nem szereted magad előtérbe helyezni, kerülöd a feltűnősködést. A családodról való gondoskodásban éled ki magad, sokszor a saját igényeidet is háttérbe szorítva. Mások számára terhes ragaszkodássá válhat a szereteted, emiatt eltávolodhatnak tőled, akik fontosak neked. Nem tudsz a jelenben élni, a múlt eseményei áthatják életedet. Lezárult helyzetek és kapcsolatok terhét cipeled. Ettől igazán nem is akarsz megszabadulni. Mártírt játszol ahelyett, hogy feldolgoznád a fájó sérelmeket. Meg kell tanulnod az elengedést. Feladatod: Próbálj egyedül is gondoskodni magadról. Merj segítséget kérni és elfogadni.

Napi érdekesség a római életről

Úgy tartották, hogy Ab ovo admala (Tojástól az almáig), tehát az elejétől, a végéig kell elfogyasztani az ételeket. Az étkezések színhelye kezdetben az atrium, majd a császárság korában a triclinium volt. Evőeszközt nem használtak, ezért adogatták többször is körbe a vizet. Evés közben keveset ittak, viszont étkezés után elkezdődött a mulatság, amibe beletartozott a borkirály – rex bibendi – választása. A bort mindig keverték valamivel, fűszerezték, édesítették. Márkásabb boroknak számítottak: falernumi, setai, calcutnusi borok, gyengébb borok, úgynevezett kocsisborok: vaticanus. A nőknek tilos volt a borfogyasztás. Kr e II. századból ókori szerzők olyan esetet is leírnak, ahol a férj meggyilkolta a feleségét, mert az, titokban lelopózott a borospincébe. Később ez enyhült, Augustus idejében már nem vették olyan komolyan a nők borivási tilalmát. A zöldségek közül a káposztát nagyon kedvelték, ezért nagyon sok fajtáját termelték. Eleinte a káposztából a torzsáját fogyasztották el. Gazdag gyümölcskínálatról árulkodnak a források, 23 almafajtáról tudunk, amiből lekvárt és kompótot főztek. Különleges csemegének számított a körte, belőle körtebort és ecetet főztek. A szilvát, cseresznyét nem igazán kedvelték. Az őszibarack és a sárgabarack csak a császárság korában honosodott meg. Ismert gyümölcs volt még a füge, szőlő, citrom és narancs. A sertéshús nagyon kedvelt volt, de a római korral vége is szakadt, manapság az olaszok kevés sertéshúst fogyasztanak. A hal nagyon fontos eledelnek számított. A fűszerezés jóval intenzívebb volt, mint amit manapság használunk a konyhában, pikánsabb ízeket kedvelték, mint manapság az emberek.

Környékbeli programajánló

Amrita Sher kiállítás

Helyszín: Laffert Kúria, Dunaharaszti, Fő út 172.
Időpont: 2015. május 29 – szeptember 30.

Amrita Sher-Gil művészete címmel nagyszabású kiállítás tekinthető meg a Laffert Kúriában. A Hopp Ferenc Ázsiai Múzeum gyűjteményéből dr. Kelényi Béla főmuzeológus rendezte meg a kiállítást, mely a földszinti szalonokban, az emeleti műterem galériában és a kávéházban kap helyet, vagyis szeptember 30-ig betölti az egész kúriát.

 

Miserendek:

Református templom: Vasárnap: 10.00
Katolikus templom: Hétfő – Szombat: 7.00, Kedd – Szerda – Péntek: 17.00, Vasárnap: 7.00, 8.30, 10.00, 18.30

 

Állandó kiállítás

A kiállításon Fegyó Béla festőművész munkái, kortárs képzőművészeti alkotásai (figurális képek, tájképek, csendéletek a városról) tekintők meg.
Látogatásához előzetes telefonos egyeztetés szükséges. A belépés díjtalan.

Helyszín: Fegyó Béla Műterem Galéria, 2300 Ráckeve, Thököly Imre u. 3. (szálloda mögötti utcában)
Telefonszám: 06-24/422-702 vagy 06-30/4101-945

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Ismerjék meg a Kék Duna Wellness Hotel**** személyzetét

Zsivnovszki Gergely, recepciós vagyok, 2008 óta dolgozom a Kék Duna Wellness Hotelben recepciósként. A Budapesti Gazdasági Főiskola idegenforgalomi és szálloda szakán végeztem. Szabadidőmet a családommal töltöm, 2 kisgyermekem van. Szívesen kirándulunk, hobbim a természetfotózás és a sportolás. Jelenlegi pozíciómban jól érzem magam, remélem, hogy még hosszú ideig dolgozhatok a Kék Duna Wellness Hotel fiatal csapatában.

[/templatic_msg_box]

Kék Duna újdonságok, csomagajánlatok

Magyari Béla

Napi wellness ajánlatunk

Viktória győzelem Isten nőjének kényeztető masszázsa

Levendula-citromfű és olíva olajos masszázs igazi kényeztetést biztosít és a maximális ellazulást nyújtja. A nyugtató, relaxáló mozdulatok által az izmok ellazulnak, az izomgörcsök csillapodnak, a bőr puhává és bársonyossá válik.

További tájékoztatásért érdeklődjön a wellness recepción!

Házon belüli program

A hallban többféle társas- és kártyajáték közül választhatnak Vendégeink, melyekkel még színesebbé és emlékezetesebbé tehetik pihenésüket.
Részletes leírás a kerékpáros és gyalogos túraútvonalakról a recepción megtalálhatóak.

Mai programajánlatunk:

06.00 –               Wellness részleg nyitása
07.30 – 10.00     Reggeli az étteremben
10.00 – 11.00     Reggeli lélekemelő jóga Annával
11.00 – 12.00     Vízi torna Lyubival
12.00 – 15.00     Ebéd az étteremben
13.00 – 14.30     StresszOLDÁS – a kineziológia elemeivel, Annával/Kreatív kézműveskedés Lyubival
15.00 – 15.30     Nyári mix – Stílus + frissítő – ideális színeink Annával/Hajszobrászat (Divatos nyári frizuratippek) Lyubival
16.00 – 17.00     Mesefilm vetítés Annával/Szauna program Lyubival
17.00 – 18.00     Meditációs és imagináció (Lelki béke és feltöltés) Annával
18.00 – 20.30     Vacsora az étteremben
20.00 – 22.00     Filmvetítés
            23.00     Wellness részleg zárása

 

[templatic_msg_box type=”alert”]

Látogasson el Facebook oldalunkra is a névre kattintva. Kék Duna Wellness Hotel**** Ráckeve

Kék Duna Klubkártyáját aktiválta már?

[/templatic_msg_box]

ajanlatkeres-nagy

Pin It on Pinterest